Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Co dům dal

Přidat recept
CO DŮM DAL
Bramborová buchta s uzeným masem

Bramborová buchta s uzeným masem

Potřebné ingredience

rozpis na menší pekáček : -370 ml mléka -2 středně velké syrové brambory -2 dkg droždí -1 vejce -20 dkg uzené krkovičky, libového uzeného bůčku, nebo klobásky -2 lžičky majoránky -1/4 lžičky cukru -1 a 1/2 lžičky soli -2 stroužky česneku -25 dkg polohrubé mouky -1/4 lžičky pepře -Můžeme přidat i pažitku -Sádlo na vymazání pekáčku.

Postup přípravy

Do trošky odebraného vlažného mléka přimícháme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít.
Do mísy nalijeme mléko, nastrouháme na jemno syrové brambory, rozsekané maso a ostatní…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Špekáčky na pivu

Špekáčky na pivu

Potřebné ingredience

špekáčky, pivo, cibule, kečup, pepř

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a nakrojíme jako pro opékání na ohni. Do zářezů vložíme nakrájenou cibuli, trochu pepře a případně chilli papričky. Vložíme do pekáčku, zalijeme kečupem a černým…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Potřebné ingredience

400 hlaviček květů 2 litry vody 2 citrony 2 kg cukru krupice

Postup přípravy

Hlavičky květů z pampelišek čisté opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce, na květy nalijeme 2 litry vody,přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Využití hub, pasta na topinky, pečenáče ...

Využití hub, pasta na topinky, pečenáče ...

Potřebné ingredience

Na pastu z hub : 2dcl hub 2dcl cibule 1sladký kečup 1ostrý kečup 1 rajský protlak malý 1dcl oleje 10-16 stroužku česneku sůl, pepř

Postup přípravy

Houby pokrájet a 5-10 minut vařit, osmahnout cibulku, pomlít i s houby.
Kečupy a protlak smíchat, přidat 1dcl oleje a prolisované stroužky česneku, sůl, pepř zamíchat i se…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Bábovka co dům dal

Bábovka co dům dal

Potřebné ingredience

1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek strouhanky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, kakao, máslo na vymazání a kokos na vysypání bábovkové formy

Postup přípravy

Vše dejte do mísy, promíchejte, nalejte 1/2 těsta do formy a do zbytku vmíchejte kakao a nalijte na první část. Pečte ve středně vyhřáté troubě na 150 °C zhruba 50-60 min. Hotovo …

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Jak na hořkou okurku (opravdu funguje!)

Jak na hořkou okurku (opravdu funguje!)

Potřebné ingredience

v priprave

Postup přípravy

Před loupáním okurky určitě všechny z nás zkusí, zda je odříznutý vrch hořký. Pokud ano, neházejte hned okurku od koše! Okurku do jedné ruky, odříznutý vrch do druhé a třít jak…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Rizoto

Rizoto

Potřebné ingredience

upečené vepřové (i libový bůček nebo jakékoliv jiné maso), výpek, hrášek, zmražená zelenina, steril. papriky - nemusí být, sůl, pepř, masox, trochu vody.

Postup přípravy

Když zbyde maso - nakrájím na kousky, nechám uvařit rýži - trochu víc, aby malinko lepila, považím zmraženou zeleninu a do vývaru dám kousek (dle množství) masoxu rozpustit. Pak…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Skvělý a moc dobrý dresing

Skvělý a moc dobrý dresing

Potřebné ingredience

1 bílý řecký jogurt, 1 cibule na drobno nakrájet, 2-3 stroužky česneku utřít se solí, 1-2 lžičky hořčice obyč., trochu jablečného octa, nasekané čerstvé bylinky ( nať z cibule,libečku,petrželku atd.),pepř,sůl.

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady a pojídáme. Množství na 1 jogurt ( opravdu je nejlepší řecký,je hodně hustý a výborný na chuť ) je orientační,každý si může ochutit podle…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapeřené brambory s tuňákem, červenou řepou a romadurem navrch aneb co dům (ne)dal:o)

Zapeřené brambory s tuňákem, červenou řepou a…

Potřebné ingredience

Z nouze ctnost, ale nakonec celkem slušný oběd.

Postup přípravy

Brambory povaříme, dáme do vymazané zapékací misky, navrch směs z tuňáka ve vlastní šťávě smíchaného s trochou taveného sýru a červené řepy, poklademe sýrem a dáme zapéct.

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY  7  ,BRAMBORAKY SEKANÁ,GRILOVÁNÍ

CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 7 ,BRAMBORAKY SEKANÁ,GRILOVÁNÍ

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

VESNICKÝ BRAMBORÁK:
400 g syrových brambor, 150 g sterilovaného zelí, 150 g měkkého salámu, 70 g polohrubé mouky, 2 vejce, česnek podle chuti, drcený kmín, majoránka, sůl.…

Zobrazit více...

Kategorie