Špekáčky na pivu
Potřebné ingredience
špekáčky, pivo, cibule, kečup, pepř
Postup přípravy
Špekáčky oloupeme a nakrojíme jako pro opékání na ohni. Do zářezů vložíme nakrájenou cibuli, trochu pepře a případně chilli papričky. Vložíme do pekáčku, zalijeme kečupem a černým…
Med z pampelišek
Potřebné ingredience
400 hlaviček květů 2 litry vody 2 citrony 2 kg cukru krupice
Postup přípravy
Hlavičky květů z pampelišek čisté opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce, na květy nalijeme 2 litry vody,přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené…
Využití hub, pasta na topinky, pečenáče ...
Potřebné ingredience
Na pastu z hub : 2dcl hub 2dcl cibule 1sladký kečup 1ostrý kečup 1 rajský protlak malý 1dcl oleje 10-16 stroužku česneku sůl, pepř
Postup přípravy
Houby pokrájet a 5-10 minut vařit, osmahnout cibulku, pomlít i s houby.
Kečupy a protlak smíchat, přidat 1dcl oleje a prolisované stroužky česneku, sůl, pepř zamíchat i se…
Bábovka co dům dal
Potřebné ingredience
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek strouhanky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, kakao, máslo na vymazání a kokos na vysypání bábovkové formy
Postup přípravy
Vše dejte do mísy, promíchejte, nalejte 1/2 těsta do formy a do zbytku vmíchejte kakao a nalijte na první část. Pečte ve středně vyhřáté troubě na 150 °C zhruba 50-60 min. Hotovo …
Rizoto
Potřebné ingredience
upečené vepřové (i libový bůček nebo jakékoliv jiné maso), výpek, hrášek, zmražená zelenina, steril. papriky - nemusí být, sůl, pepř, masox, trochu vody.
Postup přípravy
Když zbyde maso - nakrájím na kousky, nechám uvařit rýži - trochu víc, aby malinko lepila, považím zmraženou zeleninu a do vývaru dám kousek (dle množství) masoxu rozpustit. Pak…
Skvělý a moc dobrý dresing
Potřebné ingredience
1 bílý řecký jogurt, 1 cibule na drobno nakrájet, 2-3 stroužky česneku utřít se solí, 1-2 lžičky hořčice obyč., trochu jablečného octa, nasekané čerstvé bylinky ( nať z cibule,libečku,petrželku atd.),pepř,sůl.
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme dohromady a pojídáme. Množství na 1 jogurt ( opravdu je nejlepší řecký,je hodně hustý a výborný na chuť ) je orientační,každý si může ochutit podle…
Zapeřené brambory s tuňákem, červenou řepou a…
Potřebné ingredience
Z nouze ctnost, ale nakonec celkem slušný oběd.
Postup přípravy
Brambory povaříme, dáme do vymazané zapékací misky, navrch směs z tuňáka ve vlastní šťávě smíchaného s trochou taveného sýru a červené řepy, poklademe sýrem a dáme zapéct.
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 7 ,BRAMBORAKY SEKANÁ,GRILOVÁNÍ
Potřebné ingredience
VŠE MOŽNÉ
Postup přípravy
VESNICKÝ BRAMBORÁK:
400 g syrových brambor, 150 g sterilovaného zelí, 150 g měkkého salámu, 70 g polohrubé mouky, 2 vejce, česnek podle chuti, drcený kmín, majoránka, sůl.…
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 6 KVĚTÁK
Potřebné ingredience
VŠE MOŽNÉ
Postup přípravy
KVĚTÁK „POD ČEPCEM“:
1 květák, 400 g mletého masa, 2 vejce, 1 cibule, strouhaný muškátový oříšek, pepř, sůl. Do mletého masa vmícháme drobně nakrájenou cibuli, vejce, přidáme 1…
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 5 BRAMBORY,FAZOLKY,HOUBY
Potřebné ingredience
VŠE MOŽNÉ
Postup přípravy
FAZOLE S UZENÝM:
1 uzené koleno, 1 velká plechovka červených fazolí, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 dl mléka, ocet, cukr, sůl. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli doměkka,…