Plněný dort
Potřebné ingredience
Čokoládové těsto: 120g rozpuštělé čokolády, 120g Hery, 160g cukru, 150g polohrubé mouky, 6 vajec, 3 lžíce mléka, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. Krém na naplnění: šlehačka, ztužovač šlehačky, mandarinkový (nebo jiný) kompot, pudink vanilka Olé hrk hrk
Postup přípravy
Ježíšek mi dal formu na plněný dort, tak jsem neodolala a hned jednu rychlovku vytvořila.
Ušleháme bílky. Vedle ušleháme vše ostatní a nakonec dáme tuhý sníh z bílků. Dáme do…
Mořská panna
Potřebné ingredience
Mramorový korpus: 8 vejce, 500hladké mouky, 440g moučka cukru, 330ml oleje, 200ml vroucí vody, 2 prášek do pečiva. Těsto převzato od Dáši (onasi) a tímto jí moc děkuji.\\r\\nPařížský krém - šlehačka, ledové kaštany.
Postup přípravy
Ušleháme bílky s půlkou cukru. V druhé míse ušleháme zbytek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto jsem si rozdělila na polovinu. Jednu půlku jsem celou obarvila kakaem a…
Minidortík růže
Potřebné ingredience
Mechové těsto: 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 100ml oleje, 100ml horké vody, půl prášku do pečiva, citronová kůra Náplň: šlehačka, ztužovač šlehačky, jahodový (nebo jiný) kompot, pudink vanilka Olé hrk hrk
Postup přípravy
Ušleháme bílky. Vedle ušleháme vše ostatní a nakonec dáme tuhý sníh z bílků. Upečeme na plechu do růžova. Vykrojíme vždy jedno velké a jedno malé kolečko.
Krém: Do uzavíratelné…
Kočička s postupem
Potřebné ingredience
Korpus z celých vajec: 5 celých vajec, 270g cukru, 320g polohrubé mouky, 150ml oleje, 150-200ml vlažné vody, prdopeč. Vanilkový krém s bílou čokoládou: 2 vanilkové pudinky, 200g cukr moučka, 2 vanilkové cukry, 500ml mléka, 100-200g bílé čokolády, 2 másla. Krém na zdobení chlupů - 500ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 350g másla.
Postup přípravy
Vše umixujeme. Upečeme na plechu do růžova. Když děláme v dortové formě, tak je to na formu 24cm. Korpus můžeme obměňovat dle chuti. Např. kakaový (300g mouky a 20g kakaa) nebo…
Ovocný dort
Potřebné ingredience
Super korpus: 250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 300g cukru, 2 vejce, 150ml vody 150ml oleje, 2 vanilkové cukry, 2 prdopeče. Náplň: Na ozdobný krém (můžeme použít i dovnitř): 3dcl šťávy z borůvkového kompotu (popř dolejeme šťávou do požadovaného množství) nebo 100ml koncetrované šťávy+200ml vody, 1 vanilkové pudinky, 80g cukr moučka, 150g másla, 2lžíce polohrubé mouky. Čokoládový krém: 200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, lžíce kakaa, 50g Omegy, 200g čokolády, 1-2 másla, 100g cukr moučka.
Postup přípravy
Ušleháme bílky. žloutky ušleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme olej a vodu. Pak zašleháme mouku a prdopeč. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Třetinu těsta jsem obarvila…