Sportovní hokejový dort
Potřebné ingredience
První celý potahovaný K2 co jsem dělala. Korpus je čokoláový, plněný a pomazaný těžkou pařížskou šlehačkou a potažený K2.
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká
Potřebné ingredience
na těžkou pařížskou šlehačku: * 500 ml šlehačky * 300 g čokolády * 100 g 100% tuku * 200 g cukru krystal * 150 g kakaa * cca 200 g másla (podle chuti)
Postup přípravy
Do horké smetany ke šlehání přidáme 100% tuk a cukr a vše rozvaříme. Do vroucí směsi přisypeme prosáté kakao a za stálého míchání ho důkladně provaříme. Poté přidáme čokoládu,…
SACHER DORT
Potřebné ingredience
na korpus: * 180 g bílků * 100 g žloutků * 180 g cukru krystal * 70 g hladké mouky * 40 g hrubé mouky * 50 g kakaa * 75 g oleje na čokoládovou polevu: * 180 g cukru krystal * 180 ml vody * 140 g čokolády * lžička másla na dokončení: * cca 200 g meruňkového džemu * těžká pařížská šlehačka (nebo džem) * našlehaná smetana
Postup přípravy
Postup
Bílky vyšleháme se dvěma třetinami cukru a postupně spojíme se žloutky vyšlehanými s cukrem, který zbyl. Do hmoty po částech vmícháme směs hladké a hrubé mouky s…
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
300 g čokolády na vaření, 400 g másla, 8 žloudků, 40 g cukru,
Postup přípravy
Rozpustíme čokoládu ve vodní lázní. Utřeme máslo se žloudky a s cukrem. Pomalu přidáváme po lžičkách rozpuštěnou čokoládu.
OŘECHOVO-NUGÁTOVÝ KRÉM SE ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, ztužovč šehačky, 150 g nutely nebo nugety
Postup přípravy
ušleháme šlehačku se stužovačem. Nutelu nebo nugetu rozehřejeme ve vodní lázni a pomalu doléváme do šlehašky. POZOR!!!!!! aby obě složky měly stejnou teplotu, jinak se šlehaška…
Čokoládovo-malinový dort
Potřebné ingredience
Čokoládovo-malinový dort Budete potřebovat: 5 vajec 150 g cukru krystal špetku soli 1 balíček vanilkového cukru 150 g hrubé mouky 3 lžíce kakaa 150 ml malinové marmelády tuk na vymaštění formy 200 g malina na ozdobu na krém: 200 g horké čokolády 500 ml mléka 1 balíček čokoládového pudinku 2 lžíce cukru krystal 3 žloutky 250 g másla 100 g práškového cukru 3 lžíce malinového likéru 1 balíček vanilkového cukr
Postup přípravy
Postup:
1. Dortovou formu vymastěte tukem a předehřejte troubu na 180 °C. Vyšlehejte vejce s cukrem krystal a vanilkovým cukrem, lžící studené vody a špetkou soli.
2…