Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou …
Potřebné ingredience
Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem jako osvěžující vrstvu pod tvaroh přidala vařená jablka s pudingem.
Postup přípravy
Dělala jsem do dortové formy o průměru 28 cm.
Všechny přísady na dort si vyndejte nejlépe pár hodin dopředu, když budou mít stejnou teplotu, pak se lépe propojí.
Kometa Brno, Bart Simpson
Potřebné ingredience
Kometa je z čokoládového korpusu a pařížské šlehačky, kakaový krém, white icing a mléčný marcipán Bart je ze světlého korpusu, šlehačky s jogurtem a jahodami, vanilkový krém, mléčný marcipán. Dort s Bártem prý oslavenci upadl na podlahu a vydržel!!!
Postup přípravy
Dorty jsem pekla den po sobě a bylo to tedy dost náročné,naštěstí si jeden vyzvedli a mohla jsem dát chladit druhý, lednici nemám velkou a dva dorty by se nevešly.
Díky za…
Ovečka Shaun - 3D
Potřebné ingredience
Světlý korpus, viz. mé recepty, kokosový krém - pudinkovomáslový, meruňkovojablečná marmeláda, potah z MMf. Kokos - barvený v kapce rumu a Kovandovic barvami, vajíčka z punčoviny, obalená v různobarevném kokosu a snaha vyvolat dojem, že ovečka sedí v travičce plné vajíček! Varianta místo beránka, nevlastníme formu, tak jsme si vymysleli "piplačku" pro radost i k Velikonocům.
Postup přípravy
Upéct korpus, zároveň uvařit a udělat krém, poskládat korpusy a promazat, dát vychladit, potáhnout hlavičku, tělíčko jsem lepila přímo na krém, ocásek a nožičky jsou z punčoviny,…
Můj 4.dortík - Ta Největší KRASLICE :-)
Potřebné ingredience
KORPUS : Budeš potřebovat dva :-) 200g hl.mouky , 8.vajec , 8.lžic oleje , 250 g cukru MARCIPÁNOVÁ HMOTA PANÍ ZDENKY : 25dkg suš.pol.mléka , 50g cukru moučka , 2.lžíce medu , 2.lžíce vody , 1.lžíce aroma mandle potravinářská barviva , dle libosti :-) -budeš potřebovat také 2 kousky KRÉM : 2vanilkové pudinky , 0,5l mléka , 120g cukru , 400g másla Dále řidší marmeládu na potírání korpusu , solamyl na posypání při dělání marc.hmoty , pečící papír , nebo tuk a mouku na vysypání plechu .
Postup přípravy
KORPUS :
2) do běla vyšlehej žloutky s cukrem a pak přidej olej
3) nalij žloutkovou směs na sníh,prosij mouku a vše lehce smíchej
4) vlij na plech vymazný a vysypaný ,…
MYŠI V SÝRU
Potřebné ingredience
banánový krém sametový piškot WI, chocoflex
Postup přípravy
Pudinkovo máslový krém smíchaný s rozmixovanými banány :-) Myši prolézejí skrz :-)
Šlehačkový s jahodami
Potřebné ingredience
piškot - 3 vejce, 120 g cukru, 120 g pol. mouky, trošku prášku do pečiva náplň - 3 šlehačky ,2 ztužovače šlehačky,moučkový cukr ( asi 2 vrchovaté lžičky ) , jahody ( 650-700g) povrch - 2x červené cukrářské želé ( dala jsem jen 400ml vody)
Postup přípravy
Piškot - ušleháme bílky, postupně vmícháme žloutky, cukr a mouku s kypřícím práškem. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy a dáme pomalu péct.
…
DELICIOUS DEATH inspired by AGATHA CHRISTIE / Slastná…
Potřebné ingredience
Pri príležitosti 120. narodenín (mojej milovanej) spisovateľky Agathy Christie požiadal jej vnuk Mathew Prichard slávnu anglickú cukrárku Jane Asher, aby vytvorila recept "Slastnej smrti", ako vďaku všetkým fanúšikom. Pre nezainteresovaných, alebo menej náruživejších fanúšikov by som rada uviedla, že ide o prípad slečny Marplovej " Ohlásená vražda", kde slúžku Mici slečna Blacklocková požiada, aby upiekla svoju " slávnu" tortu, ktorú jej synovec Patrick nazýva Slastná smrť. Tak ako v buklete, vydanom pre túto špeciálnu udalosť, aj ja pripájam na záver práve túto ukážku, aby som to dotiahla do úplného konca. PS: Všetky suroviny samozrejme uvádzam presne podľa doslovného prekladu. Ak som niečo urobila ináč, alebo poopravila podľa seba, uvádzam to pri jednotlivých fotografiách. Zdravím všetkých fanúšikov, pekný zážitok :-))
Postup přípravy
DELICIOUS DEATH - Slastná smrť
CESTO: °175g tmavej čokolády, °100g povoleného masla, °100g hnedého cukru, °5 veľkých vajec, °1/2 lyžičky vanilkového extraktu, °100g mletých…
Fotopostup na semifreda
Potřebné ingredience
Reliéfní silikonová podložka, kterou seženete v cukrářských potřebách a formy na semifreda
Postup přípravy
těsto č.1- 2 bílka a kolik váží bílka tolik cukru a poloh. mouky a Hery. Smíchat a přidat barvy jakou chcete, těsto natlačíte do podložky a zahladíte stěrkou.
těsto č. 2…
Harlekýn-kopačák
Potřebné ingredience
20dkg pol.mouky,15dkg cukru,2 lžíce kakaa,1 kypřící prášek do pečiva,4 žloutky,1dcl vody,2dcl oleje, sníh ze 4 bílků. 3x šlehačka bílá, 1x šlehačka pařížská-svařit s kakaem a cukrem
Postup přípravy
upečený podle fantazie nazdobit šlehačkou
Na tento dort jsem dělala z 1 1/2 dávky. 1 dávka dort a 1/2 je míč.