SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Základní suroviny-dno dortu: 250 g piškotů (nebo sucharů), 125 g vlahého másla, 6-7 koleček kompotovaného ananasu. Suroviny-krém: 400 g vaničkového tvarohu, 400 ml smetany ke šlehání. 70 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 14 g želatiny, 2 PL teplého mléka na rozpuštění želatiny. Suroviny-poleva: 3 kompotovaná ananasová kolečka, 1 PL jemného krystalu, šťáva z jednoho citronu, ananasová šťáva z kompotovaného ananasu (hmotnost konzervy 500 g), 17 g želatiny, 2 PL teplé ananasové šťávy na rozpuštění želatiny, 6 koleček kompotovaného ananasu na ozdobu.
Postup přípravy
Postup-piškotové dno dortu:
Pomleté piškoty, nebo suchary smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme na dno dortové formy o průměru 28 cm s pečícím papírem. Boky vyskládáme…
VÝBORNÝ MEDOVNÍK S NÁPLNĚMI ZE SALKA
Potřebné ingredience
Suroviny na medové těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 vejce, 4 polévkové lžíce medu, 1 PL octa, 2 kávové lžičky jedlé sody. Suroviny na bílý a karamelový krém ze Salka: 2 kostky másla (2x250 g), 1 plechovka kondenzovaného bílého slazeného mléka, 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka (všechny suroviny musí mít stejnou-nejlépe pokojovou teplotu). Ostatní suroviny: 100 g strouhaných vlašských ořechů 100 g strouhaného perníku z upečených odřezků těsta. Suroviny na rozvar (sirup) pro potírání placek: 1 deci převařené vody, 1 lžička rumu a 1 lžička cukru.
Postup přípravy
Náročnost přípravy medového dortíku je nakonec pak kompenzované skvělým chuťovým zážitkem.
Postup-oba krémy:
Každou kostku másla samostatně vyšleháme do pěny a postupně…
JAHODOVÝ DORTÍK “POD SKLEM“ PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU…
Potřebné ingredience
Světlý a kakaový korpus, náplň ze smetany ke šlehání a z bílé čokolády, 250 g čerstvých jahod, 2 lžičky jahodového džemu, máslový krém, červená želatina.
NAROZENINOVÝ-dortík pro desetiletého klučiny
Potřebné ingredience
Kakaový korpus, náplň z pařížské šlehačky, čokoládová poleva z tyčinky kaštanů, ozdoba z máslového krému.
VYNIKAJÍCÍ KAKAOVÝ DORTÍK BEZ VAJEC
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, náplň, čokoládová poleva, půlky a čtvrtky vlašských ořechů, kukuřičné lupínky namáčené v čokoládě, třeba i živé květy.
Postup přípravy
Kakaový bezvaječný dortík je vynikající nejen jako bohatě ozdobený dort, ale také jako moučník bez krému, pouze pocukrovaný, třeba k rannímu kafíčku. Navíc je vhodný pro všechny,…
Dortík s marcipánem pro jubilantku
Potřebné ingredience
Ořechový, mramorový korpus, máslovo-pudinkový krém, marcipán na potažení, marcipánové růžičky, meruňková marmeláda, cukrové barevné kuličky.
Postup přípravy
Dort dvě a půl kila, plněný krémem, potažený marcipánem, ozdobený růžičkama - jubilejní.