podkova
Potřebné ingredience
piškotový korpus s krémem, čokoládová poleva, marcipánové ozdoby
dort panenka/princezna
Potřebné ingredience
piškotový korpus, krém dle chuti, marcipánová hmota + panenka
Postup přípravy
Korpus pečený v kulaté formě a bábovce, protože panenka Barbie je vysoká, jenom z bábovky moc vyčnívala, takže je to ještě podloženo klasickým dortem. A pak už se fantazii meze…
Dort s jahodami
Potřebné ingredience
piškotový dort (lépe světlý korpus - citronový, ořechový, mandlový) s krémem, jahody, želatina
Dort piškotový
Potřebné ingredience
základní rozpis na různě vysoké a veliké korpusy (musí se vyzkoušet) vejce/ práškový cukr/ polohrubá výběrová mouka - 4/ 14½ dkg/ 12 dkg - 5/ 18¼ dkg/ 15 dkg - 6/ 22 dkg/ 18 dkg - 7/ 25½ dkg/ 21 dkg - 8/ 29 dkg/ 24 dkg - 9/ 33 dkg/ 27 dkg - 10/ 36½ dkg/ 30 dkg
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak střídavě přidáváme žloutky a cukr a zašleháváme do hmoty. Nakonec zamícháme opatrně mouku a přidáme další ingredience dle chuti - citrónovou kůru,…