Kabelka, Kitty s koloběžkou
Potřebné ingredience
kabelka: kakaové těsto, borůvková marmeláda, krém s bílou čokoládou, mléčný marcipán, Kitty: sacher korpus, borůvková marmeláda, tvaroh se šlehačkou a omazáno krémem s bílou čokoládou, mléčný marcipán.
Postup přípravy
Kabelka je pro 16-ti letou slečnu paní ke které chodím kupovat krabice a papíry na dorty. Barvička je světle fialková a nešla moc dobře vyfotit.Toto je moje první kabelka podle…
Dort Fotbalový míč - k Filípkovým 5.narozeninám
Potřebné ingredience
Postupy mám všechny z mmb,Můj druhý pokus s potahovaným dortem a myslím celkem dobrý:o))))))))
Postup přípravy
MRAMOROVÝ KORPUS
4 vejce, 210g cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Je to recept do formy 23 cm,…
Dort borůvkový medvěd
Potřebné ingredience
Korpus- 4 dcl hladké mouky, 2 dcl cukru, 4 vejce, 1 pr. do pečiva ,250 ml smetany ke šlehání.Na ozdobu - borůvky, cukr dle potřeby, 1 tvaroh lépe obyč. než ve vaničce, zakys. smetana, van. cukr a cukr krupice, dle chuti marmeládu nejlépe borůvkovou.
Postup přípravy
Na korpus - utřeme vejce s cukrem, poté přilijeme smetanu a nakonec postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme dle…
TYGŘÍK
Potřebné ingredience
:-)
Postup přípravy
První pokus o malování na dort ... no žádná sláva, ale oslavenkyni se líbil.
dort panenka barbie
Potřebné ingredience
Dortík kamarádce pro dcerku. Moc děkuji všem tady na MMB za inspiraci a paní Lence Krtkové za potřebné rady. Korpus je mramorový + jsem upekla roládový korpus. Krém salkový. Potah domácí mléčná hmota.
Tří patrový makovo-tvarohovo-jahodový dort
Potřebné ingredience
PRŮMĚR 30cm: 75g másla, 6vajec - 6žloutků, 6sníh, 310g mletého máku, 150g cukr, 30g cukr moučka, 200g polohrubá mouka, 150ml mléka, 1,5sáčku prdopeč, 1kg tměkkého varohu, 250ml šlehačky ušlehané, 1,5sáčku vanil.cukru, 75g cukr krupice, želatina. PRŮMĚR 23cm: 50g másla, 4vejce, 100g cukr moučka, 20g cukr krupice, 100ml mléka, 130g polohrubé mouky, 220g mletého máku, 1prdopeč, 500g měkký tvaroh, 150ml šlehačka,1sáček vanil.cukru, 50g cukr krupice, želatina. PRŮMĚR 15cm: 37g másla, 3vejce, 75g cukr, 15g moučka, 100g pol.mouka, 75ml mléka, 3/4sáčku prodopeč, 155g mletého máku, 250g měkkého tarohu, 100ml šlehačky, 3/4 sáčku vanil.cukru, 30g cukr krupice, želatina. 2kg jahod, marcipán (velvet, formix), červená želatina na jahody nebo ve spreji.
Postup přípravy
Korpus: máslo s žloutky a cukry utřít do pěny. Přišlehat mléko, mouku s prdopečem, mák a nakonec bílky - sníh, 160°C, horkovzduch, 40min.
Upečené, vychladlé rozkrojit.
Čokoládový
Potřebné ingredience
sacher korpus, třešňová marmeláda, pařížský krém, Chocoflex na potažení, mléčný marcipán
Postup přípravy
Dortík byl pro dva oslavence, brášku a švagrovou, je takový jednoduchý.
Poprvé jsem potahovala touto hmotou, chvilku mně trvalo než jsem přišla na to jak s ní pracovat.
Je…
Pejsek - hóóóódně barevný!
Potřebné ingredience
Korpus, pro mne klasika, jiný dělat nebudu od Dáši V.(onasis) id:9782 , banány, vanilkový krém, punčovina-
Postup přípravy
Vše šlo nádherně do okamžiku potažení, používala jsem K2 se kterou se moc dobře pracovalo. Potáhnout pejska byl ale horor. potaženo na 3x, nejprve hlava, pak zadní část, nakonec…