Dort - Narozeninová kytička
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky1 hrnek cukru1 šlehačka - dávám Rama Cremefine na šlehání2 vejcehrnek mléka1 velká čokoláda Margot - nastrouhat3/4 hrnku oleje1 1/2 prášku do pečivamarmeládakrémová náplň vanilková - používám dr.Oetkerpotravinářská barvivamarcipánová hmota
Postup přípravy
Základem je mnou upravená Margot buchta - toto těsto používám jako základ pro všechny své dorty. Množství ingrediencí upravuji dle velikosti dortu. Na tuto kytičku jsem…
Ryba
Potřebné ingredience
Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy. Krém: litr mléka, 3 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 150g ml. cukru, 1 + 1/2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g ml. cukru, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma, zelené potravin. barvivo.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
Dort - Džber s květy
Potřebné ingredience
Korpus, krém, potahový marcipán, ozdoby
Postup přípravy
Upečeme si korpus dle chuti den dopředu. Uděláme marcipánové ozdoby aby proschly.
Druhý den prořízneme korpus, naplníme krémem dle chuti a dotvarujeme. Celý povrch potřeme…
Kulatý dortík
Potřebné ingredience
Korpus, krém, potahový marcipán, ozdoby
Postup přípravy
Upečeme si korpus dle chuti den dopředu. Uděláme marcipánové ozdoby aby proschly.
Druhý den prořízneme korpus, naplníme krémem dle chuti. Celý povrch potřeme krémem dáme…
Dort vláček a kulatý s vláčkem z miňonek
Potřebné ingredience
Dělala jsem poprvé dorty.Byly moc dobré. Inspiraci jsem našla tady.Děkuji
Postup přípravy
Dva upečené pláty oblíbeného piškotového těsta, asi 750 gr krému, 12 čokoládových věnečků, lentilky, kokina, trubičky,čokoláda..... Upečené pláty rozdělíme na 6 obdelníčků Vagonek…
Peřinka
Potřebné ingredience
Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 3 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 2 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Další suroviny: kokos, bílá čokoláda, marcipánové ozdoby a papírová peřinka.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
Fantastický narozeninový dortík - Terezčin k 2.…
Potřebné ingredience
Těsto : 6, vajec, 12 polévkových lyžic vody, 1 pr. do peč, 30 dkg polohrubé mouky. 30 dkg práškového cukruKrém: 6 vajec, 25 dkg krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 celé a 1/2 čerstvého máslaRibízová marmeládaovoce dle chuti - nejlepší kombinace : jahody- banán/ jahody-borůvky/ jahody - kiwi/na ozdobu vhodné : marcipán, krém, čokoláda, ořechy, kokos - dle chuti.Je to zozpis na kulatou VELKOU dortovou fotmu / 3 patra/, nebo na velký plech / jedno patro/
Postup přípravy
Bílky ušleháme na sníh a dáme bokem. Vyšleháme si žloutky s cukrem a postupně zašlehávame vodu, mouku smíchame s pr. do prč a vmíchame do ušlehané směsy, nakonec lehce vmíchamé…
Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty
Potřebné ingredience
Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 4 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 3 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Marcipán : 400g suš. mléka, 400g ml. cukru, voda dle potřeby, mandlové aroma, potrav. barvivo.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
Dort s ledními medvídky
Potřebné ingredience
Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7.…
Potřebné ingredience
Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala ze čtyřnásobného množství ) - zadělávala jsem v 7-litrovém hrnci :-)). KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků. KRÉM ( opět rozpis na jednopatrák, na tento dort mi stačila trojnásobná dávka a ještě mi zbylo ) : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa. Šlehačka na konečné nazdobení + potravinářské barvivo + "minikulisky" - vše dle fantazie.... Na tento dort jsem spotřebovala 4 šlehačky ( 2x zelená, 1x růžová, 1x žlutá )
Postup přípravy
KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…