UPEKLA JSEM NOTEBOOK - dort pro počítačového maniaka..
Potřebné ingredience
.. já vím, vypadá spíš jako pro Freda Flinstonea, ale myslím, že i tak udělal trochu radost..A teď ty přísady - 1/2 plechu "NEŠLEHANÉHO PIŠKOTU" - mám v receptech, 4 tabulky čokolády na klávesy, 4-5 balíčků čokoládové polevy tmavé, 1 balíček polevy světlé - na písmenka a na číslice, 1 balení medových plátů (koupila jsem v Tescu - když peču doma, tak mi to vždycky moc vyskočí a je to takové hrbolaté) - na monitor, párátka, aby to celé drželo ohromadě..
Inspirace - dnešní rychlodort ;-)
Potřebné ingredience
Ozdobami jsem se Inspirovala (již podruhé) od Martinky (M-kocurek) - díky Martinko !!!!!!!!Těsto na 2 srnční hřbety: 7 vajec, 30 dkg cukru krupice, 18 dkg polohrubé mouky, 3 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr.Krém: rychlý máslový - s pudinkovou vložkou, cukrem a rumem.Cukrová hmota - marcipán (dle Blaničky B.) - 15 dkg polotuč. sušeného mléka, 15 dkg moučk. cukru, 3 lžíce oleje, asi 0,5 dcl vody a trocha mandlové tresti.
Postup přípravy
Je to jen pro vaši inspiraci, že se dort Koleje s vláčkem dá udělat i na menší tác (je zkroucen víc, než to na fotkách vypadá - vypadá to pouze jako stočené do tvaru U).
Je to…
UPEKLA JSEM KORÁB - dort pro námořníky..
Potřebné ingredience
Stejné jako na "Piškot bez šlehání"- mám v receptech - krát 2, na krém:4 šlehačky, 2 pudinky, 2 ztužovače, cukr, kakao.A ještě spoustu párátek, špejle, nitě, provázky na lana, bílý krepák na plachty, modrý krepák na móře - A HLAVNĚ - chotě hračičku, který vám celou tu šílenost pomůže realizovat..
Postup přípravy
Upečeme 2 korpusy, rozkrájíme, slepíme, vyztužíme páratky, podložíme špalíčky ze zbytku korpusu, tam kde to padá, zase vyztužíme, ještě podložíme, pomažeme krémem, aby nic nebylo…
TVAROHOVÝ KIWI DORT
Potřebné ingredience
Stejné jako na PIŠKOT BEZ ŠLEHÁNÍ + kiwi, kiwi, kiwi..
Postup přípravy
Zase stejný, jen do krému místo kakaa aspoň 5 rozmačkaných kiwi + několik kiwi na ozdobu..
ČOKOLÁDOVÝ DORT S JEDLÝM PAPÍREM A KRÉMEM STRACCIATELLA
Potřebné ingredience
8 vajec160g tuku160g cukru1 vanilkový cukr160g změklé čokolády1/2 prášku do pečiva160g polohrubé mouky Krém: 2x náplň v sáčku dr. Oetker Jedlý papír
Postup přípravy
Tuk (já používám Heru) utřeme a přidáme žloutky po jednom, potom cukr, i vanilkový a změklou čokoládu (rozpuštěnou ve vodní lázni) a třeme asi 5min. Potom zamícháme střídavě sníh…
DORT Tiramisu s růžemi z modelovací čokolády
Potřebné ingredience
3 balíčky cukrářských piškotů, 1 klasických, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, cukr dle chuti /asi 150g/,rum, silná káva, kakao a ozdoby
Postup přípravy
Vyšleháme šlehačky, pomazánkové máslo a cukr. Formu vyložíme potravinářskou folií a poklademe piškoty. Pocákáme kávou s rumem, potřeme krémem a pokračujeme pořád dokola. Ponecháme…
Dort krteček
Potřebné ingredience
korpus od Lucie K. 8216 - výborný, krásně nadýchaný; krém: 1/2l mléka, 120g krupic.cukru, 2 van. pudinkové prášky, 400g másla, vanilka nebo van. cukr falešný marcipán: sušené polotučné mléko, moučkový cukr, mandlové aroma, voda;potravinářké barvivo: černou jsem docílila z modré, červené a zelené;čirá želatina na dort a želatinové rybičky do vody :-). Krtinec: trochu korpusu smíchaný s krémem, posypaný tříbarevnými sluneč.semínky obalené v jogurtu-koupila jsem v Altbertu.
Postup přípravy
krém: do kastrůlku dát mléko, vanilku (van.cukr), pudinkové prášky a uvařit hustý krém. Za stálé míchání nechat vychladnout. Potom krém rozšlehat a zašlehat na kousky…
DORT Sluníčko ze zbytků
Potřebné ingredience
viz. dort koťátko s klubíčkem
Postup přípravy
Ze zbytků korpusu jsem vytvarovala sluníčko. Pomohla jsem si punčovinou..to jsou zbytky korpusu, třeba i piškoty, oříšky, krém, marmeláda... pak dala ztuhnout, potřela krémem.…
Dort Koťátko s klubíčkem
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 200g krupic.cukru, 200g pol. mouky, 5 polévkových lžic teplé vody, 1 čajová lžička kypř. prášku.Mouku je možné nahradit troškou ořechů, kakaa..dovážit zase do 200g!! Já teď dělala s ořechy.Krém: pudinkový nebo jakýkoliv jiný. Jen ne pod marcipán tvarohový nebo šlehačkový..marcipán teče!!Marcipán: na 50g suš.mléka 50g moučkového cukru, 1 lžička oleje, tresť a voda po kapkách....potravinářské barvy.
Postup přípravy
Korpus - bílky ušleháme se špetkou soli a zašleháme půlku cukru. Žloutky našleháme se zbývajícím cukrem (4 minuty) a nakonec 1 minutu zašleháváme vodu. Přidáme půlku mouky s pr.…
Dort RAFFAELO
Potřebné ingredience
100g kokosových hoblinek, 125g másla či rostliného tuku (hera)125g cukru1 sáček vanilkového cukru4 vejce100g polohrubé mouky1 lžíci prášku do pečiva1 konzervu (425g) meruňkového kompotu18 kuliček dezertu RAFAELLO75g meruňkové zavařeniny3 kelímky smetany na šlehánípřípadně 2 sáčky ztužovače šlehačkypergamenový papír
Postup přípravy
Na pánvy pez tuku opražíme až do zlatova kokosové hoblinky. Vyjmeme je a necháme je zchladnout. Tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…