Čokoládový dort
Potřebné ingredience
300ml - 30% šlehačky, 2 lžíce třinového cukru, špetka soli, 50g másla, 200g - 70% čokolády, 50ml mléka, 375g křehkého těsta nebo již hotový korpus (dá se zakoupit například v Marks and Spencer).
Postup přípravy
Pokud nemáte hotový korpus, dejte křehké těsto do formy a pečte dle instrukcí na něm uvedených. Do malého kastrůlku dejte smetanu, cukr, špetku soli. Jakmile se směs začne vařit…
ORIESKOVA TORTA mojej mamy ,bez muky vhodna aj pre…
Potřebné ingredience
5 velkych vajec 18.5dkg krystaloveho cukru 20dkg mletych lieskovych orieskov 2 cerstve slahacky 1 varova cokolada + trocha nevymiesanej sladkej slahacky,cukor zomlety,vanilkovy
Postup přípravy
zapneme si ruru na 160-170 stupnov
vymiesame vajicka spolu s krystalovym cukrom do penista cca 10-15 minut!
a potom prisypeme mlete oriesky, v pripade ze nemame bezlepkovu…
Harlekýn
Potřebné ingredience
550ml 33% smetany na šlehání 150g cukru 1 vanilkový cukr 75g kakaa 5 vajec 130G polohrubé mouky 4 lžíce oleje čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
Recept mám z Apetitu a je opravdu skvělý - patří mezi naše oblíbené.
Den předem svařte 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa na pařížskou šlehačku. Po vychladnutí uložte v…
Dort panenka Barbie podruhé
Potřebné ingredience
mramorový korpus, salko krém, domácí mléčná hmota, hodně trpělivosti,...
** Beskový pro Jonáška **
Potřebné ingredience
korpus Mramorový od Dáši.. jsem s ním spokojená tak proč měnit, krém pudinkový a nahoře je potahovka z falešného marcipánu.. taky jednoduchá a chutná
Postup přípravy
upeču korpus na plach a do dortové formy.. rozkrojím.. promažu, máme to rádi i s marmeládou a obocem a pak jen potáhnu.. neumím postavičky, proto používám hračky.. syn to využije…
Cheesecake s čokoládovou penou
Potřebné ingredience
VRSTVA č.1-SUŠIENKOVÝ ZÁKLAD: 1 šálka (250 ml) celozrnnej múky,1/2 š kakaa,1/4 čl sódy bikarbony,štipka soli,55 g mäkkého masla,1/4 š hnedeho cukru,1/3 š kryšt.cukru,1 čl vanil.extraktu,5 PL mlieka Zvlášť:3 PL rozpusteneho masla VRSTVA č.2-CHEESECAKE: 500 g mäkkého tvarohu,2/3 š kr.cukru,štipka soli,1/2 bal vanilk.cukru,2 vajcia,2/3 š sladkej smotany VRSTVA č.3-FRANCUZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA :170 g horkej čokolády,45 g masla,3 vajíčka (oddelené žĺtky),štipka soli do bielkov,1/4 š+ 2 PL kr.cukru,1/2 š sladkej smotany,1/2 čl vanilk.extraktu VRSTVA č.4 -ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:1/2 š sladkej smotany,100g horkej čokolády,1 čl vanilk.extraktu
Čokoládový dort MAXIM / z kvalitní čokolády /
Potřebné ingredience
TĚSTO : 160 g másla, 160 g kvalitní ( nejlépe 70% ) hořké čokolády / koupila jsem v Lidlu/, 1, 5 dcl zakysané smetany, 4 lžíce holandského kakaa, 200 g třtinového cukru, 3 dcl vlažné vody, 3 vejce, 120 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody KRÉM : 4 lžíce cukr moučky, 5 lžic holandského kakaa, 4 dcl smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky / podruhé jsem dort dělala z jednou tak velké dávky krému a i vám DOPORUČUJI !!!! / POLEVA : 1,5 dcl zakysané smetany 190 g kvalitní ( nejlépe 70%) hořké čokolády / koupila jsem v Lidlu /, cukr moučka dle chuti / určitě ale cukr dejte, ale jak píši - dle chuti - někdo to rád hořké, někdo sladké :-) /...po osobní zkušenosti doporučuji dělat krém z 1 1/2 dávky než výše napsané
Postup přípravy
Čokoládu nastrouháme a společně s třtinovým cukrem, 15 cl zakysané smetany ji rozpustíme ve vodní lázni.
Kakao, mouku a lžičku jedlé sody prosejeme. Žloutky oddělíme od…
Srdíčko pro kamarádovu maminku.
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, vanilkový krém s pravou vanilkou,SV mandle.