Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Housenka

Housenka

Potřebné ingredience

ingredience na roládu jakou má kdo rád + máslovopudinkový krém + borůvky + potahovací hmota od Ariell + kyselé žížalky + koblížek

Postup přípravy

Upekla jsem roládu, namazala krémem a proložila borůvkami. Zamotala, namazala marmeládou a dala do lednice zachladit. Mezitím jsem si potáhla koblihu, která slouží jako hlava.…

Zobrazit více...
DORTY
panenka

panenka

Potřebné ingredience

upečená bábovka v malé misce, potahovací hmota z marschmeláků

Postup přípravy

Byl to můj úúúúúplně první dort. Taková rychlovka Domče k svátku, chtěla jsem vyzkoušet, jak to půjde :-)

Do upečené bábovičky, která byla 2x proříznutá a namazaná máslovým…

Zobrazit více...
DORTY
prasátko s postupem

prasátko s postupem

Potřebné ingredience

ořechový korpus+krém kakaový nastavovaný kaší+WI

Postup přípravy

viz. obrázkový postup

Zobrazit více...
DORTY
SRDCE ořechové

SRDCE ořechové

Potřebné ingredience

ořechový korpus,kávový krém)dle mé babičky),potah a růže z bonbónů

Postup přípravy

krém: 3 celá vejce a 21 dkg moučka cukr-ušlehat ve vodní lázni hóóódně do tuha (jako bílek na pusinky),
nechat vychldit
21dkg másla a logr z turka kávy + trošičku cca 1-2…

Zobrazit více...
DORTY
OŘECHOVÝ k 99. narozeninám

OŘECHOVÝ k 99. narozeninám

Potřebné ingredience

Korpus: 10 vajec, 40 dkg cukr krupice, 20 dkg strouhanky, 20 dkg ořechů (pomletých). Nádivka: vanilková od Libuše M. (galli) ID 23782 Mléčný marcipán: 300 g moučk. cukr, 200 g polotučné sušené mléko, 1 pol. lžíce medu, asi 1,5 pol. lžíce oleje, voda asi 0,5 dcl, aroma mandle hořká asi 2 čaj. lžičky

Postup přípravy

Těsto: šleháme 3 celé vejce a 7 žloutků s cukrem, potom přidáme ořechy, strouhanku a sníh ze 7 bílků.

Zobrazit více...
DORTY
Jablečný-ořechový s paříží - vlhký a vynikající!!!

Jablečný-ořechový s paříží - vlhký a vynikající!!!

Potřebné ingredience

Těsto: 6 žloutků, 30 dkg mletého cukru, 28 dkg strouhaných jablek, 16 dkg ořechů (8dkg nastrouhat najemno, 8 dkg na hrubo), 6 dkg dětské krupice (příp. hrubé mouky), 3 lžíce kakaa (Holandské), sníh ze 6 bílků. Nádivka: 250 ml smetany ke šlehání (minimálně 33%), 250 g čokolády na vaření, 1 máslo. Dále: 1 broskvový kompot, 1 želatina v prášku.

Postup přípravy

Těsto:
Nastrouhané jablka smícháme s dětskou krupicí a necháme trochu nabobtnat. Ušleháme sníh ze 6 bílků. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáme kakao, ořechy a nabobtnané…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s jedlým obrázkem

Dort s jedlým obrázkem

Potřebné ingredience

KORPUS: 5 vajíček, 1 hrnek cukru krupice, 1a1/4 hrnku pohr.mouky, 5 lžic vlažné vody,1 prášek do pečiva, trochu kakaa pokud chcete tmavý korpus KRÉM: 0,5 l mléka,120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky, 1a1/2 másla,vanilka nebo van. cukr ZDOBENÍ: kokos, potravinářské barvy, jedlý obrázek + dekorgel, dortové zdobení dle fantazie, dortové svíčky

Postup přípravy

KORPUS: Na tyto 2 dorty jsem si upekla 3 korpusy (2 světlé a 1 tmavý), každý jsem rozkrála na půl, tmavou půlku jsem vložila mezi světlé půlky.
Vejce ušleháme do pěny,přidáme …

Zobrazit více...
DORTY
Marcipán trochu jinak - z fondánu i fondantu

Marcipán trochu jinak - z fondánu i fondantu

Potřebné ingredience

Fondant - 300 gr mouč.cukru, 300 gr fondantu, 300 gr sušeného polot.mléka, 45 gr Omegy nebo jiného 100%ního tuku, 75 gr (2 vrch.lžíce) kukuřičného nebo pšeničného sirupu, případně glukózy nebo medu,vanilkový cukr, mandlová nebo jiná tresť asi dvě lžíce, asi 40 ml vody, přidávat postupně. Měla jsem doma delší dobu anglický fondant, se kterým se mi velmi špatně pracovalo, tak jsem si našla na jedněch stránkách recept na marcipán od pana Pelikána, kde se právě dá fondant a fondán krásně využít na výrobu domácího marcipánu. Malinko jsem si ho upravila, protože třeba glukozu nemá doma každý a výsledkem je opravdu velmi tvárná a hlavně velmi dobrá hmota, ze které jdou krásně na tenko vyvalovat lístečky a potahování je taky snadné, jen se moc nehodí na větší figurky, je trochu měkčí. Ale při přidání asi 100 gr sypkých směsí je ještě tužší, takže pak by to mohlo jít. Fondán - potahová hmota na věnečky - krabice 400 g suš.mléka, 400 g mouč.cukru, 400 g fondánu, 100 g sirupu nebo glukozy, vanilkový cukr, 60 g Omegy, tresť, asi půl deci vody. Postup stejný jako u fondantu.

Postup přípravy

Fondant a Omegu si dám do misky do mikrovlnky na chvíli nahřát, mezitím si odvážím sypké směsi a sirup, přimíchám nahřátý fondant a tuk, tresť a trochu vody a zpracuji. Směs je…

Zobrazit více...
DORTY
Dortík "prsa" k dědovým 57. narozeninám

Dortík "prsa" k dědovým 57. narozeninám

Potřebné ingredience

... dobrá nálada, opět - skvělý manžel u pc a trpělivost, které se mi občas nedostává....

Postup přípravy

Korpus jsem udělala opět podle paní Dáši V. (onasi)... je opravdu výborný... jen jsem nedělala mramorový, ale pouze světlý....
Krémíček je také od Dáši....
Prsíčka jsou…

Zobrazit více...
DORTY
Wall-e

Wall-e

Potřebné ingredience

Dcerka mi dneska pomáhala s dortem a mezitím si stihla udělat ještě 2 pro sebe :-)

Postup přípravy

sesbírat zbytky

Zobrazit více...

Kategorie