Medovník pro Petra k narozkám
Potřebné ingredience
Přísady a množství je stejné jako u ID 57727, ale bez mléka, krém salkový-salko nevařené-30dkg másla a 1salko- našlehat
Postup přípravy
Nad párou v misce rozpustit heru,přidat 3 lžíce medu,3celá vejce - promíchat, přidat 30dkg krystal. cukru, opět promíchat, pak přidat 40dkg hl. mouky 00 s 1 lžičkou jedlé sody a…
Ovál mamka 70 narozeniny
Potřebné ingredience
korpus z MMB mramorový bez kakaa,krém máslový nastavený moučnou kaší, s rumem, část obarvená kakaem a čokoládou. Prokládaný ananasem,potřený meruňkovou marmeládou, politý čokoládou, zdobený marcipánem od Ariell, stříbrnými kuličkami, asparátem. V srdíčku ukryta bomboniera tofife
Postup přípravy
Upéct korpus, potřít marmeládou, krém, ananas, krém , korpus s marmeládou, přilepit , potřít krémem po obvodu, nastříkat spodní a horní obrubu, vrch vylít čokoládou a dozdobit dle…
čtyř patrový pro manžela k loňskému půlstoletí
Potřebné ingredience
Stejné jako u předešlého dortíku pro tchána...
dvou patrový dort pro tchána od kamarádky
Potřebné ingredience
18 vajec, 60dkg práškového cukru, 70dkg polohrubé mouky, krém: 4 vanilkové pudinkové prášky, 1l mléka, 1kg másla, 40dkg práškového cukru, 5lžic rumu, 5dkg ztuž. pokrmového tuku, na potření korpusů marmeláda
Postup přípravy
Korpus-žloutky utřít s cukrem do pěny, přidat sníh z bílků a po částech zlehka vmíchat mouku. Nepeču celý dort najednou, ale vše si rozdělím na 3 stejné části a peču každý plát…
Slaná kytka pro švagra
Potřebné ingredience
Chlebová večka, klobásky, šunka, sýr, petržel a petrželka, mrkev, olivy a protože je švagr houbař, tak nesmí chybět houbičky v podobě žampionů, salát
Postup přípravy
Vše co šlo napíchat na špejle a ty zapíchat do chlebové veky, ozdobit salátem a předat oslavenci.
ovál sama sobě
Potřebné ingredience
Mramorový korpus z MMB, marcipán od Ariell, se kterým se velmi dobře pracuje a tímto paní Marcelce moc děkuji, že se dělí o svoje poznatky a zkušenosti,čokohmota z MMB, krém pudinkový s vaječným koňakem.
Postup přípravy
Klasika-upéct 2 pláty korpusu, naplnit krémem, obalit marcipánem a pak podle fantazie zdobit. A teď popravdě-tenhle dort je má prvotina v potáhování. Měla jsem z něj velký strach,…