Dort a tác pro časopis Kreativ
Potřebné ingredience
Klasický piškot,potažený marcipánem,malba-řídká poleva na perníčky
Dort pro motorkáře - Jawa pérák :-)))
Potřebné ingredience
Rozpis je na 5 vajec(odpovídá množství na jednu roládu).Na dort dělám z 6-8 vajec(podle jejich velikosti)
5 vajec
5 lžic pískového cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 pr.do pečiva
Vejce,cukr a van.cukr vyšleháme mixérem do husté pěny,pak pomalu vařečkou zamícháváme mouku s pr. do pečiva.Pečeme v předehřáté troubě.
Pařížský krém "pohádka"
13 dkg másla
3 dkg hl.mouky
10 dkg moučk.cukru
1 žloutek
0,25 l mléka
4 dkg kakaa
trochu rumu
Ze 3 dkg másla a mouky umícháme světlou jíšku,přilijeme mléko a vše svaříme na hustou kaši.
Dáme vychladit d studené vody.Zvlášť utřeme 10 dkg másla,cukr,žloutek,rum a kakao se zchladlou kaší.
Je výborný a chutí opravdu připomíná pařížskou šlehačku.
Postup přípravy
Upáct dva pláty těsta.Pláty rozříznout na půl,vzniknou 4 ks,které promažeme a navrstvíme na sebe,omažeme krémem a necháme ztuhnout v lednici.
Mezitím si vytvarujeme jednotrlivé…