Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

Potřebné ingredience

Suroviny-korpus: 120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 8 g kypřícího prášku, 2 celá vejce, 40 g slunečnicového oleje, 80 g studeného mléka. Suroviny-čokoládová pěna: 350 ml horkého mléka, 120 g krystalového cukru, 30 g kukuřičné moučky, 30 g kakaového neslazeného prášku, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 10 g plátkového želé a trochu studené vody na změknutí. Ostatní suroviny: 2 ks kompotované hrušky nebo zmražený lesní ovocný mix (nemusí být) na korpus, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Postup práce-čokoládový základ pro mousse:
Zahřejeme mléko a odstavíme bokem. V jiném kastrolku smícháme cukr, moučku a kakao, postupně přilijeme horké mléko, dobře vymícháme,…

Zobrazit více...
DORTY
SMETANOVÉ SRDÍČKO s jahodami

SMETANOVÉ SRDÍČKO s jahodami

Potřebné ingredience

Ingredience na srdcový korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 90 g jemného krystalového cukru, 3 žloutky, 3 bílky na tuhý sníh, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní suroviny: 400 ml smetany ke šlehání se ztužovačem a vanilkovým cukrem, jahodový kompot (i čerstvé jahody), malá tabulka čokolády ke strouhání.

Postup přípravy

Postup práce:
Den předem si z uvedených surovin upečeme korpus ve tvaru srdíčka.

Pak ho podélně prořízneme, spodní díl zakápneme kompotovanou jahodovou šťávou, přidáme…

Zobrazit více...
DORTY
KYTIČKOVÝ SNĚHOVÝ DORT

KYTIČKOVÝ SNĚHOVÝ DORT

Potřebné ingredience

Ingredience: 120 g bílků pokojové teploty, 120 g jemného krystalového cukru, 150 g moučkového cukru, 18 g maizeny (kukuřičná škrobová moučka), půl lžičky kypřícího prášku.

Postup přípravy

Postup práce:

Předehřejeme troubu na 100 st. C.
Bílky vyšleháme na lehký sníh a při stálém šlehání přidáme kypřící prášek do pečiva, oba cukry- přidávat postupně po…

Zobrazit více...

Kategorie