Mandarinkový dort ze salka a tvarohu
Potřebné ingredience
2 tvarohy v kostce, 1 slazené kondenzované mléko, 3 plechovky mandarinek, piškoty, 1 1/2 sáčku želatiny na ztužení krému, trošku vanil. aroma
Postup přípravy
Tvarohy vyšleháme se salkem a šťávou ze všech mandarinek. Mezitím si připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do tvarohové hmoty. Do formy průměr 24 cm dáme vrstvu piškotu,…
Dortové korpusy na dort 16-18
Potřebné ingredience
4vejce, 16dkg cukru, 4lzice oleje, žloutky, 16dkg hl. mouky
Postup přípravy
KORPUS 16
Jednoduchý a dobrý. 4bilky + 16dkg cukru vyšlehat, přidáme 4lzice oleje, žloutky, šleháme, nakonec 16dkg hl. mouky zamíchat. Péct na 180st asi 45min. Můžete…
Piškotové korpusy na dort 1 - 15
Potřebné ingredience
4 vejce, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic vody, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přidáme 10 lžic vody.
Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s kypřicím práškem.
Formu si vyložíme pečicím papírem a…
***Vyzkoušený marcipán
Potřebné ingredience
200g sušeného mléka polotučného, 200g moučkového cukru, trochu oleje, 1lžíce medu, 1bílek, trochu hořkého mandlového aroma, trochu vody
Postup přípravy
Cukr a mléko důkladně prosejeme, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v tvárnou hmotu. Z vodou opatrně aby hmota nebyla moc řídká. Nakonec obarvíme gelovou barvou. mléčná…