Duhový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 250 g změklého másla, 2 lžíce tvarohu (nemusí být), 180 g krupicového cukru, 5 velkých vajec, 500 g hladké mouky, 1,5 sáčku kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 250 ml mléka, potravinářské barvy (stačí červená, žlutá a modrá), 300 g bílé potahovací hmoty, moučkový cukr na podsypání, tuk a hrubá mouka na vysypání formy Krém: 250 gramů tvarohu (pokojové teploty), 250 gramů Mascarpone (pokojové teploty), 1 lžička vanilkové esence, 120 gramů moučkového cukru, 360 ml smetany ke šlehání (studené) Marcipán: 200 g cukru moučka, 200 g sušeného polotučného mléka, 3 zarovnané lžíce kukuřičného sirupu, mandlové aroma
Postup přípravy
Korpus:
Utřeme máslo s cukrem a tvarohem do světlé pěny. Pak po jednom vmícháme vejce. Mouku prosejeme s kypřicím práškem a solí. Do hmoty střídavě přidáváme suchou směs a…