SPONGEBOB pro Marušku do školky
Potřebné ingredience
světlý korpus+čokokrém+broskve+jahodová marmeláda+potah PASTA DAMA TOP.*******tentokrát jsem dělala vše z dvojnásobné dávky než je uvedeno v receptu,abych měla dostatek punčoviny. ČOKOKRÉM 100 g Hery,4 PL hl.mouky,asi 1 dcl vody,50 g Omegy(100% tuk)+ 100 g čokolády na vaření,1/2 másla,cukr moučka podle chuti. Heru rozpustíme,přidáme mouku a zalijeme vodou(vodu dejte dle potřeby,kaše musí opravdu hustá,ale ne suchá).Uvaříme hustou kaši.Ve vodní lázni rozmícháme čokoládu s Omegou do hladka.Vlijeme do uvařené kaše a dobře promícháme.Necháme vychladnout.Potom vyšleháme s máslem a cukrem do nadýchaného krému.Krém výborně drží díky čokoládě a 100% tuku.Je dobrý i na zdobení.
Postup přípravy
KORPUS : 250 g hl.mouky+1/2 prdopeč+4 vejce+240 g cukru moučka+150 ml oleje+100 ml vařící vody+špetka soli na sníh
Bílky ušlehat do tuha,přidat 1/2 cukru.Žloutky s 2…
velikonoční dortík do školky +postup na potahovku z…
Potřebné ingredience
korpus tmavý ,2x promazáno čokokrémem,potaženo a zdobeno hmotou z Marshmallows bonbónů. 2 balíčky pěnových bonbónů+2 PL vody+trochu aroma,které máte rádi+100 g bílé čokoládové polevy+sušené mléko+cukr moučka VYMAŽEME umělohmotnou misku olejem, dáme tam 2 balíčky maršmeláků a 2 velké lžíce vody. Vložíme do mikrovlnky na nejsilnější výkon asi tak na 20-40 vteřin, až jsou bonbóny rozpuštěné, pořádně to rozmícháme, přidáme trochu aroma(dnes jsem dala citronové), 1 balíček nastrouhané bílé čokoládové polevy (ta na rozpuštění v sáčku), vše zamícháme. Na podložku si nasypeme cca 4 kopečkové lžíce mletého cukru a 4 kopečkové lžíce sušeného mléka , a do toho vlijeme tu hmotu z bonbónů. A stěrkou to zapracováváme, podle konzistence hmoty pak přidáváme stejný díl sušeného mléka a mletého cukru.
Postup přípravy
ČOKOKRÉM
100 g Hery,4 PL hl.mouky,asi 1 dcl vody,50 g Omegy(100% tuk)+ 100 g čokolády na vaření,1/2 másla,cukr moučka podle chuti.
Heru rozpustíme,přidáme…
prsa s alkoholem
Potřebné ingredience
tmavý korpus od Dáši,čokoládový krém,proloženo banánama,potaženo hmotou z maršmeláků,se kterou mi moc poradila Hela (Škrobik).Znamení je z potahovky+čokokamínky. KORPUS :250 g hl.mouky,1/2 prášku do pečiva,4 vejce,240 g cukru moučka,150 ml oleje,100 ml vařící vody,špetka soli minimálně 3 PL kakaa.Bílky ušlehat do tuha+1/2 cukru,žloutky s 2.polovinou cukru,přidáváme olej a vodu,kakao,potom mouku s pr.do pečiva.Udělejte dávku dvojitou.Potřebujete těsto do srdcové formy(pokud nemáte,tak do kulaté a tvar vyřezat) a do tří nějakých nerezových misek či kastrólků.Nemusí být stejné,potom tvar doděláte punčovinou.Pečte asi na 160-180°C (záleží na vaši troubě).Mám dort promazaný dvakrát i korpusy z misek (dva na prsa a ten třetí rozdrobit na punčovinu).Nití se vám to bude prořezávat nejlépe.Punčovina:rozdrobený korpus + krém+třeba ořechy+marmeláda(prostě to co máte rádi)Krém mohu doporučit ten u mého velikonočního dortu.Ovoce na proložení opět zvolte podle své chuti .Potahovací hmota je u toho 2.dortu také.Pokud budete také dělat tmavou pokožku,tak jen do hotové bonbónové hmoty zapracovat kakao.Podprsenka je rozválená a přejetá válečkem na malování se vzorkem.Mašličky se dělaly dobře a lepila jsem pouze vodou .Do obalů z Kinder vajíčka navrtejte třeba nůžkami dírky na brčka.Do poloviny nalijte alkohol,zavřít, zastrčit brčka,zastřihnout a vložit do vydlabaných důlků o rozměrech vajíčka .
Postup přípravy
Náhrdelník z jedlých perliček.V každém prsu je schovaný obal od kindervajíčka a v něm je štamprle Jima Beana.Špatně jsem odhadla délku brčka,ale zkusím to ještě nějak zakamuflovat…
Rasta pro bráchu k narozkám
Potřebné ingredience
Korpus tmavý od Dáši.Krém na korpus z čokolády nadstavovaný kaší,proloženo banánem.Zdobící krém je z bílé čokolády a šlehačky+máslo.Joint a popel je z mléčné potahovky od Ariell.
Postup přípravy
Jsem nečekala,že je krém tak zákeřný.Moje nervy,ať už je ta potvora pryč!
pro kámošku
Potřebné ingredience
korpus mramorový od Dáši,krém tvarohovo-šlehačkový,rantle pudinkovo-máslové,proloženo banánem,potahovka od Ariell
Z nouze ctnost do školy
Postup přípravy
Kluk si odpoledne usmyslel,že by chtěl nějaký dort pro třídního učitele.Nemám ráda,když mě tlačí čas(zrovna dnes jsem toho měla naloženo na hrbu dost).Ale hold syn je syn,co bych…
Symbolický k svátku
Potřebné ingredience
korpus ze 6 vajec,vanilkový krém,kompotované broskve,mléčná potahovací hmota od Ariell
Postup přípravy
3x prokrojený korpus ,promazáno van.krémem(pudink jsem vařila v broskvové šťávě),proloženo broskvemi.Potaženo a pomatláno.Jelikož nemám jedlý papír,tak jsem si zmenšila fotku…
klasika ke 36.narozkám
Postup přípravy
Samá kytička pro zcela neromantickou kamarádku,tak doufám,že se jí bude líbit.
Pokusný dort
Postup přípravy
Korpus od Dáši(tento je nejlepší),Milena krém,a marcoš(neboli mléčná potahovačka upravená od Ariell).No a zbytek jsou kila nervů,klení,protože jsem úplný laik a nic mi nešlo tak…