Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Nepečený diabetický dort

Nepečený diabetický dort

Potřebné ingredience

11/2 balíčku piškotů 2 tvarohy 2 vanilkové cukry 1/2 l mléka 4 kostky cukru 1 vanilkový pudink 2 vejce

Postup přípravy

Dortík není jen pro diabetiky,je méně sladký a v naší rodině moc oblíbený!!!!!!!
Nejdříve si uvaříme pudink z půl litru mléka,vanilkového pudinku,4 kostek cukru,necháme…

Zobrazit více...
DORTY
Fernet citrus

Fernet citrus

Potřebné ingredience

přísady stejné jako u předcházejícího fernetu

Postup přípravy

postup stejný

Zobrazit více...
DORTY
JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ  +  postup

JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup

Potřebné ingredience

Tenhle dortík mám nejraději,je velice chutný a lahodný a hlavně je to moje vzpomínka na dětství kdy mi ho mamka kupovala v cukrárně. KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm. NÁPLŇ : kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku, 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER). NA POLITÍ : 2 Dortové želé v prášku červené,4 lžíce cukru,1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody,4 lžíce cukru. Na ozdobu" 1smetana na šlehání,1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX),želé bonbóny.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort(průměr cca 22 cm)
viz.foto

Zobrazit více...
DORTY
Krtek a autíčko

Krtek a autíčko

Potřebné ingredience

korpus mramorový od Dáši, krém světlý nastavovaný kaší, potaženo fal. marcipánem, ozdoby salkový marcipán

Postup přípravy

Syn od kamarádky miluje z krtečka tuto epizodu.Zkoušela jsem další z řady fal. marcipánů, ale spokojená jsem nebyla,na potahování nedám dopustit na white icing.Autíčko jsem dělala…

Zobrazit více...
DORTY
pařížský dort

pařížský dort

Potřebné ingredience

korpus od Dáši jen hnědý ,pařížská šlehačka ,řůže marcipánové

Postup přípravy

skoušela jsem dělat takové čokoládové listy jako to děláte tady ale nějak se to lámalo.další pokus snad bude lepší :-)) mohla bych poprosit o čokoládovou hmotu na růžíčky nějak…

Zobrazit více...
DORTY
Yorkšír

Yorkšír

Potřebné ingredience

Mramorový korpus od Dáši,vanilkový krém ,banány,falešný marcipán

Postup přípravy

měl to být Yorkšír řekla bych že je to spíš nějaká pouliční rasa :-))

Zobrazit více...
DORTY
Autíčka CARS--Blesk a Burák --s postupem

Autíčka CARS--Blesk a Burák --s postupem

Potřebné ingredience

Snad někomu poslouží!Velmi jednoduchá verze modelování,zvládne i amatér!!!!

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DORTY
Odpověď na otázku-co máš na mě najaději

Odpověď na otázku-co máš na mě najaději

Potřebné ingredience

jedna dávka těsta - 6 vajec, 130g cukru, 200g mouky, 1lžička PDP na kpečky poloviční dávka těsta krém - 1 máslo, puding, moučkový cukr marcipán dle ariel a propříště ostříhat nehty

Postup přípravy

usleháme sníh ze šesti vajec s polovinou cukru, zbyly cukru vyšleháme se žloutky do pěny pak postupně přidáme mouku smíchanou s PDP a sněhem. nalejeme do formy a kopečky uděláme…

Zobrazit více...
DORTY
Hasič a ostatní dekorace na páteční dortík

Hasič a ostatní dekorace na páteční dortík

Potřebné ingredience

falešný marcipán a pevné nervy

Postup přípravy

patlámo matlámo....první hasič letěl do koše...druhý už byl o něco lepší, ale žádný krasavec...:-( a hlavně se mi nepodařilo udělat tm.modrou barvu, tak jsem udělala šedou...a…

Zobrazit více...
DORTY
můj první potahovaný...:-)...rychlovka manželovi k Valentýnu (i s pečením a chlazením bylo za 2 hod. hotovo)

můj první potahovaný...:-)...rychlovka manželovi k…

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vajíčka (sníh z bílků), 3 lžíce cukru moučka, 4 lžíce polohrubé mouky, prdopeč, vanilkový cukr, kakao Potahovací hmota bez vážení (recept z MMB) Náplň: ostružinová (jakákoliv jiná pikantní) marmeláda, máslový krém (půlka másla, cukr moučka podle chuti a rum taktéž :-)) )

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukry, přidáme část mouky a promícháme. Potom vmícháme zbytek mouky s práškem do pečiva a nakonec opatrně vyšlehané bílky. Část těsta můžeme obarvit kakaem a…

Zobrazit více...

Kategorie