Nepečený diabetický dort
Potřebné ingredience
11/2 balíčku piškotů 2 tvarohy 2 vanilkové cukry 1/2 l mléka 4 kostky cukru 1 vanilkový pudink 2 vejce
Postup přípravy
Dortík není jen pro diabetiky,je méně sladký a v naší rodině moc oblíbený!!!!!!!
Nejdříve si uvaříme pudink z půl litru mléka,vanilkového pudinku,4 kostek cukru,necháme…
Fernet citrus
Potřebné ingredience
přísady stejné jako u předcházejícího fernetu
JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup
Potřebné ingredience
Tenhle dortík mám nejraději,je velice chutný a lahodný a hlavně je to moje vzpomínka na dětství kdy mi ho mamka kupovala v cukrárně. KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm. NÁPLŇ : kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku, 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER). NA POLITÍ : 2 Dortové želé v prášku červené,4 lžíce cukru,1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody,4 lžíce cukru. Na ozdobu" 1smetana na šlehání,1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX),želé bonbóny.
Postup přípravy
Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort(průměr cca 22 cm)
viz.foto
Krtek a autíčko
Potřebné ingredience
korpus mramorový od Dáši, krém světlý nastavovaný kaší, potaženo fal. marcipánem, ozdoby salkový marcipán
Postup přípravy
Syn od kamarádky miluje z krtečka tuto epizodu.Zkoušela jsem další z řady fal. marcipánů, ale spokojená jsem nebyla,na potahování nedám dopustit na white icing.Autíčko jsem dělala…
pařížský dort
Potřebné ingredience
korpus od Dáši jen hnědý ,pařížská šlehačka ,řůže marcipánové
Postup přípravy
skoušela jsem dělat takové čokoládové listy jako to děláte tady ale nějak se to lámalo.další pokus snad bude lepší :-)) mohla bych poprosit o čokoládovou hmotu na růžíčky nějak…
Yorkšír
Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Dáši,vanilkový krém ,banány,falešný marcipán
Postup přípravy
měl to být Yorkšír řekla bych že je to spíš nějaká pouliční rasa :-))
Autíčka CARS--Blesk a Burák --s postupem
Potřebné ingredience
Snad někomu poslouží!Velmi jednoduchá verze modelování,zvládne i amatér!!!!
Odpověď na otázku-co máš na mě najaději
Potřebné ingredience
jedna dávka těsta - 6 vajec, 130g cukru, 200g mouky, 1lžička PDP na kpečky poloviční dávka těsta krém - 1 máslo, puding, moučkový cukr marcipán dle ariel a propříště ostříhat nehty
Postup přípravy
usleháme sníh ze šesti vajec s polovinou cukru, zbyly cukru vyšleháme se žloutky do pěny pak postupně přidáme mouku smíchanou s PDP a sněhem. nalejeme do formy a kopečky uděláme…
Hasič a ostatní dekorace na páteční dortík
Potřebné ingredience
falešný marcipán a pevné nervy
Postup přípravy
patlámo matlámo....první hasič letěl do koše...druhý už byl o něco lepší, ale žádný krasavec...:-( a hlavně se mi nepodařilo udělat tm.modrou barvu, tak jsem udělala šedou...a…
můj první potahovaný...:-)...rychlovka manželovi k…
Potřebné ingredience
Korpus: 2 vajíčka (sníh z bílků), 3 lžíce cukru moučka, 4 lžíce polohrubé mouky, prdopeč, vanilkový cukr, kakao Potahovací hmota bez vážení (recept z MMB) Náplň: ostružinová (jakákoliv jiná pikantní) marmeláda, máslový krém (půlka másla, cukr moučka podle chuti a rum taktéž :-)) )
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukry, přidáme část mouky a promícháme. Potom vmícháme zbytek mouky s práškem do pečiva a nakonec opatrně vyšlehané bílky. Část těsta můžeme obarvit kakaem a…