bílý falešný marcipán bez běloby
Potřebné ingredience
KOKOSOVÉ SUŠENÉ MLÉKO (lékárna, prodejny zdravé výživy), cukr moučka, trocha oleje, trocha vody, vše prozatím bez vážení, možná by se mléko dalo nahradit plně z tady tohoto receptu od Ariell http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616
Postup přípravy
Hmotu jsem prozatím udělala jen tak na vyzkoušenou,malé množství od oka. Hlavní recept na marcipán čerpám od Ariell. Tady je hlavní to, že jsem sháněla fígl na tvorbu bílého…
kouzelník
Potřebné ingredience
stejné jako u mých ostatních dortíků
Postup přípravy
korpus upekla a krémem promazala moje šikovná tchýně Helča a já jí vpodstatě jen pomohla ozdobit....Nakonec jsem ho dodělávala sama celýho...tak doufám,že se bude líbit
Sachr dort
Potřebné ingredience
100g másla, 100g cukru, 4 vejce, 300g čokolády, 100 g pol.mouky, 20 g másla, 20 g hrubé mouky na formu, ovocná marmeláda (nejlépe meruňková, protože má výraznou chut a nejvíc s ehodí na tento dort) poleva: 200g čokolády, 80g cukru, voda
Postup přípravy
Změklou čokoládu (300g ) přidáme do utřeného základu a důkladně prošleháme. Současně s moukou přidáváme do těsta pevný sníh. těsto nalijeme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté…
Sacherova pre mužika na 30-tku
Potřebné ingredience
Na cesto: 200g tmavej čokolády, 150g masla, 200g praškového cukru, 6 žltkov, 6 bielkov, 100g polohrubej múky Na polevu: 100g čokolady na varenie, 10g 100% tuku-Cera
Postup přípravy
Maslo s cukrom a so žltkami vyšľahame do penista, pridáme roztopenú čokoládu a miešame ďalej. Nakoniec postupne pridávame múku a tuhý sneh z bielkov.
Cesto nalejeme do formy.…
Pre horára k 50-tke
Potřebné ingredience
cesto mramorové podľa Dášky: 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (robila som z dvoch dávok, aby bol peň vyšší) plnka: 0,5l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 Hera, 100g kryšt. cukru, 120g pomletých orechov********** plnku na kôru som zafarbila kakaom********* banány a kompotované mandarínky
Postup přípravy
cesto: Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do…
Panenka-moje první
Potřebné ingredience
Korpus ve dvou velkých miskách,krém máslový,mandarinky a marcipán od Ariell s medem
Postup přípravy
Ve dvou různě velkých miskách upéct korpusy,promazat krémem,Panence jsem nožky stáhala potravinářskou folií a pak zasadila do korpusů.Sukýnka z marcipánu,ale chtěla jsem ji…
Sova s postupem
Potřebné ingredience
Děkuji maminkám tady na MMB za pomoc,bez nich bych to nezvládla. Korpus mramorový,krém máslový a pudinkem a marcipán od Ariell s medem
Auto Felicie-s postupem
Potřebné ingredience
Korpus ořechový a kakaový,krém máslový nastavený pudinkem a marcipán od Ariell s medem
Hrad s dráčkem-né zrovna moc povedený
Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Dáši,na potáhnutí K2,jinak na modelování marcipán od Ariell,krém nastavovaný kaší,Disko sušenky,Nutela a šikovné ručičky-né jako ty moje.
Postup přípravy
Dopředu jsem si upekla korpusy,na tento hrad jsem potřebovala 2 plechy (na každý byla dvojtá dávka,takže na plech bylo 8 vajec).Prořezala a namazala slabounkou vrstvou marmelády a…
Dort kapr
Potřebné ingredience
Korpus: na 1 vejce 30 g krystalu a 40 g polohrubé mouky, dort je z 8 vajec. Krém: 250 g másla, 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti Punčovina: zbytky piškotového korpusu, rum, trocha krému, několik lžic marmelády, kakao, možno přidat i strouhané nebo sekané ořechy, podle potřeby přisladit. Vytvořit soudržnou hmotu konzistencí zhruba jako na vosí hnízda (může být i vlhčí). Potahovací marcipán: 1 krabice sušeného mléka, 1 plechovka Salka, 2 PL oleje, pár kapek tresti hořká mandle, asi 7 PL vody. ve 2 ČL vody rozpuštěné sypké zelené potravinářské barvivo Ozdoba: skořicový cukr, cukrové perličky zlaté a stříbrné, šikovné ruce a fantazie
Postup přípravy
Korpus: ušlehá se sníh z bílků s cukrem, přidají se žloutky a zašlehají se. Nakonec se lehce zamíchá mouka a ihned se upeče na plechu vyloženém pečícím papírem na 160°C asi 20 min…