Kávový dortík s vaječným konakem
Potřebné ingredience
Těsto********** 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 g cukru krupice, 6 vajec, 250 g polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva ************************* Na mramorování********* 250 ml studeného espresa, 2 lžíce kakaového prášku, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžíce rumu nebo vaječného koňaku ***************** Krém ***************** 400 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky ztužovače šlehačky, 2 lžíce cukru krupice, 5 lžic vaječného koňaku
Postup přípravy
Změklé máslo ušleháme do pěny šlehačem při nejvyšších obrátkách. Postupně přidáváme do pěny vanilkový cukr a cukr krupicový, až vznikne hladký krém. Potom postupně zašleháváme…
TIRAMISU
Potřebné ingredience
4 vejce,300g cukru,60g hladké mouky,60g potravinářského škrobu,1 lžička prášku do pečiva,6 středně velkých jablek,450ml jablečné šťávy,1 balíček vanilkového pudinku,5 lžic jablečného likéru,500g nízkotučného tvarohu,500g mascarpone,1 balíček vanilkového cukru,mandlové sušenky na ozdobu,kakaový prášek na posypání
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků.Bílky vyšleháme do tuhého sněhu,přimícháme 125g cukru.Žloutky vyšleháme,přimícháme mouku,škrob,prášek do pečiva a promísíme.Dno formy vyložíme pečícím…
Dortík BARBÍNA
Potřebné ingredience
pudinkový prášek-vanilkový: 1,5 prášek do pečiva mouka hrubá: 140 g cukr moučkový: 140 g mléko: 0,5 dcl rum máslo: 1,5 cukr krupice: 100 g vejce: 7
Postup přípravy
Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme krupicí nebo strouhankou. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které opatrně vmícháme tuhý sníh a postupně hrubou mouku smíchanou s…
SLUNÍČKO
Potřebné ingredience
na krém mandle: 200 g marcipán: 250 g mléko: 1 l pudink vanilkový: 4 cukr krupice: 100 g máslo: 250 g potravinářské barvivo kokos strouhaný: na posypání na těsto (1 plát) vejce: 4 cukr krupice: 150 g mouka hladká: 150 g olej: 2 lžíce
Postup přípravy
Bílky vyšleháme‚ přidáme cukr a lehce vmícháme žloutky‚ mouku a olej. Pečeme asi 10 minut při 100 °C. Opakujeme 4x, aby vznikly 4 pláty. Uvaříme pudink s cukrem. Po vychladnutí…
Máslový had
Potřebné ingredience
čokoláda hořká: 100 g čokoláda mléčná: 400 g máslo: 250 g smetana ke šlehání: 250 ml cukr vanilkový: 2 sušenky máslové: 300 g želatina: 1 pásek lentilky: 2
Postup přípravy
Nalámeme oba druhy čokolády‚ které s máslem a šlehačkou rozmícháme ve vodní lázni, a přidáme vanilkové cukry. Dno věncové formy vyložíme několika sušenkami a potřeme čokoládovou…
piškotový MALAKOV
Potřebné ingredience
rum piškoty: 3-4 balení cukr moučkový: 8 lžic mléko: 1 l žloutek: 8 banány: 2 mouka hrubá: 3 lžíce
Postup přípravy
Žloutky, cukr a mouku rozšleháme v mléku. Směs přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme do zhoustnutí. Krém pak necháme za občasného míchání vychladnout. Velkou dortovou formu…
SACHR DORT Z JABLEK
Potřebné ingredience
vejce: 3 jablka: 300 g strouhaných prášek do pečiva: 1 čokoláda na vaření mouka hladká: 250 g marmeláda malinová kakao: 40 g cukr krupice: 300 g máslo: 100 g ořechy
Postup přípravy
Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme. Do směsi po lžících vmícháme prosátou mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také…
Dortíkové ŘEZY
Potřebné ingredience
cukr moučkový: 200 g ořechy vlašské: 200 g Hera: 200 g mléko slazené kondenzované: 1 oplatky dortové: 4 čokoládová poleva: 1
Postup přípravy
Do kastrolku vsypeme moučkový cukr a rozvaříme ho na tekutý karamel. Přidáme sekané ořechy, kondenzované mléko, heru a vaříme do zhoustnutí.
Uvařenou hmotu rozdělíme na…
PODKOVA
Potřebné ingredience
9 vajec, 36 dkg cukr krupice, 36 dkg mouky( 18 dkg hladká, 18 dkg polohrubá), 9 pol.lžic oleje(může být 5 olej a 4 vlažné vody), trošku soli. Pokud chceme ořechový piškot,dáme ořechy do mouky a dodržíme celkem 36 dkg (ubereme tolik mouky, kolik přidáme ořechů). Stejným způsobem můžeme upéct kávový, kokosový
Postup přípravy
Bílky osolíme a šleháme, přidáme cukr a šleháme, až je sníh vyšlehaný přidáme žloutky a zase šleháme. Při šlehání postupně přidáváme olej-vodu, lehce vmícháme mouku. Těsto vlejeme…