dort rybáři s fotopostupem
Potřebné ingredience
piškotový korpus + salkový krém + ,,domácí marcipán" váha 1,3 kg
Postup přípravy
Pečení jako vždy.
POTAHOVÁNÍ
Nejprve vykrojit rybník
Pak položit pásek hlíny jako kraj rybníku
Nakonec potáhnout zelenou
Den dopředu vymodelovat postavičky, udice…
dort farma k 1.narozeninám
Potřebné ingredience
piškotový korpus + salkový krém + ,,domácí marcipán" váha 1,2 kg
Květinkový s opravdu podrobným postupem :)
Potřebné ingredience
KORPUS OŘECHOVÝ: 8 vajec, 300 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 160 g strouhaných ořechů, 160 g polohrubé mouky****Krém na mantinely a obmazání pod potahovku: PUDINKOVO-MÁSLOVÝ S BÍLOU ČOKOLÁDOU OD OlgaC. - 300 ml mléka, 1 smetanovovanilkový pudink, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100 g bílá čokoláda, 250 g másla, panák (asi 20 ml rumu)****NÁPLŇ MANDARINKOVÝ HRK HRK: 250 ml Rama Cremefine ke šlehání, 150 g husté zakysané smetany, 2 konzervy mandarinek, 1 Smetafix, 1 vanilkový Olé pudink za studena od Dr.Oetkera*****meruňková marmeláda*****rum na prokapání*****potahovací hmota Smartflex Velvet příchuť citron
Postup přípravy
Nachystám si suroviny. Hlavně vejce je dobré vytáhnout předem, aby se trochu ohřála, lépe se našlehají. Máslo na krém je potřeba také nechat aspoň hodinu venku z lednice, aby…
Čokoládové cupcakes se špetkou chilli
Potřebné ingredience
Tento recept není můj,našla jsem si ho na blogu MAGDA PEČE a pro vá zkopírovala,tak ho snad nesmažou,jak už se jednou stalo a nevím proč,přitom jsem recept měla v sekci moučníky!!!! :-( ////- Čokoládové cupcakes asi na 20 kousků - 120g hořké čokolády , 30g kakaa , 300ml vroucí vody, 220g hladké mouky, 1 lžička sody, špetka soli , asi půl lžičky mletého chilli (víc nebo míň podle chuti), 220g změklého másla , 220g třtinového cukru , 3 vejce, 120ml zakysané smetany nebo hustého smetanového jogurtu .Pařížská šlehačka s chilli (množství asi na 14 kousků) - 250ml smetany ke šlehání, 80g hořké čokolády , špetka chilli
Postup přípravy
Čokoládové cupcakes-
1. Čokoládu nakrájejte na malé kousky, dejte do misky s kakaem a zalijte horkou vodou. Míchejte tak dlouho, dokud se nezbavíte hrudek.
2. Smíchejte…
Krteček s autíčkem
Potřebné ingredience
světlý korpus, meruňkový džem, vanilkovo-smetanový krém, figurky mléčný marcipán, potah červená pasta modelabile
Postup přípravy
Dortík je pro synka ke 4.narozeninám.
Poslední dortíky dělám v časovém presu a je to vidět.
Díky za inspiraci zde.
Red velvet ... s receptem
Potřebné ingredience
250g mouky( 170g hladké+80gpolohrubé) 1/2lžičky soli 15g kakaa(já dávám méně, aby byl korpus červenější) 113g rozpušť.másla 300g cukru krupice 2 vejce 1 lžička vanilk.extraktu(používám esenci) 240ml podmáslí 1-2 lžíce červené barvy(já dávám 1 lžičku extra červené gelovky) 1lžička sody 1lžička octa Krém: když dělám potahovaný stačí z poloviční dávky- 500ml smetany ke šlehání 500g mascarpone , 1 ztužovač šlehačky(dávám celý i při poloviční dávce)
Postup přípravy
postup:
Dortovou formu průměr 23cm vymazat a vysypat hrubou moukou.
Smícháme mouky +sůl +kakao (suchá směs). V podmáslí rozmícháme červenou barvu(červené podmáslí).…
KYTIČKOVÝ MARGOTKOVÝ DORT S KORUNKOU
Potřebné ingredience
KORPUS TMAVÝ: 2HR polohrubé mouky, 1HR cukru krupice, 1HR mléka, 1/2 HR oleje, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1,5 nastrouhané Margotky KORPUS SVĚTLÝ: klasické třené těsto SVĚTLÝ KRÉM POD MARCIPÁN: zkaramelizované Salko vymíchané s máslem TMAVÝ KRÉM - MARGOTKOVÝ: 300ml mléka, 3 PL kakaa, 1,5 jemně strouhané margotky, 3 PL cukru, 1 vanilkový pudink. Ze surovin uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a vymícháme s 300g másla. Světlý korpus jsem potřela jahodovou marmeládou a šlehačkou.
Postup přípravy
Těsta jsem upekla ve dvou formách o průměru 22cm, každý korpus rozřízla na 3 patra. Díly na horní patro jsem pak vykrájela podle šablony a korunku jsem poskládala ze zbytků.
KÁVOVÝ DORT
Potřebné ingredience
6 vajec,1 balíček vanilkového cukru,160g krupicového cukru,180g polohrubé mouky,1lžíce mleté kávy,30ml oleje,tuk a polohrubá mouka na formu.NÁPLN:300ml mléka,40g hladké mouky,4žloutky,250g másla,100g moučkového cukru,50ml silné černé kávy i se sedlinou,50ml rumu,100g merunkového džemu.
Postup přípravy
Žloutky ušlehejte s vanilkovým cukrem do pěny.Z bílků s krupicovým cukrem ušlehejte pevný sníh.Obě hmoty smíchejte,přidejte mouku,mletou kávu a nakonec olej.Dortovou formu-26CM…
Lentilkový dort
Potřebné ingredience
145g hladké mouky, 145g polohrubé mouky, 10g kakaa, 200g moučka, 5 vajec + sníh, 1 dcl horké vody, 1 dcl oleje, 1 prdopeč, 1 van. cukr. Krém vanilkový dr.oetker, malinová marmeláda, kaštany, čoko poleva, lentilky, cukrářské piškoty.
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme zbytek, nakonec sníh z bílků, pečeme na 180 stupňů. Korpus promažeme marmeládou a krémem, do kterého jsem nahrubo nastrouhala kaštany. Polít…