Špičkový dort k 30. narozeninám syna Petra
Potřebné ingredience
mramor podle D. Onasi, pařížský krém, marmeláda, broskve, bílý pařížský krém, čokohmota, koňakové špičky, zlatobílé zdobení,
Postup přípravy
upéct pláty, potřít marmeládou, na ně paříž tmavá, broskve, další plát, potřít bílou paříží, ozdobit špičkama, které syn miluje , má jich tam 30ks, z čokohmoty vytvořit růžičky a…
Dort pro maminku
Potřebné ingredience
korpus od Zdeničky aero-orion, krém-paříž, marmeláda, marcipán od Zdeničky aero-orion, stříbrné kuličky, asparátus, bílo zlaté zdobení
M pro mou maminku Marušku k svátku
Potřebné ingredience
3rolády stáčené za studena /1 roláda-6velkých vajec, 14dkg pískového cukru krystalu, 8dkg hladké mouky/, náplň : 25dkg másla, 2 vaničky tvarohu, 20dkg mletého cukru, na potření rolád- meruňková marmeláda a poleva od Arielll / výborná nejen chuťově, ale se s ní i velice dobře pracuje/ na zdobení-marcipán do 10minut od Zdeničky aero-orion / úžasný/ a stříbro zlaté perličky z Kauflandu
Postup přípravy
roláda- bílky s cukrem našlehat v tuhý sníh, vešlehat žloutky, zamíchat mouku, rozetřít na plech s pečícím papírem, upéct v troubě při 180 stupních C 7-10 minut. Já pekla v el.…
Kmen-Perlová svatba
Potřebné ingredience
korpus-Dáša Onasi, krém-čokoládový, marcipán - Zdenička aero -orion / úžasný /, ozdoba -perličky
Postup přípravy
jako vždy, milá děvčata, podělím se s vámi o malou rodinnou událost a to o naši Perlovou svatbu-proč Perlová, protože je to již 30let co s manžou ruku v ruce brázdíme tenhle svět…
čokoládový pro rodinku
Potřebné ingredience
stejné jako u předešlého čokoládového
Postup přípravy
stejné jako u čokodortu pro kolegyňky,je to rychlovka na zítřejší posezení a ještě k tomu s migrénou, už jsem si myslela, že ani nebude, ale kolem 17.hod. trochu hlavička povolila…
čoko dort pro kolegyňky a plněné obložené veky
Potřebné ingredience
těsto-vejce,cukr krystal,sůl,vanilkový cukr,hrubá mouka,kakao, krém -pařížský-ml. cukr, čokoláda na vaření,šlehačka, poleva od Arielll-šlehačka,čokoláda, marcipán od Zdeničky /earo-orion/ do 10 min., na proložení banány a na korpus rum, asparátus a stříbrné perličky na ozdobu.
Postup přípravy
Korpus-je z MMB-5vajec,15dkg cukru, vanilkáč, 1 lžíci studené vody a špetku soli vyšlehat, vmíchat 15dkg hrubé mouky a 3 lžíce kakaa, péct ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.…
Hřib
Potřebné ingredience
--
Postup přípravy
Před rokem k padesátým narozeninám svému bratrovi-mému švagrovi-dělala jeho sestra, takže recept neznám, jen vím, že byl tvořen ze sady, kterou nabízeji v teleshopu.
Kniha k 75
Potřebné ingredience
3 korpusy-na 1korpus-5 celých vajec,1,5-2dcl oleje, 1,5-2dcl vlažné vody, 25-30dkg krystal. cukru, 32 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, náplň-2mandarinkové kompoty i se šťávou , 1 šlehačka,1 vanilkový pudink Dr. Oetker bez vaření, 1 ztuž. šlehačky na 1 patro, na 2 patro to samé, ale místo mandarinek malá sklenička meruňkového kompotu, zdobení-pařížský krém-10dkg čokolády na vaření, 1šlehačka a 1 hrnek mletého cukru, bílý krém-10dkg bílé čokolády, 1 šlehačka a 1 hrnek ml. cukru, marcipánové růžičky , kytičky, lupínky, stříbrné perličky, asparatus, marcipán a čokoláda-10dkg čokolády na vaření,2ks ledových kaštanů a 10dkg ztuž. tuku , marmeláda na potření korpusu pod čokoládu
Postup přípravy
Korpus- vejce/ celá/ našlehat do pěny, přidat olej, vodu ještě chvíli šlehat, pak přidat cukr a nakonec mouku s práškem do pečiva. Opatrně promíchat a péct ve středně vyhřáté…