Sachr jako kachna
Potřebné ingredience
Korpus sachr, meruňková marměláda, čokoládová poleva z hořké čokolády a másla, potah WI, kakao, žlutá a červená gelová barva, trochu čirého alkoholu na ředění barev, mléčný marcipán na "zelí"
Postup přípravy
Nejprve bych chtěla poděkovat Haně (Haaaja) za inspiraci i za postup, moc mi to pomohlo. Měla jsem upéct dort pro pána, který nemá rád sladké. To je trochu oříšek, pokud to nemá…
Sakura
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), máslový krém nastavovaný pudinkem, proloženo kompotovanými broskvemi, potah WI, květy mléčný marcipán podle Ariel, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Tak tenhle dort jsem dělala sama sobě k narozeninám. Myšlenka na sakurový strom mi už dlouho ležela v hlavě, původní představa byla trochu jiná, ale z nedostatku času je jen tohle…
květinový koš
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), máslový krém nastavovaný pudinkem, višňová marmeláda, potah WI, květiny z mléčného marcipánu podle Ariel.
Postup přípravy
Tenhle dort jsem dělala pro příbuznou k narozeninám. Konečně jsem se mohla pořádně vyřádit s květinami, dělám je moc ráda. Nejprve jsem si udělala ucha koše a na dřevěném válečku…
Sachr a mramorové kytí
Potřebné ingredience
Korpus sachr, mléčný marcipán podle Ariel obarvený žlutou a fialovou gelovou barvou, čokoládová poleva z hořké čokolády a másla, formička na cukroví - lísteček a čistič na lis na česnek.
Postup přípravy
Opět náš rodinný favorit - sachr. Už mi dochází pomalu fantazie, jak ho ozdobit. Tak jsem tentokrát volila květiny z mramorovaného marcipánu ve fialové a žluté barvě. Poleva ve…
Sachr a sova
Potřebné ingredience
Korpus Sachr, meruňková marmeláda, čokoládová poleva, ozdoby z mléčného marcipánu podle Ariel.
Postup přípravy
Ozdoby jsem měla nachystané asi tři týdny předem, aby dobře vytvrdly. Sovu jsem malovala až těsně předtím, než jsem ji dala na dort. Je to vlastně patchwork, vytisknutá přívěskem…
pařez
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši, na promazání máslový kakaový krém nastavovaný pudinkem a višňový džem, punčovina na dotvarování kořenů, poleva z hořké čokolády a másla v poměru 1:3, ozdoby z mléčného marcipánu podle Ariel a K2. Pařez vážil 4 kg.
Postup přípravy
Upekla jsem dva korpusy, každý jsem rozkrájela na tři pláty. Jeden plát jsem použila na punčovinu, ostatní jsem promazala střídavě krémem a višňovým džemem. Pařez je dotvarovaný…
Květinkový minidort
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), máslový krém nastavovaný pudinkem, prokládaný broskvemi, potah a zdobení mléčný marcipán dle Marcelky (Ariel).
Postup přípravy
Ušlehala jsem těsto na mramorový korpus podle Dáši a zjistila, že se mi opět nevejde do formy. Tak jsem přebytečné těsto upekla v malém kastrole, květiny, které jsem měla…
Květinový ovál
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), potah hmota K2, květiny mléčný marcipán podle Marcelky (Ariel), máslový krém nastavovaný pudinkem prokládaný kompotovanými broskvemi.
Postup přípravy
To byl vlastně svým způsobem premiérový dort. Poprvé jsem potahovala dort hmotou K2, poprvé jsem zdobila kleštičkami, poprvé jsem dělala patchwork pomocí knoflíku. K2 je hodně…
Dort s krémovými růžemi
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), mléčný marcipán podle Marcelky (Ariel), máslový krém nastavovaný pudinkem, višňová marmeláda.
Postup přípravy
Tenhle dort by se klidně mohl jmenovat letecký, protože když jsem ho nesla promazaný a vychlazený z balkonu do kuchyně na potažení, nějakým záhadným způsobem vystartoval z…
růže z karamelu
Potřebné ingredience
Tohle není moje práce, vkládám jen pro inspiraci, takovou krásu tvoří dcera mé kolegyně.
Postup přípravy
Když jsem viděla tyhle růže poprvé, nechtělo se mi věřit, že jsou k jídlu. Jsou dělané z karamelu, za horka, ve speciálních rukavicích, karamel se nahřívá speciální lampou na…