náš úplně první potahovaný dort
Potřebné ingredience
mléčná potahovaná hmota od paní Zdenky - Zdenka R. (aero-orion) ID 79855, korpus olejová bábovka po mojí babičce a krém takový nakombinovaný pokus
Nepečený tvarohový čokoládovo-vanilkový mramor
Potřebné ingredience
korpus: balíček sušenek, 125g másla krém: 1xvaničkvý tvaroh,1x smetana ke šlehání,1x pomazánkové máslo, 200g cukru moučka, 2vanilkové cukry, 50g hořkého kakaa, 100ml vody. piškoty
Postup přípravy
Sušenky nahrubo nasekáme v robotu, přidáme částečně rozpuštěné máslo a promícháme.
Směsí vyložíme rovnoměrně dno formy a dáme do lednice. Mezi tím svaříme kakao s vodou na…
PUDROVÉ BARVIVO--NÁVOD NA VÝROBU S POSTUPEM
Potřebné ingredience
OBYČ. BARVIVO V SÁČKU,MOUČ.CUKR,VODA
Postup přípravy
á 2 LŽÍCE MOUČ.CUKRU SMÍCHÁME S 2 LŽIČKAMA např.ZELENÉ BARVIVO,přidáme vodu(aby vznikla kašička) a necháme v mističce na radiátoru zaschnout(až voda vyprchá)NEDOPORUČUJI DÁVAT…
Legendární řezy Tatran
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 0,5 kypřícího prášku do pečiva. Sněhové bezé: 6 bílků, 330 g moučkového cukru, 1 lžíce octa, 2 lžičky Solamylu. Meruňkový džem, meruňkový kompot (půlené plody). 2 smetany ke šlehání + 2 ztužovače.
Postup přípravy
Základní suroviny smícháme a upečeme piškot.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu, přidáme cukr, ocet a Solamyl. Hutný sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi…
PÍSECKÝ DORT
Potřebné ingredience
KORPUS: 3 vejce 80g krupicového cukru 100g hl.mouky NÁPLŇ : 3 šlehačky 3 vanilkové cukry 1x želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker 2x červené želé HAAS ( je lepší než od Dr.Oetkera) 400ml vody, cca 2 lžíce krystalu, pár kapek jahodové tresti čok.polevu a želatinové kuličky na ozdobu
Postup přípravy
KORPUS : vejce + cukr vyšleháme do husté pěny ,poté přidáme prosátou mouky ,lehce promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy ( forma vel.26cm).…
Kubánský dort
Potřebné ingredience
2 vejce, 100 g hladké mouky, 100 cukr moučka, 30g kvalitního kakaa, 1/2 prášku do pečiva 3-4 banány na šlehačku: 0,5 l šlehačky 33%, dvě tabulky čokolády na vaření
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přimícháme mouku a kakao a lehce vmícháme prášek do pečiva.
Dáme péct do trouby dle vašich zkušeností s troubou, ze začátku tak na 150´…
Jablíčkový - nepečený
Potřebné ingredience
Všechno jsem dávala "dle oka". Dávala jsem větší jablka asi 10 ks a jedny velké piškoty. Štávu z jednoho citronu, cukr, dva vanilkové pudinky + voda.
Postup přípravy
Jablka oloupeme, na struhadle nastrouháme na jemno. Dáme do kastrolu vařit, aby pustily šťávu.
Přichutíme cukrem, dle chuti a kyselosti jablek.
Necháme chvíli jablka povařit…
Čoko-paříž pro dědu Vaška k svátku
Potřebné ingredience
5 vajec, 250 g cukr moučka, 250 g hladká mouka, 40 g kvalitního kakaa šlehačka: 0,75 l šlehačky 33%, 3 čokolády na vaření úzké trubičky 3 krabičky, čokoládu na výrobu lístečků, Raffaelo kuličky a čoko trubičky.
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme mouku s kakaem a dáme péct do vymazané trouby na 150´ aby dort vyběhnul a pak můžeme lehce ztlumit.
Šlehačka: den předem si…
Rychlovka k narozeninám
Potřebné ingredience
Na korpus těsto z 5 vajec, 250 cukr moučka, 250 g hladká mouka, půlku prášku do pečiva. marmeláda 500 g tvarohu, 250 g šlehačky + ztužovač Dr. Oetker za studena
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšlehám do tuhé konzistence, vmíchám mouku a prášek do pečiva.
Do formu naplním po rysku (tu kulatou formu) zbytek dám do té nízké spodní.
Dám upéct.
AMÁLKA 3D - s postupem
Potřebné ingredience
mramorový korpus, krém šlehaný nad parou čoko a čoko pudingomáslový, mléčný marcipán od Arielll 3x
Postup přípravy
Snažila jsem se tentokrát alespoň trochu fotit postup, už se stydím, že postupy nedělám, ale většinou fotit nestíhám....
Amálku jsem dělala podruhé a rozhodla jsem se oproti…