Zámek růžovo bílý * foto postup *
Potřebné ingredience
světlý a tmavý korpus, vanilkový krém, mix ovoce WI, potah mléčný marcipán, na věžičky (vršky - punčovina)
Postup přípravy
Dortík dle výběru, měla jsem z něho strach, ale šlo to v celku dobře a rychle.
Váha 2,6 kg
DINOSAURUS***S POSTUPEM...aneb jak jsem ho dělala já***
Potřebné ingredience
Mramorový korpus(ze 6 vajec),malinový krém,jahodová marmeláda,banány a mandariny,marcipnová hmota... inspirace od Martiny(Lupitky) a Veroniky(Akin77) .....moooc děkuji za jejich dinosauříky,bez nich bych to nedala...udělala jsem od každé kousek. Váha 3,2kg...na délku měl 30cm a na výšku v místě hlavy 19cm.
Postup přípravy
Korpus jsem pekla v pekáčku a oválné skleněné míse.
Na papír jsem si tak nějak namalovala něco...podle čeho budu vyřezávat,když jsem vyřízla,vypadalo to spíš že se chystám na…
Láhev vína André *fotopostup*
Potřebné ingredience
Na přání byl ořechový a piškotový, dovnitř jsem dala domácí nutelu, ořechovou náplň - tlustou vrstvu na 2 prořezy z 5ti a pudinkovo-máslový krém.
Postup přípravy
Dort vážil skoro 7 kg, měl být pro moc lidí, tak snad stačil.
To nahoře mělo připomínat dřevěnou vatu, ale paní říkala, že je to jak špagety, jinak byla moc nadšená, hlavně…
Pařížský dort zdobený nugátovými hoblinkami a mandlemi
Potřebné ingredience
Korpus dle Zdenky R. (aero-orion) ID 79855 - tímto moc děkuji paní Zdeňce, je opravdu vynikající, nadýchaný, no prostě lahoda. 6x šlehačka 30% a víc.. 4x ledové kaštany a 2 čokolády na vaření 200g nugátu, pražené mandlové lístky 100g, lístky máty rybízová marmeláda rozmíchaná s rumem dle chuti
Postup přípravy
Korpus upečeme dle postupu, po vychladnutí nití rozdělíme na dva díly a ty potřeme marmeládou rozmíchanou s rumem, stačí jen jemně potřít, nebo pocákat. Necháme trochu provlhnout.…
roláda s marcipánem
Potřebné ingredience
vejce+mouka +cukr+máslo,zžk+aroma+rum+ckr+kakao+ořechy+formix+barvy +marmeláda
Piškotovo ovocný dortík
Potřebné ingredience
Je nepečený a dobře známý,piškoty dlouhé i klasické,2kysané smetany,různé druhy ovoce,kompot i čerstvé,navrch jogurt activia
Postup přípravy
Dortovou formu nejdříve vyložím kolem dokola cukrářskými piškoty,spodní část vyložíme klasickými,všechny piškotky poliji štávou z kompotu,ale málo:),dám kysanou smetanu…
Zámek
Potřebné ingredience
... pro moji tříletou oslavenkyni. Měl sice původně vypadat úplně jinak, ale nakonec jsem ho nějak splácala. Původně jsem jej chtěla potahovat hmotou z marschmallows, ale měla jsem málo cukru a nějak se mi to nedařilo. Korpus mramorový (podle receptu "Onasi", ale může být jakýkoliv) - trojitá dávka, marmeláda, čokoládový krém, zmrazené jahody, kulaté sušenky, zmrzlinové oplatky, čokoláda na vaření hnědá a bílá, ozdoby.
PRSA V KOŠILCE....A MŮJ PRVNÍ DORT KTERÝ PUTOVAL ZA…
Potřebné ingredience
Mramor korpus,punčovina,milena krém,mandarinky,banán a broskev na proložení,třešňová marmeláda,marcipánová hmota... Inspirace na MMB u Věra K. (Mufla)...velké díky!!! Váha 4,2kg
Postup přípravy
V srdcové formě upečen základ,v malých mističkách základ na prsa,která jsem doobalila punčovinou tak aby seděly na dortu.Promazáno,proloženo ovocem a potom už zbývá jen potahování…
Kravička s POSTUPEM
Potřebné ingredience
Dvojitá dávka mramorového korpusu,marcipánové hmoty i mého oblíbeného malinového krému.
Postup přípravy
Dortík vážil 5 kg a podle postupu uvidíte,že to není nic složitého :-)
SLANÝ DORT
Potřebné ingredience
1 balíček toustového chleba,vajíčková pomazánka,česneková pomazánka,tvrdý sýr na potažení,okurky,šunkový salám,vysočina,zelenina na obložení
Postup přípravy
4 chleby vedle sebe,4 vrstvy na sobě...promazáno vajíčkovou pomazánkou střídavě s česnekovou,boky a vršek jsem také potřela česnekovou aby se dobře potahovalo.Bok jsem potáhla…