DORT HARLEKÝN
Potřebné ingredience
Na těsto(korpus) : 4 žloutky 10 dkg cukru 1/2 prášku do pečiva 3 dkg kakaa 5 dkg polohrubé mouky ze 4 bílků sníh Krém: 20 dkg másla 20 dkg cukru 5 dkg kakaa 2 celá vejce Nástavba do krému: 5 dkg másla 5 dkg hladké mouky 1/4 l mléka
Postup přípravy
Nejpve si uděláme nástavbu do krému,aby se nám stačila vychladnout :o).V kastrůlku rozpustíme máslo,do rozpuštěného másla dáme zpěnit mouku a zalejeme 1/4l mléka.Vše necháme asi…
první dortík v životě
Potřebné ingredience
Potahovací hmota od Ariell,korpus piškotový,krém máslový
Postup přípravy
Potahovací hmotu jsem zkoušela dokonce ze sušeného mléka granulovaného z Polska a šla dokonce i rozválet!Bavy jsou sypké potravinářské.Dozdoby jsem dělala z cukrových polev z…
Odlitek, obličejik, postavička, panenka, marcipánová…
Potřebné ingredience
Vkládám na přání maminek i sem do receptů. Potřebujeme alobal, sádru, trochu vody a dětem ukradneme nějakou panenku která není moc složitá no a nějakou misečku, nebo třeba menší hrníček Zdravím všechny tvořilky. Jak už uvedly některé maminky v návodech. Je možné použít i jinou samotvrdnoucí hmotu, sádra je ale nejlevnější a tak když se Vám něco nepovede, není to také škody jako u moduritu a podobně. Sáček sádry stojí okolo 10 Kč a nějaké staré figurky a miminka panenky se po nás určitě najdou :-D
DORT PRO NAŠEHO SEDMILETÉHO HONZÍKA
Potřebné ingredience
Korpus: 250g hladké mouky, 1 PRDOPEČ, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
* Ušleháme bílky, do toho přidáme polovinu cukru (120g).
* V druhé míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru (můžeme přidat vanilkový cukr). Postupně přiléváme olej, vodu a mouku…
Podkova k narozeninám
Potřebné ingredience
Dortík dělaný mamce ke kulatinám. Ořechovo-kávový korpus,výborný cappuccino krém,světlý krém nastavovaný kaší,marmeláda,broskve,marcipánová hmota od Marcelky Ariellky
Postup přípravy
OŘECHOVO-KÁVOVÝ DORT-výborný,receptík mám už dlouho právě od mamky.
6 žloutků,37dkg moučkového cukru,10 dg mletých ořechů,27 dky polohrubé mouky,3dcl vařené kávy,2dcl oleje,1…
Dort KITTY
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao na krém: 2 šlehačky, 2 čokolády na vaření, ztužovač šlehačky hmota na potahování a modelování
Postup přípravy
Ušleháme bílky, přidáme polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s…
Kabelka
Potřebné ingredience
CESTO:\r\n10 vajec,425 g hladka muka, 200g mlete orechy, 600g praskovy cukor, 2 prasky do peciva, 375 ml oleja, 250ml horucej vody\r\nPLNKA:\r\n550 g masla, 250 g praskovy cukor( ja davam podla chute- nemame radi velmi sladke), orechy okolo 150 - 200g, 300 ml mlieka, vanilkovy puding , rum\r\n Ribezlovy dzem na potretie korpusov s rumom
Postup přípravy
Cesto upecene na dvoch hlbokych plechoch, rozkrojene na polovicu. Korpusy poliate dzemom zmiesanym s rumom natrieme plnkou a naskladame na seba. Nechame stuhnut, zarezeme na…
Zmrzlinový dort
Potřebné ingredience
1,5 litru vanilkové zmrzliny, 150 g sušenek (třeba máslové nebo Kitkat), 40 g karamelových tyčinek (Twix), 100 g arašídů v cukru, 200 g křupky (kousky tmavé, mléčné a bílé čokolády)
Postup přípravy
Zmrzlinu vyndáme a necháme trochu změknout. Sušenky a tyčinky dáme do sáčku a rozbijeme na kousky různě velké. Zmrzlinu dáme do robotu, nasypeme na ní sušenkové drobečky, (část si…
víla Amálka ,beránek Kudrna a vodník Kebule
Potřebné ingredience
světlý korpus , odlehčená náplň s jahodama,jahodová marmeláda a icing
Postup přípravy
Přání bylo udělat Amálku a beránka Kudrnu no a vodníka. Přidávám postup na Amálku,snad se to bude někomu hodit.
KRTEČEK A LÍZÁTKO 2
Potřebné ingredience
KORPUS: 6 vajec, 180g cukru moučka, 240g pol. mouky (dělala jsem ořechový korpus takže jsem dala 180g mouky a 60g ml. ořechů), 6 lžic vody, prášek do pečiva bílky+vodu+cukr ušlehat do tuhého sněhu, vmíchat žloutky (pořádně si je rozmíchám vidličkou) a mouku s trochou prášku do pečiva (já dávám od oka - přibližně půlku nebo jak se zadaří:-)). Na dno formy si dám pečící papír, naliju těsto a peču. Pak jen obříznu kraje, korpus vyklopím a stáhnu papír. Recept je tady z MMB (už nevím od koho) a co jsem ho vyzkoušela tak už ani jiný nepeču. Krásně naběhne, je vláčný a hlavně jsem ho nikdy nezkazila a co je nejdůležitější - je jednoduchý, rychlý a není z něj moc špinavého nádobí :-). KRÉM: 400g másla, 30g pudingu, 200ml mléka, 100g cukru, 1 van. cukr. uvařím si pudink, dám do mixéru a sem tam zapnu než vychladne (jednou jsem ho nechala vychladnout jen tak a pak jsem v něm měla žmolky). Po zchladnutí vmíchám máslo a vyšlehám a naplním korpus. MARCIPÁN: 160g sušeného mléka, 260g moučkového cukru, 5 lžic medu, 5 lžiček másla a vodu podle potřeby.