Opilý jablkový dort
Potřebné ingredience
Na korpus- 100g polohrubé mouky,175g cukru krupice,100g másla,1 van.cukr,1 kávová lžička kypř.prášku do pečiva,2 vejce,1 jablko. Jablečná hmota - 1kg jablek,150ml jablečného džusu,půl kávové lžičky mleté skořice,1 van. cukr,2 lžíce cukru,1 vanilkový pudink Koňakový pudink- 1 vanilkový pudink,350ml mléka,100ml vaječného likéru,cukr krupice dle chuti.
Postup přípravy
Z bílků ušleháme sníh,jablíčko oloupeme a nastrouháme do vyšlehaného těsta za všech daných surovin.
Těsto,bílky a nastrouhané jablíčko smícháme,dáme do formy a pečeme asi tak…
Čokoládová torta s čerešnami
Potřebné ingredience
KORPUS:125 g polohr.muky,125 g hl.muky,1/2 prdopeča,4 vajcia,240 g pr.cukru,150 ml oleja,100 ml vriacej vody,kakao (nemusí byt) ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:1 šlahačka (33%),2 žltky,35 dkg cukru,100 g kakaa,100 g cery,2 cele maslá ČEREŠŇOVÁ VRSTVA: 1 čerešnovy kompot (velky),3 PL škrobu SNEHOVÉ TYČINKY: 3 bielky,150 g pr.cukru KÁVOVÁ ŠĽAHAČKA: 1 šlahačka,2 PL pr.cukru,1 PL inst.kavy,1 PL vriacej vody
Postup přípravy
Tak som dnes dobojovala moju ďalšiu tortu pre skoro švagrinú.Je pospajana z roznych receptov . Korpus je z českeho MMB,taktiež čokoladova plnka a zahliadla som tu aj snehove…
Dort Princezna
Potřebné ingredience
Sukně - bábovka: 4 vejce,240 g cukru, 240 g polohr.mouky,1/2 vanilkového pudinku, 1/2 PRDOPu, 40 ml oleje, 50 ml horké vody Podstava - 2 plechy do širší trouby - jedna dávka: 6 vajec, 360g cukru, 360 g polohr. mouky,1 vanilkový pudink, 1 PRDOP, 80 ml oleje, 100 ml horké vody Pudinkový krém: 2 vanilkové pudinky,800 ml mléka, 4 másla, 10 PL moučkového cukru, 4 vanilkové cukry Rybízová marmeláda Marcipán: 400g sušeného POLOTUČNÉHO mléka, 400 g moučkového cukru, 4 kl oleje, mandlové aroma, cca 50 ml vody, barvy (práškové, gelové...)
Postup přípravy
1. den:
Piškoty na sukni a pláty na podstavu: Žloutky vyklepnout do šlehače,přidat cukr a šlehat. Pomalu přidávat olej a 1/2 horké vody. Šlehat dohusta. Poté přidat mouku…
Hello Kitty na zakázku
Potřebné ingredience
PIŠKOTOVÉ TĚSTO: 6 vajec, 25 dkg cukru moučka, 8 lžic horké vody, 25 dkg polohrubé mouky, necelý prášek do pečiva, kakao. KRÉM: JOVO KRÉM - recept zde z MMB - 0,5 l smetany ke šlehání, 500 g bílého jogurtu Hollandia, 3 lžíce studené vody a 3 lžíce moučkového cukru. Vychlazenou šlehačku s cukrem a vodou vyšleháme do tuha a zašleháme jogurt. Nuttela,2 banány,mléčný marcipán,zlaté zdobení.
Postup přípravy
Těsto - žloutky,cukr a vodu vyšleháme do pěny,poté přidáme sníh z bílků,mouku a prášek do pečiva,kakao.Pečeme ve formě na dort 26 cm.
Korpus potřený nuttelou,krémem…
Dortík Barbie s jedlým papírem +VÝBORNÝ JAHODOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
PIŠKOTOVÉ TĚSTO: 6 vajec, 25 dkg cukru moučka, 8 lžic horké vody, 25 dkg polohrubé mouky, necelý prášek do pečiva. KRÉM: 500 g tvarohu v celofánu, 3 lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce limetkové štávy, 500 ml smetany na šlehání, 1 plechovka jahod.SUROVINY NA DORT -jahodová marmeláda,jahody v plechovce,jedlý papír,decor gel,cukrová srdíčka+čokoládové,zlaté a stříbrné zdobení.Jmenovka marcipánová.
Postup přípravy
Těsto - žloutky,cukr a vodu vyšleháme do pěny,poté přidáme sníh z bílků,mouku a prášek do pečiva.Do jedné poloviny jsem přidala gelovou barvu od Wiltona-rose.Do formy jsem dávala…
OVOCNÝ DORT - POHÁR
Potřebné ingredience
Kakaový moka korpus - nastavovaný máslový krém na promazání - ovoce - želatina- čokoládová a bílá poleva. Na korpus-9 vajec,360g cukru,30 g kakaa, 7,5lžic studené černé kávy, 330 g hrubé mouky,11/2 lžičky práš.do pečiva, citronová kůra,
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kakao, černou kávu,citron kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mouky zamícháme prášek do pečiva.
Do utřené hmoty pomalu střídavě zamícháme…
Kulatý s růžičkami
Potřebné ingredience
Mramorovaný korpus dle "onasi": 250 g hl. mouky, 1 prdopeč (necelý), 4 vejce, 240 g cukru moučka, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, kakao (asi 2 lžíce). Náplň: vanilkový krém od dr. Oetkera, půlku jsem ochutila vaječným koňakem, druhou půlku jsem nechala tu vanilkovou + ovocná marmeládová směs. Potahovka dle "onasi" z marschmalow bonbónů.
Postup přípravy
Postupy přípravy najdete u p. Dáši - onasi, jak na korpus, tak na potahovku a návod na krém přímo na krabičce od výrobce,-) Musím říct, že jsem korpus dělala poprvé, sice jsem…
První prsa
Potřebné ingredience
mramorový korpus, krém z led.kaštanů a falešný marcipán
Velikonoční dortík
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky 150 g cukru 100 g rozpuštěného másla či Hery 1/2 hrnku mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme, dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme.
Já zkoušela nové velikonoční formy a jsou super!!!
Medovník
Potřebné ingredience
Dort ala medovník: Těsto-40 dkg hladké mouky,30 dkg cukr krupice,25 dkg másla,3 vejce,4 polévkové lžíce medu,1 káv.lžička sody. Krém-1 Salko,30 dkg másla.Na obsypání cca 5 dkg sekaných ořechů a drobky z upečených placek.
Postup přípravy
Postup na korpus:
Ve vodní lázni rozpustit med,máslo a cukr.
Směs mícháme asi 10 minut.
Přidáme ostatní suroviny a HNED roztíráme na papír.
Těsto si nechám v teplé…