Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
KNIHA S PAVOUKEM

KNIHA S PAVOUKEM

Potřebné ingredience

Mandlový piškot,krém z bílé čokolády,marmeláda ,rum ,WI ,mléčný marcipán

Postup přípravy

Jak na vyřezání knihy ,když není forma ,aspoň ,jak jsem to udělala já

Zobrazit více...
DORTY
Doba ledová s postupem na dort

Doba ledová s postupem na dort

Potřebné ingredience

Piškot čokoládový, krém vanilkovo-pudinkový a čoko, borůvkový gel, potah K2 (padlo cca 1,5 kg), figurky salkový marcipán, hora je z punčoviny, kry jsou z WI Dort má přes 5 kilo. Není nijak těžký, ale třeba se někomu bude postup hodit :-)))))

Postup přípravy

....

Zobrazit více...
DORTY
Piškotový dort s pařížskou šlehačkou a belgickými pralinkami

Piškotový dort s pařížskou šlehačkou a belgickými…

Potřebné ingredience

Za vizuelní inspiraci vděčím Kačce ID 194322 a za tip na pařížskou šlehačku zase Verunce ID 552 :o))) Na jeden korpus o průměru 28cm: já dělala ze tří korpusů, které jsem promazala a dala na sebe) 3 vejce, 1 vanil.cukr, 1/4 prášku do pečiva, na každé vejce 2dg polohrubé mouky a 3dg cukru(cukru jsem určitě dala méně a mouku jsem nevážila, na každé vejce jsem dala podle oka cca 2 plné polévkové lžíce...(aby to bylo nadýchané) Pařížská šlehačka: 2 smetany na šlehání(alespoň 30%), 2 ledové kaštany -malinová marmeláda -čokoláda na vaření -krabice belgických pralinek(ale i Tatiana od Figara je super) - plněné trubičky(množství dle průměru korpusu...)

Postup přípravy

Postupně upéct korpusy(jsou prima,rychle vychladnou) - smíchat vejce s cukrem, opatrně vmíchat ušlehané bílky a ještě opatrněji přidat mouku s přáškem do pečiva, nalít na pečicí…

Zobrazit více...
DORTY
ovocná Želvička

ovocná Želvička

Potřebné ingredience

5ks kiwi,3banány,1 citron (pokud nemáme můžem použít i banán viz foto),2vanilkové pudinky,4lžíce cukru krupice,1 tvaroh, 2 sáčky piškotů,750mlmléka.

Postup přípravy

Kiwi omyjeme a oloupeme ,a nákrájíme ho na kolečka. Z mléka ,cukru a pudinkových prášku uvaříme pudink do kterého si vmícháme tvaroh . Menší pulkulatou misku vypláchneme vodou a…

Zobrazit více...
DORTY
Švarcvaldský višňový dort

Švarcvaldský višňový dort

Potřebné ingredience

4 vejce, 40 g hrubé mouky, 4 lžíce teplé vody, 125 g cukru, 40 g škrobové moučky, 40 g kakaa, 1 lžička prdopeč 1 tyčka skořice, 600 ml smetany, 1 višňvý kompot, 2 vanilky, 50 g čokolády, 1 a 1/2 lžíce škrobové moučky

Postup přípravy

Žloutky, 1/2 cukru a 4 lžíce vody ušleháme do pěny, přidáme sníh z bílků smíchaný se zbytkem cukru, kakao, mouku a škobovou moučku a prdopeč. Uděláme těsto a pečeme. Necháme…

Zobrazit více...
DORTY
Mandlový patrový dort

Mandlový patrový dort

Potřebné ingredience

Těsto: 10 vajec, 300g cukru krupice, 300g hl.mouky,půl PRDOPEče,50 g neloupaných strouhaných mandlí Krém: 500 ml mléka, 120g cukru, 2 sáčky mandlového pudingu – uvařit puding, 500 g másla,100 ml mandlového likéru. Dort jsem ozdobila mými prvními růžemi z falešného marcipánu z medu, sušeného mléka a oleje. Boky jsou obsypány praženými mandlemi /150 g/.

Postup přípravy

Vejce se míchají dohromady s cukrem v horké lázni, sníh se nedělá.., pak jen přidáme mouku, mandle a PRDOPeč.


Jsem úplný začátečník, tento recept je z časopisu a je…

Zobrazit více...
DORTY
pivo slané k 60tinám

pivo slané k 60tinám

Potřebné ingredience

2 toastové chleby, bramborový salát, salámy, sýry, tvarohové pomazánky s česnekem a budapešt, tvrdý sýr na potažení

Postup přípravy

výška 22cm, průměr 15cm, váha 4,20kg

Zobrazit více...
DORTY
sudoku

sudoku

Potřebné ingredience

Mramorový korpus dle Dáši (onasi) ID 9782 , světlý pudingový krém, falešný marcipán na potažení dle Lenka N. (Lenan) ID 53110 - inspirace zde na MMB.............moc děkuji

Postup přípravy

průměr 23cm. váha 3,10kg

Zobrazit více...
DORTY
*** Spongebob  s postupem ***

*** Spongebob s postupem ***

Potřebné ingredience

Mramorov .korpus,krém nastavovaný kaší s nugetou.Potah mléčný marcipán.

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
DORTY
bonboniera k 60tinám

bonboniera k 60tinám

Potřebné ingredience

Mramorový korpus dle Dáši (onasi) ID 9782 z 8 vajec , světlý pudingový krém, falešný marcipán na potažení dle Lenka N. (Lenan) ID 53110 - inspirace zde na MMB.............moc děkuji

Postup přípravy

rozměry 22x22cm, výška 15cm, váha 4,10kg

Zobrazit více...

Kategorie