Jorkšír na polštáři
Potřebné ingredience
- korpus nebo sušenky na jorkšíra, já použila část korpusu z polštáře - marcipán, mandlovka a udělátka , hlavně lis na česnek na chlupy
Postup přípravy
- nejdříve vyrobit psa, tělo a hlava-dát zatuhnout do lednice, potáhla jsem nejdříve slabou vrstvou tělo a pak hlavu, sestavit a dodělat chlupy, a napudrovat, nakonec mašle,…
Australský dort Pavlova
Potřebné ingredience
6 vaječných bílků 350g moučkového cukru 1 lžička bílého vinného octa špetka soli 2 lžičky kukuřičné mouky(Kukuřičný škrob) máslo Náplň: 600ml smetany ke šlehání 250g jahody, nakrájené 250g borůvky
Postup přípravy
Tento dort jsem dělala z jedné a půl dávky. JE TO NEUVĚŘITELNÁ DOBROTA A KALORICKÁ BOMBA :)
Předehřejeme troubu na 140C.
V míse ušleháme bílky se špetkou soli do ztuhnutí…
Ananásová torta
Potřebné ingredience
KORPUS - 3 vajcia, 3 PL cukru kryštál, 3 PL polohrubej múky, 1/2 KL PDP, 1 PL oleja - toto je rozpis na jeden plát, piekla som 4, takže množstvo vynásobíme štyrmi, PLNKA - 560 g ananásový kompót, 6 dl ananásového džúsu, 3 žĺtky, 3 ks vanilkový puding, 1 citrón, 100 g kandizovaného ananásu, 200 g cukru kryštál, 500 g masla, ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA - 1 tortové želé číre dr. Oetker, 250 ml ananásového džúsu, okrem toho džem, napr. marhuľový, ríbezľový a pod.
Postup přípravy
Veľmi chutná svieža torta, piekla som ju už aj so špaldovou múkou, bola výborná.
POSTUP v obrázkoch:
Dort Blesk MC Queen
Potřebné ingredience
recept na dort viz můj dort Šmoulinka
Postup přípravy
Korpus jsem upekla viz můj dort Šmoulinka, jeden v obdelníkovém pekáči a druhej v srnčím hřbetu - menší, celé to bylo asi 1,5 dávky. Obdelníkový korpus zakrojila a ze srnčího…
Dort taťka Šmoula
Potřebné ingredience
recept viz můj Dort Šmoulinka
Postup přípravy
používám pravý marcipán - koupený 30% mandlí. Dort potáhnu, vyříznu taťku podle připravené šablony a potom orámuji marcipánovým proužkem.
Dort autobus
Potřebné ingredience
recept viz můj dort Šmoulinka, jen jsem navíc pod krém dávala ještě i rybízovou marmeládu a byla to mňamka!
Postup přípravy
Upečený velký obdelníkový korpus, rozkrojený napůl a poskládaný na sebe, lehce dovyřezávaný. Zrcátka připíchnutá špejlí přímo do dortíku.
ČOKOLÁDOVÝ DORT S JAHODAMA, PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU A…
Potřebné ingredience
Recept na korpus od isahu/toprecepty.cz. Výborný, lehký, nadýchaný, přitom vláčný.
Postup přípravy
SUROVINY NA OLEJOVÝ KORPUS:
6 vajec
100g cukru krystal
150g polohrubé mouky
špetka soli
5 lžic oleje
Pokud chcete jinou příchuť dortu, nahraďte 30g mouky kakaem…
Ovocný dort s piškoty
Potřebné ingredience
Těsto: 5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic krupicového cukru, 5 vajec, 1 lžička prášku do pečiva,50 ml oleje, 1 balení dětských piškotů Krém: 3/4 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr dle chuti, 1 celé máslo, 1 vejce,marmeláda Ozdoba: Ovoce dle výběru, želatina, kakaové trubičky
Postup přípravy
Vejce, cukr a olej smícháme do pěny. Přidáme mouku, prdopeč a těsto vylijeme do vysypané a vymazané dortové formy. Může se stát že Vám korpus nevyběhne, i mně se to stalo a proto…
Tvarohovo - pudingová torta s jahodami
Potřebné ingredience
1 l mlieka, 3 pudingové prášky s jahodovou príchuťou, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, 150 g cukru kryštál, cca 1 kg čerstvých jahôd, dlhé piškóty, 1 tortové želé červené