Žirafa č.3 * s postupem
Potřebné ingredience
2 pláty korpusu, nutela krém, mléčný marcipán, rybízový džemík
Postup přípravy
Žirafky mě dost baví, tak jsem nafotila postup, třeba to někomu pomůže :-)
pendolino
Potřebné ingredience
Mramorový korpus dle Dáši (onasi) ID 9782 , světlý pudingový krém, marcipán na potažení dle Zdenka R. (aero-orion) ID 79855
šicí stroj s obrázkovým postupem
Potřebné ingredience
dva oříškové korpusy, marmeláda, vanilko-máslový krém mandlovka a fůra trpělivosti
Postup přípravy
vážené cukrářky..dlouho jsem hledala postup jak vytvořit šicí stroj na dortu...inspirovala jsem se dorty zde na MNB, ale postup jsem nenašla, proto jsem postup nafotila a doufám,…
Na objednávku pro jednu slečnu STMÍVÁNÍ
Potřebné ingredience
čokoládový korpus, salkový krém a okolo potah K2/ 6 vajec 6 lžic cukr moučka 10 dkg čokolády nastrouháme do těsta (čokoládu si dáme den předem do mrazáku,lépe se pak strouhá) 6 lžic mouka polohrubá 4 lžíc oleje 1 LŽIČKA prášku do pečiva 4 LŽÍCE ořechy
Postup přípravy
Bílky ušleháme do tuhé pěny,pak přidáváme za stálého šlehání, 3 lžíce cukru a
po jednom zašleháme žloutky. přišleháme zbývající 3 lžíce cukru
a olej., za stálého šlehání.…
Čokoládový
Potřebné ingredience
korpus - 50 dkg pol. mouky, 27 dkg cukru, 1 1/2 prdopeč, 2 vejce, 12,5 dkg rozpuštěné hery, 1 hořká rozpuštěná čokoláda, kakao, mléko dle potřeby. Vše dobře vymíchat a upéct. Forma 27 cm. Pařížská šlehačka: 4 šlehačky 250ml 33% svařit + 3 čokolády na vaření - svařit si den předem a nechat v lednici. Druhý den vyšlehat spolu s 2 ztužovači šlehačky.
Postup přípravy
Dortík byl pro chlapa a ten na nějaké kytičky a zdobenosti příliš není. No a co pak vymyslet??!
ryba a kopačka s fotopostupom
Potřebné ingredience
... alebo ako stráviť deň dovolenky...
Čokoládový dortík
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, pařížský krém, čokoláda, transferfolie,
Slaný dort - NOTEBOOK - s postupem
Potřebné ingredience
toustový chleba, pomazánka, salám, sýr. trpělivost
Svatební dort (2006)
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, čokoládový krém, bílá čokoládová poleva.***** Je to trochu nákladnější dort, v Apetitu, měli 3patrový, každé patro ze dvou korpusů, já udělala jen jedno patro, ale surovin bylo požehnaně :-) Tehdy jsem si jejich recept rozpočítala na mojí pečící formu, což je 26cm. Takže tady to je: ***** Korpus: na dva 26cm 650g tmavé čokolády (70%), rozpuštěné ve vodní lázni, 825g másla, 1125g cukru, 16 vajec, 5 lžiček vanilkového extraktu nebo mleté vanilky, 455g hladké mouky.***** Tmavý čokoládový krém: 322g změklého másla, 645g moučkového cukru, 1/2 lžičky vanilk.esence nebo mleté vanilky, 180ml, smetany ke šlehání (40%), 236g tmavé čokolády (70%), nalámané na kousky.***** Bílá poleva: 322ml cukrářského sirupu nebo cukrového rozvaru, 86g krupicového cukru, 1161g bílé čokolády, nalámané na kousky, moučkový cukr na poprášení.
Postup přípravy
Dort na svatbu, na přání mého bratra. Je to dort podle Apetitu 05/2006 a byl to můj úplně první potahovaný. Potah je z bílé čoklády a cukrového rozvaru. V časopisu ho měli…
Slaný krokodýl s postupem
Potřebné ingredience
na kynuté těsto : 250 ml vlažného mléka, 150 ml oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí ................................. na náplň : kečup, salám, sýr, Niva, klobása, cherry rajčátka, anglická slanina ............................................ na potření : 1 vejce