DORTY
Zobrazit více...
Dort Kilimandžáro
Potřebné ingredience
Kakaový korpus, spodní půka použitá na dno "hory" a natřená meruňkovou marmeládou, horní půlka rozkrojená na šestnáct dílků a použitá na rozeklaný vrcholek. Uvnitř náplň z tvarohů, šlehačky, želatinových ztužovačů, cukru a na jemno nakrájeného broskvového kompotu.
Postup přípravy
Manželovi k narozeninám z receptáře šikovné paní Soňi Č. ID 165593, která je mojí velkou inspirací.
DORTY
Capucinový, lehce oříškový, dort
Potřebné ingredience
Piškotový korpus ochucený lískovými oříšky, prokrojený a pomazaný nutelou. Nahoře plněný oříškovým capucinem ochucenou šlehačkou, zpevněnou ztužovačem klasickým i želatinovým. Dozdobený pařížskou šlehačkou a postrouhanou margot tyčinkou.
DORTY
Paříž z ledových kaštanů plněná banány
Potřebné ingredience
Kakaový korpus dvakrát prokrojený a plněný pařížskou šlehačkou vyrobenou ze smetany a ledových kaštanů, proložený podélně rozkrojenými banány.