Dort s vláčkem k 3. narozeninám
Potřebné ingredience
korpus, čokoládový máslový krém, patahový mléčný marcipán
Postup přípravy
Pařížský korpus s čokoládovým krémem, potažený marcipánem. Jednotlivé vagonky jsou vytvořené ze sušenek (miňonky), potažené marcipánem.
Dort k 1. narozeninám
Potřebné ingredience
piškotový korpus, máslovopudinkový krém, rybízová a meruňková marmeláda, potahový marcipán
Višňové minidortíčky s marcipánem
Potřebné ingredience
Korpus: 45 gramů másla, 3 vejce, 90 gramů cukru, 75 gramů polohrubé mouky, dvě lžíce kakaa. Krém: 1/2 hrnku vody, 1/2 hrnku polotučného mléka, 1 vanilkový pudink, 60 gramů cukru moučka, 125 gramů másla. Marcipán: 50 gramů sušeného polotučného mléka, 50 gramů cukru moučka, 1 lžička oleje, 1 polévková lžíce pšeničného sirupu (lze nahradit medem), asi 10 ml vody, kapka mandlového aroma, potravinové barvy. Na pomazání korpusu: višňový džem
Postup přípravy
Korpus: Žloutky a cukr ušleháme, přimícháme mouku, přilijeme rozpuštěné máslo, přidáme kakao,ušleháme sníh z bílků, vpravíme zlehka do těsta. Pečeme na 180 stupňů ve formě na…