Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Malinovo-tvarohový dort

Malinovo-tvarohový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme.…

Zobrazit více...
DORTY
Borůvkový dort s máslovým krémem

Borůvkový dort s máslovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 5 PL teplé vody, 5 PL oleje. Krém: 250 g másla, 150 g cukru moučka, 100 g borůvek, 1 PL Gustinu, 350 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: mandlové plátky, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír, boky vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a 3 PL cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu…

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Potřebné ingredience

Korpus: 1 Esíčka (220 g), 100 g másla. Bílý krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 g měkkého tvarohu (v alobalu), 100 g cukru moučka, 5 želatinových plátků. Ovocná vrstva: 900 g jablečno-malinového pyré, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker.

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem. Necháme půl hodiny v ledničce ztuhnout. Jogurt s…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s malinovou  pěnou

Dort s malinovou pěnou

Potřebné ingredience

Korpus: 130 g cereálních Be Be sušenek, 50 g vlašských ořechů, 80 g másla. Pěna: 250 g tvarohu ve vaničce, 380 g zakysané smetany, 4 PL cukru moučka, 200 g malin, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Nahoru: 1 červené dortové želé, 250 ml vody, 3 PL cukru krupice.

Postup přípravy

Pro horké letní dny je lehký nepečený dort s čerstvým ovocem ideální volba.

Nastrouháme sušenky a ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem a směs natlačíme do dortové formy…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s višňovým želé a bílou čokoládou

Dort s višňovým želé a bílou čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice. Želé: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou, 2 PL cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g bílé čokolády, 3 želatinové plátky. Dále: čerstvé maliny na ozdobení.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, po jednom zašleháváme do sněhu žloutky (každý asi ½ minuty) a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do dortové formy průměr…

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový dort  s hoblinkami

Čokoládový dort s hoblinkami

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 150 ml smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády. Poleva: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g čokolády na vaření. Dále: marmeláda, 2 banány, čokoládové zdobení, bílá čokoláda.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, postupně zašleháváme po jednom žloutky a vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme do dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem na dně a…

Zobrazit více...
DORTY
Stracciatela dort

Stracciatela dort

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 2 PL kakaa, 2 PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 2 vanilkové cukry, 500 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády, 1 Margotka, 6 želatinových plátků. Dále. 50 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem a v troubě předehřát…

Zobrazit více...
DORTY
Lehoučký jahodový dort

Lehoučký jahodový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 2 PL oleje, 2 PL kakaa, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 500 g selského bílého jogurtu, 60 g cukru moučka, 4 želatinové plátky, 8 jahod (použila jsem mražené). Dále: vaječný likér, 250 g smetany ke šlehání, mandlové lupínky, 2 čerstvé jahody.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, ručně vmícháme prosátou mouku s práškem a kakaem. Těsto natřeme do vymazané a vysypané dortové formy průměr 26 cm a upečeme…

Zobrazit více...
DORTY
Ovocný dort s mascarpone

Ovocný dort s mascarpone

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 100 g cukr moučka, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 PL oleje, 2 PL uvařené vlažné kávy. Krém: 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 2 - 3 PL cukru moučka. Dále: piškoty, 5 lžiček uvařené kávy, 2 lžičky rumu. Nahoru: ovoce (maliny, banán, mandarinkový kompot), 1 čiré dortové želé.

Postup přípravy

Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, kávu, ručně vmícháme prosátou mouku s práškem. Upečeme ve formě průměr 26 cm (180°C 15 minut), vychladlé uložíme…

Zobrazit více...
DORTY
Kokosovo - čokoládový dort

Kokosovo - čokoládový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 4 bílky, 150 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 40 g hrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva. Čokoládový krém: 80 g čokolády na vaření, 50 ml mléka, 80 g cukru moučka, 130 g másla. Šlehačkový krém: 250 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, asi 2 PL cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 4 želatinové plátky. Nahoru: strouhaná čokoláda.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, vmícháme kokos a mouku s práškem, rozetřeme na pečící papír v dortové formě a upečeme pomalu, spíš usušíme. (140°C 30 minut.)

Zobrazit více...

Kategorie