Bezzubka drak - RED VELVET
Potřebné ingredience
Na tento dort použita dvojitá dávka Korpus: 250g hladké mouky 1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa 120g změklého másla 140g cukru krupice 2 velká vejce 240ml podmáslí 1 lžíce červeného gelového potravinářského barviva 1 lžička octa 1 lžička jedlé sody Krém: 250g krémového sýra (Philadelphia, Buko) já dávám Mascarpone 50g moučkového cukru 180ml smetany ke šlehání Na potažení: K2
Postup přípravy
Troubu jsem zapnula na 180°C.
Do velké mísy jsem prosila mouku, kakao a sůl.
Ve food processoru jsem rozmašírovala máslo s cukrem do světlé pěny a pořádně zamíchala dvě…
RED VELVET není to můj recept,ale našla jsem…
Potřebné ingredience
´Red velvet cake´, v překladu ´dort Červený samet´, pochází z New Yorku, kde ho jako svůj autorský dezert podávali ve dvacátých letech v hotelu Waldorf-Astoria. Dort se skládá z červeně nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu, několikrát prokrojeného a pomazaného krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva, což by údajně nemělo být až tak nutné, protože dort sám zčervená díky reakci octa, podmáslí a kakaa. Recept je převzatý z joyofbaking.com
Postup přípravy
Ingredience (na 15 středních nebo 12 velkých dortíků )
Korpus:
250g hladké mouky
1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa
120g změklého másla
140g cukru…
SPONGEBOB
Potřebné ingredience
NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: 25dkg másla, 300 ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, 15dkg moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2
Postup přípravy
KORPUS:
Udělám si sníh z bílků,ostatní přísady dám do mísy a zadělám najednou,nakonec přidám sníh a lehce jej zapracuji.Pokud chcete dvoubarevné těsto,do půlky přidejte kakaoa…
barbie
Potřebné ingredience
(mramorová bábovka,pud.krém + broskve,na potažení K2) NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: 25dkg másla, 300 ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, 15dkg moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2
Postup přípravy
Základem na šatičky je upečená bábovka(dala jsem dvojitou dávku těsta,pak je dostatečně vysoká) a jeden kulatý dort.
Bábovka je prořezaná ,promazaná a proložená ovocem dle…
spiderman
Potřebné ingredience
(mramorový základ,tvaroh se zak.smetanou,mandarinky,na potažení K2) NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: polotučný tvaroh a zak.smetanu + 1van .cukr a moučkov.cukr dle chuti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2
Postup přípravy
KORPUS:
Udělám si sníh z bílků,ostatní přísady dám do mísy a zadělám najednou,nakonec přidám sníh a lehce jej zapracuji.Pokud chcete dvoubarevné těsto,do půlky přidejte kakaoa…
Blesk mcqueen první potahovaný
Potřebné ingredience
(Mramorový základ,pud.náplň,banány a na potahování K2) NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: 25dkg másla, 300 ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, 15dkg moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2
Postup přípravy
předloha malé auto
KORPUS:
Udělám si sníh z bílků,ostatní přísady dám do mísy a zadělám najednou,nakonec přidám sníh a lehce jej zapracuji.Pokud chcete dvoubarevné těsto…