Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Colový dort

Colový dort

Potřebné ingredience

NA KORPUS: máslo 250 g, kakao 60 g holandského typu, 250 ml cola, mouka pšeničná hladká 500 g, krupicový cukr 500 g, jedlá soda 1 ČL, podmáslí 120 ml, vejce 2 ks, vanilka 1 ČL mletá, nebo vanilinový cukr, sněhové pusinky 2 hrsti drcené NA POLEVU: 6 PL cola, kakao 3 PL, máslo 120 g, moučkový cukr 400 g, vanilka špetka Colové bonbóny, marmeláda, Mascarpone krém - 250 g mascarpone, 250 g krémového sýra typu žervé, 100 g moučkového cukru, 350 g smetany ke šlehání 33% (lépe 40%), lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

Colu, kakao a máslo přiveďte v kastrolu k bodu varu. Stáhněte z ohně a přisypte mouku, cukr, sodu a lehce promíchejte. Vmíchejte podmáslí, vejce, vanilku a pusinky. Troubu…

Zobrazit více...
DORTY
Míša dort

Míša dort

Potřebné ingredience

dort o průměru 24 cm - korpus  4 vejce – žloutky a bílky zvlášť  5 lžic krupicového cukru  2 lžíce olivového oleje  6 lžic polohrubé mouky  1 lžička kypřícího prášku  3 lžíce kakaa krém:  3 plnotučné tvarohy  3/4 kostky másla  1/2 hrnku moučkového cukru čokoládová poleva jahody

Postup přípravy

Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Potom vmíchejte mouku, kypřící prášek a kakao. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Ten potom vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do formy a…

Zobrazit více...
DORTY
Snickers dort

Snickers dort

Potřebné ingredience

• 6 ks vejce • 6 lžic voda • 6 lžic kr. cukr • 6 lžic polohrubá mouka • 1/2 bal. prášek do pečiva • 3 lžíce kakao • 7 ks bílku • 400 g kr. cukr • 1 plechovka karamelové Salko • 200 g pražené arašídy • 250 g máslo • 2 bal. tmavá čokoláda • 2 lžíce olej • 2 lžíce máslo snickers tyčinky

Postup přípravy

Z vajíček a cukru si vymícháme pěnu, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i kakao. Důkladně promícháme a takto připravené těsto si navrstvíme do…

Zobrazit více...
DORTY
Zelený "mechový" dort se zrcadlovou polevou

Zelený "mechový" dort se zrcadlovou polevou

Potřebné ingredience

Suroviny na pšeničné těsto: 250 g čerstvého baby špenátu, 310 g hladké mouky, 3 vejce velikost M, 180 g cukru krupice, 175 ml oleje (rostlinný) , 1 kypřící prášek , kůra z ½ bio citronu, jedna polévková lžíce citrónové šťávy Suroviny na krém: 400 g smetany ke šlehání 31%, 500 g mascarpone, 170 g moučkového cukru (nebo podle chuti), 1 g mleté vanilky Zrcadlová poleva: 150 g cukru krupice, 100 ml vody, 100 g slazeného kondenzovaného mléka 175 g bílé čokolády, 9-10 g práškové želatiny (1/2 sáčku o hmotnosti 19 g) – pokud máte jiné balení želatiny, je třeba z něj vzít tolik prášku, kolik dle návodu na obalu připadá na ztužení 250-300 ml krému, 60 ml vody k nabobtnání želatiny

Postup přípravy

Mám nejraději dort z čerstvého mladého špenátu. Proto v receptu u rozpisu surovin najdete právě ten. Dort můžete upéct i ze zmrazeného špenátu, množství potřebné na výrobu korpusu…

Zobrazit více...

Kategorie