Neuvěřitelně lahodný dort
Potřebné ingredience
6 vajec, špetku soli, 180g cukru 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva směs na potření korpusu z 150 ml mléka + 1 polévková lžíce kondenzovaného mléka. Krém 300 g Másla 280g kondenzovaného mléka vanilkový extrakt 1 lžička. (nebo podle vašeho vkusu). strouhaná čokoláda 30-40g.
Postup přípravy
6 vajec, špetku soli, 180g cukru šlehejte, dokud se nezvětší 3-4krát. 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva dortová forma 22 cm. Pečeme v troubě vyhřáté…
SUŠENKOVÝ CHEESECAKE S MALINAMI
Potřebné ingredience
200 g sušenky (BeBe) 90 g máslo (rozpuštěné) 250 g tvaroh (ve vaničce) 250 g mascarpone 150 ml likér Baileys 140 ml smetana (ke šlehání) 2 ks vejce šušenky (lotus na ozdobu) maliny (na ozdobu) cukr (na doslazení
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme a promícháme s máslem a směs natlačíme do dortové formy. Sušenky budou tvořit spodní vrstvu. Tvaroh smícháme s mascarpone, likérem a želatinou (připravíme dle…
salko marcipán
Potřebné ingredience
1krabice suš. mléka (tučné nebo polotučné) 1 plechovka salka kondenzované (ne Tatra mléko slazené) 0,5 - 1 dcl vody 1 lžička i více mandlového aroma lžička oleje cukr moučka
Postup přípravy
Prosáté suš. mléko smícháme se salkem. Trochu vody, aroma + lžička oleje a míchat. Až je těsto tuhé vyklopit na vál s moučk. cukrem a dál zpracovat. Když je moc tuhé, namočit ruce…
POMERANČOVÝ CHEESECAKE
Potřebné ingredience
KORPUS: 200 g sušenky (máslové) 100 g máslo (rozpuštěné) 2 PL šťáva (pomerančová) kůra (pomerančová) KRÉM: 200 g mascarpone 250 g tvaroh (kostka) 100 g čokoláda (bílá) 200 ml smetana (31%) 100 ml šťáva (pomerančová i s dužinou) DOHOTOVENÍ: 1 kelímek smetana (zakysaná) 1 ks pomeranč hobliny (čokoládové)
Postup přípravy
Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou. Vzniklou směs nasypeme do dortové…
POMERANČOVÝ CHEESECAKE
Potřebné ingredience
KORPUS: 200 g máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla 2 PLpomerančové šťávy pomerančová kůra KRÉM: 200 g mascarpone 250 g tvaroh (kostka) 100 g bílé čokolády 200 ml smetany (31%) 100 ml šťávy pomerančové i s dužinou DOHOTOVENÍ: 1 kelímek zakysané smetany 1 ks pomeranč hobliny (čokoládové)
Postup přípravy
Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou. Vzniklou směs nasypeme do dortové…
Nejlepší piškot
Potřebné ingredience
Na 1vejce 40g cukru 40g hl. mouky 1PL rozpuštěného vychladlého másla
Postup přípravy
Bilky vyšleháme s cukrem do hodně husta na nejvyšší rychlost. Na nejpomalejší rychlost postupně zašleháme žloutky a máslo. Nakonec ručně mouku.
Piškotový korpus
Potřebné ingredience
4 vejce, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic vody, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny ručním mixérem. Přidáme 10 lžic vody. Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s PDP. Formu si vyložíme pečicím papírem a…
Čokoládový dort
Potřebné ingredience
10 vajec 300g krupicového cukru 200g mléko 150 g slunečnic. oleje 320g hladká mouka 50 g kakaa 20 g kypřící prášek
Postup přípravy
Celá vajíčka šlehejte chvilku samotné .Pak přidejte postupně cukr a šlehejte do světlé pěny, Uberte otáčky přidejte mléko, olej. Nakonec přidejte směs kakaa, mouky a PDP a…
Bruselský dort
Potřebné ingredience
3 vejce ,10dkg cukru 4-6PL vody ,10dkg hladké mouky a 5dkg bramborového škrobu Krém: 3/4L mléka 4 vanilkovými pudinky. 3PL moučkového cukru. 3/4 másla s cukr podle chuti vaječný koňak(rum), 2 šlehačky 2 ztužovači . 1 šlehačka nebo zakysané smetana dosladíte podle chuti, mandarinky
Postup přípravy
Piškot: 3 bílky dám šlehat s 10dkg cukru 10-15 minut a do tuhého sněhu zašlehám po jednom žloutky. Dále 4-6PL vody (uvidíte, těsto nemá být moc tuhé) a 10dkg hladké mouky a 5dkg…
Nejlepší dort
Potřebné ingredience
Na těsto: 4 vejce 10 dkg másla 14 dkg cukru moučka 14 dkg hořké čokolády z Lidlu s 52 % podílem kakaa, nebo obyčejná na vaření 1 vrchovatou lžíci hladké a jednu polohrubé mouky Na náplň: 2 šlehačky (čím víc tuku tím lépe, skvěle funguje ta 40 % De luxe od Kunínu, máma dříve dávala do každé půl sáčku ztužovače, ale tomu se dá krásně vyhnout) 10 dkg té stejné hořké čokolády 1 a půl polévkové lžíce horké vody. 2 dortové formy, z nichž jedna bude mít 20 cm, a nějaký menší pekáček
Postup přípravy
Ve vodní lázni dáme rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s kousky másla. Než se vše rozpustí a vy to rozmícháte do jednolité čokoládové hmoty, oddělte žloutky od bílků a z…