Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám

KMÍNOVÝ CHLEBA, nejlepší jaký znám

Potřebné ingredience

320ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa (dávám obyčejný ), 250g pšeničné chlebové mouky, 250g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička suš. droždí nebo 1/4 čerstvých , 2 lžičky kmínu ( místo kmínu můžeme dát semínka, ty se dávají až po 30 min. zvuk. signál, lépe se zpracuje

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Drozdí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
***Slaná sýrová žemlovka,pečená v domácí pekárně***

***Slaná sýrová žemlovka,pečená v domácí pekárně***

Potřebné ingredience

toastový chleba / nebo zbytky veky,upečené v dom.pekárně nebo rohlíky /,mléko,různé tvrdé plátkové sýry,niva,zbytky šunek a salámů,vejce,sůl...možno i nakráj.rajčata,papriky,cibule...proste co dům dá....máslo

Postup přípravy

Toast.chleba -plátky-namáčíme do mléka a vytvoříme 1.vrstvu.Na ni dáme sýr,uzeniny,pak opět vrtsva namoč.plátků chleba a opakujeme...prokládáme ingrediencemi a vždy přitlačíme ke…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
škvarky z DP

škvarky z DP

Potřebné ingredience

1 KG BŮČKU

Postup přípravy

vyzkoušela jsem recept podle Marcela K. (marcelakr) ID 11712. Škvarky jsou fakt úžasné, díky za tip.
Pekla jsem je přesně jak říkala v DP Eta delicca 2x program marmeláda a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky a houstičky podle maminky Ivana V. (I+K) ID 8475

Rohlíky a houstičky podle maminky Ivana V. (I+K) ID…

Potřebné ingredience

Moc děkuji za její recept,díky ní je můj první pokus s dárkem k vánocům úspěšný

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba a rohlíky  z domácí pekarny

Chleba a rohlíky z domácí pekarny

Potřebné ingredience

Maminky nevíte o nákym receptu na opravdu dobrý chleba z domací pekány chleba i rohlíky Děkuji

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Potřebné ingredience

250ml mléka, 180ml oleje, 2 vejce, 1 tvaroh (250g v kelímku), 2 vanil.cukr, 200g cukr krystal, 500g poloh. mouky, 1 kypř.prášek

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do nádoby.
Já mám pekárnu Etu deliccu. Na program 8 jsem dala hnětení asi 10 minut - aby se všechny ingredience promíchaly. Pak jsem dala na program 10 -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slepované perníčky - druhý den měkké

Slepované perníčky - druhý den měkké

Potřebné ingredience

Těsto: 2 celé vejce, 20 dkg mletého cukru, 1 lžička mleté skořice, ½ lžičky mletého hřebíčku, ½ lžičky mletého nového koření, kůra z půlky citronu (omytý v horké vodě), ½ lžičky jedlé sody, 4 polévkové lžíce tekutého medu, 30 dkg hladké mouky. Náplň: kyselkavá marmeláda, trochu skořice, trochu rumu, asi 2 hrsti mletých ořechů.

Postup přípravy

Tento recept mám od kamarádky, dávka je asi na 50 slepených perníčků.
Těsto můžete připravit v robotu nebo šlehačem, ale také jsem letos zkoušela v domácí pekárně a výsledek…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rýžová kaše z domácí pekárny

Rýžová kaše z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1l mléka, 180g kulatozrnné rýže, trošku cukru, granko na posypání

Postup přípravy

Rýži propláchneme vodou. Mléko, rýži a cukr dáme do pekárny, nastavíme program Džem. Nádobu překrývám alobalem, aby nebyla pekárna zastříkaná od mléka.
Kaše je výborná a hlavně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOKOSOVÁ ROLÁDA  nepečená - těsto z domácí pekárny

KOKOSOVÁ ROLÁDA nepečená - těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Tmavé těsto: 2 dcl mléka, 1 dcl rumu, 1/2 kg pomletých piškotů, 30 dkg cukru moučka, 5 lžic kakaa (Holandské). Kokos na podsypání. Světlé těsto: 25 dkg rozpuštěného másla, 25 dkg mletého cukru, 25 dkg strouhaného kokosu.

Postup přípravy

Nejdříve uděláme světlé těsto - suroviny dle pořadí vložíme do pekárny - program těsto - asi 5 minut.
Potom tmavé těsto - suroviny dle pořadí vložíme do pekárny - program těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MEDVĚDÍ TLAPKY - těsto z domácí pekárny

MEDVĚDÍ TLAPKY - těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

210 g rozpuštěné Hery, 2 žloutky, 270 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 100 g mletých ořechů nebo mandlí, 160 g moučkového cukru,2 lžičky mleté skořice, citron. kůra z 1/2 citronu, asi 4 rozemleté hřebíčky, trochu mletého nového koření.

Postup přípravy

Suroviny dáme dle pořadí jak mám napsané do domácí pekárny, program těsto necháme pracovat asi 5 - 10 minut. Těsto dáme odležet do lednice asi na 2 hodiny, potom vtlačíme do tukem…

Zobrazit více...

Kategorie