Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Selský chléb s ječmenem

Selský chléb s ječmenem

Potřebné ingredience

Porce: 1 menší bochník SUROVINY: 320g chlebové pšeničné mouky, 120g celozrnné ječné mouky, 300ml vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sušeného rostlinného mléka, 2 lžičky třtinového cukru (very dark), 2 lžičky soli, 1 sušené droždí (7-10g), 2 lžíce dýňových semínek

Postup přípravy

Jelikož jsem slabá na ruce, tak jsem opět na těsto použila věrnou přítelkyni pekárnu. Do nádoby nalijeme vodu a olej. Pokud je to potřeba, změníme pořadí tekutin a suchých přísad…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROLOVANÝ MAKOVÝ KOLÁČ

ROLOVANÝ MAKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Suroviny:Kynuté těsto:250 ml vlažného mléka,150 ml oleje,1/2 kg hladké mouky,špetka soli,3 PL cukr krupice,1/2 kostky droždí nebo 1 sušené droždí.Maková náplň :200g mletého máku,200ml mléka,1 vanilkový cukr,3 lžíce cukru.Dále :marmeláda, brusinky, mandlové lupínky.

Postup přípravy

Těsto připravíme podle receptu . Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny.Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem.Maková náplň :Do vařícího mléka vsypeme mák, cukr a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné kaiserky

Celozrnné kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml mléka 80g oleje (slunečnicový) 130 g bílého jogurtu 125g celozrnné žitné mouky 125 g celozrnné pšeničné mouky 200g hladké mouky 50gr polohrubé mouky 2 lžičky soli 1 lžička cukru 2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny na program těsto. Po vykynutí rozdělíme na cca 12 kousků. Umotáme kaiserky dle návodu paní Veronika G. (Verča-Berda) ID 185055 http://www…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NUDLOVÉ TĚSTO-zavářka do polévky...z domácí pekárny

NUDLOVÉ TĚSTO-zavářka do polévky...z domácí pekárny

Potřebné ingredience

400g hrubé mouky,2vejce,trošku soli(cca lžička),1,5 dcl vody.

Postup přípravy

Suroviny dám do pekárny v uvedeném pořadí,zapnu program nudlové těsto(u mé pekárny trvá 13minut-je bez kynutí),V případě potřeby přidám trochu mouky,těsto má být spíše tužší.Na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí hrnečkový chleba

Domácí hrnečkový chleba

Potřebné ingredience

2 hrnky vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1a čtvrt kávové lžičky soli, 1 kávová lžička cukru, 3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek žitné chlebové mouky, koření dle zvyku a chuti (já dávám cca 2 káv.lžičky chlebového koření) , 0,5 sáčku suš.droždí.

Postup přípravy

Trochu jsem zase experimentovala s mou pekárnou a vymyslela si recept na chleba a výsledek mě velmi mile překvapil. Upekl se mi super chlebík, vhodný hlavně pro začátečníky s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
V Ý T E Č N Ý  chleba ze zakysané smetany

V Ý T E Č N Ý chleba ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 150g žitné mouky, 1/2 kostky kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce octa, 1 lžička třtinového cukru, 200-220ml vlažné vody - bochník by se neměl po vypracování roztékat a měl by držet tvar, proto je množství vody individuální a šetřete, 50g zakysané smetany a semínky dle nálady a chuti - dala jsem tentokrát dýňová, můžete lněná, slunečnicová atp.

Postup přípravy

Recept mám od kamarádky.
Kvásek vzejít nenechávám a rovnou vše míchám ručně jak mi přijde pod ruku - domácí pekárnu nevlastním. Vypracuji v míse hladké těsto, pomoučím a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné anglické rohlíky

Celozrnné anglické rohlíky

Potřebné ingredience

150ml mléka, necelá 1/4 droždí, 12g másla, 1 lžička soli, 125g hladké pšeničné mouky, 125g pšeničné celozrnné mouky, sušená bazalka a oregano do těsta. Na potřené olivový olej, trochu vody a grilovací koření. Na obložení asi 150g anglické slaniny, 100 - 150g eidamu.

Postup přípravy

vypracujeme těsto, necháme vykynout (nebo v pekárně program "těsto"). Umotáme rohlíky, necháme na plechu 20 - 30min pod utěrkou kynout, poté je mírně zploštíme, potřeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i velikonoční mazanec

Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i…

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 400 g hl. mouka, 2 polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, 1/2 sáčku sušeného droždí, mouka na podsypání a mák na posypání loupáčků

Postup přípravy

Láďa Hruška odměřoval ingredience na hrnečky, odvážila jsem na váze.
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

2 dl vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetka soli, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky,100g cukru krupice,20g klasického droždí, citronová kůra.. 1 vejce na potření. Tvaron s cukrem vejcem a rozinkami na náplň a povidla nebo marmeládu . ( já dala domácí jablková ) . Drobenka - tu dělám od oka a míchám opět hladkou a polohrubou mouku a moučkový cukr. Ale to určitě každá máte svůj osvědčený recept. Z těsta se udělá podle velikosti 20 -25 koláčů, já dělám malinké a měla jsem jich 30. Těsto můžete udělat i normálně pokud nemáte pekárnu. Kynout asi 1 hod .

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny - tekuté jako první. Ještě před ukončením míchání raději kontroluji zda neni těsto příliš řídké (neteče) a pokud ano přidám trochu mouky polohrubé. Ale těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bulky se sýrem

Bulky se sýrem

Potřebné ingredience

2 1/4 hrnku hl.mouky, droždí, 250 ml vody, lž.cukru, lž.soli, plátkový sýr. Vytvarované bochánky, dát na pečící papír a ještě 20´kynout. Na vrch položit plátek sýra a péct 20´na 200 °C.

Kategorie