Croissant
Potřebné ingredience
500g hladké mouky lžička soli 50g moučkového cukru 1 sáček droždí 2 žloutky 250ml vody 200g sluny 1 vejce na potření
Postup přípravy
Do pekárny dáme v tomto pořadí: voda, mouka sůl, cukr, rozdrobené droždí, žloutky a slunu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly. Z každého dílu vyválime kruh a rozdělíme na 8…
Výborné těsto na pizzu z domácí pekárny
Potřebné ingredience
250g vody, 5 pol. lžic olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hl mouky, 1 lžičku sušeného droždí, přidala jsem ještě špetku cukru + to co máte rádi na pizzu
Postup přípravy
Recept není můj, opsala jsem ho někde na internetu, myslím, že na Dámě. Už jsem zkoušela spoustu receptů na pizzu, ale tento je fakt super.
Vše dáme do pekárny, navolíme…
Perník- Božský perník od zindule
Potřebné ingredience
Podle pani Blanka B. (vegga) ID 29893 | Děkuji za receptík
Fantastické buchty
Potřebné ingredience
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13760
Fánky
Potřebné ingredience
380g pol.mouky,špetka soli,2 žloutky,50g másla,1 lžíce cukru,1 kysaná smetana,2 lžičky prášku do pečiva,1 lžíce rumu,olej,práškový cukrs vanilkovým cukrem na posypání
Postup přípravy
Do nádoby dáme kysanou smetanu,žloutky,máslo,sůl,rum,prášek do pečiva,cukr a mouku.Zapneme program příprava těsta aby bylo těsto vláčné a pak vypneme.Nádobu vyndáme a necháme stát…
Česnekový chleba
Potřebné ingredience
Tet jsem dopekla česnékový chleba Podle pani Jitka J. (basetka) ID 215 Děkuji za receptík až vychladne uvydíme jak nám bude chutnat pani Jitka ho chválí že je vynikající
uzlíky
Potřebné ingredience
TĚSTO: 260ml vlážného mléka, 600g polohrubé mouky, 12 lžíc oleje, 1 vejce, 1 1/2 soli, 3/4 kostky(3 lžičky suš.) droždí, 1 lžička cukru
Postup přípravy
Dáme v pořadí do DP, zapneme program těsto.
Potom vyvalujeme uzlíky nebo jiné tvary, potřeme vejcem, posypeme nivou, sýrem, nebo poklademe angl. slaninou a pečeme do růžova…
Odložený start u domácí pekárny Moulinex xxl
Potřebné ingredience
Ahoj holky prosím potřebuju radu ohledně domací pakarny Moulinex xxl jak můžu použít u pekárny odležený start a který program je to v návodu je že prodram odloženým startem nelze použít pro programy 5,6,9,10,11,12,13,14, tak nevím jaky mám použít,a mám ještě jeden dotaz lze použít odložený strat i na přípravu kynutého těsta .Děkuji Mirka
Bramborák z domácí pekárny
Potřebné ingredience
recept z damy č.906
Postup přípravy
po vychladnutí - co zbylo -jsme si jej nakrájeli na plátky a opekli na pánvi, bylo to o hodně lepší - křupavější
tmavý chleba ze směsi z Lidlu
Potřebné ingredience
směs z Lidlu Belbake, voda
Postup přípravy
Do DP nasypeme směs a přiložené sušené droždí, přidáme vodu - POZOR- v návodu je 300ml, je to moc, já dala 210 ml a bylo to akorát.
Zvolíme základní program.
Chleba byl…