Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkové houstičky

Škvarkové houstičky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 vejce, 2 lžičky soli, 330g polohrubé mouky, 330g hladké mouky (obojí pšeničná), 100 g škvarků se sádlem, 21g kvasnic, lžička cukru.

Postup přípravy

Do pekárny dáme v pořadí, jak je výše napsáno (napřed tekutiny, pak sypké ingredience). Sádlo můžebýt i tuhé, z ledničky, v pekárně se rozmíchá.
Program Těsto.
Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté ovocné knedlíky - úúúúžasné

Kynuté ovocné knedlíky - úúúúžasné

Potřebné ingredience

40 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, špetka soli, 2 lžičky cukru, polovina klasických kvasnic - 20 g

Postup přípravy

Nejprve do pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, potom zbytek, vždy nejprve to co teče!!!! Zvolíme program pro kynutí, po vykynutí vyndáme z pekárny a ihned plnéme ovocem,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Meruňkové vdolky z jogurtového kynutého těsta

Meruňkové vdolky z jogurtového kynutého těsta

Potřebné ingredience

250ml bílého jogurtu (3,7% tuku), 150ml oleje, 2 vejce (oddělit 1 bílek na potření), špetka soli, 100g cukru (lhostejno zda mletý nebo krystal), 580g polohrubé mouky (80g nechat bokem), 2 lžičky sušeného droždí, ............... Náplň: 100g Vanilmixu + 300ml studené vody (po vyšlehání necháme 10 minut nabobtnat) nebo 2 vanilkové pudinky + 300ml mléka + cukr (po uvaření necháme vychladnout), 8ks meruněk ..... jinak vše i zde: http://rybi-cka.blog.cz/0807/merunkove-vdolky-z-jogurtoveho-testa

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme nakynout. (V domácí pekárně to trvá 1 hodinu a 25 minut.) Při hnětení těsta sledujeme jeho tuhost, je-li řídké, tzn. na dotek není tuhé a pružné,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík pro chlapi :o)

Chlebík pro chlapi :o)

Potřebné ingredience

Prosím, holky nemáte některá z vás recept na chlebík s uzeninou, nebo tak něco? Hlavně, aby to smrdělo masem :o))))

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
OPRAVDU GENIÁLNÍ BUCHTIČKY Z PEKÁRNY

OPRAVDU GENIÁLNÍ BUCHTIČKY Z PEKÁRNY

Potřebné ingredience

foto pro inspiraci pro větší množství malých nenajedů (tedy i velkých nenajedů). Jsou opravdu super, to sádlo na potírání v tom není vůbec znát, chuťově jsou i nasucho strašně dobré!!!! jen jsem dala o jednu lžičku kvasnic víc- zdálo se mi to na půl kila mouky málo.

Postup přípravy

recept od paní Dana F (hahalii) ID 4028
VYZKOUŚEJTE

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vanilkový oblak z dámy

Vanilkový oblak z dámy

Potřebné ingredience

**

Postup přípravy

*****Já to mám z dámy od JanaC recept č. 675!!!! Jukněte tam!!!!!!! *****

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4589

*****Je to taková mňamka, kterou musíte…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zrníčkový chleba - vždy se povede!!

Zrníčkový chleba - vždy se povede!!

Potřebné ingredience

-- na 1000g-- 350ml mléka (podmáslí), 3 PL oleje, 1 PL octu, 1 a půl ČL kmínu, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, 300g hladké mouky, 200g pšeničné mouky tmavé chlebové, 1 ČL sušeného droždí (modrý pták) a semínka dle chuti (já dávám nejčastěji hrst slunečnice, hrst lněných semínek a pár dýňových semínek..) _____________________________________________________________________________________ -- na 1350g (1500g) -- 460ml mléka (podmáslí), 4 PL oleje, 1 a kousek PL octu, 2 ČL kmínu, 1 a kousek ČL soli, 1 a kousek ČL cukru, 400g hladké mouky, 270g pšeničné mouky tmavé chlebové, 1 a kousek ČL sušeného droždí (modrý pták) a semínka dle chuti (já dávám nejčastěji hrst slunečnice, hrst lněných semínek a pár dýňových semínek..)

Postup přípravy

PROGRAM: základní (já mám DOMO 3955, program 1)

KŮRKA: střední ( zkoušela jsem na nejsvětlejší kůrku, chutná mi víc, nemá takovou tu silnější kůrku na bocích.. :o)) )

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
rebarborovo -  banánová mermeláda

rebarborovo - banánová mermeláda

Potřebné ingredience

1/2 kg rebarbory, 1/2 kg banánů, přípravek dr oetker 3:1, 350 g cukru, skořice

Postup přípravy

ovoce rozmixujeme ( podle chuti na hladko nebo já nechávám kousky hrubší aby to nebyla úplná kaše )dáme do pekárny pustíme program marmeláda a naplníme skleničky které otočíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný chléb

Výborný chléb

Potřebné ingredience

400ml vody,2 lžičky soli,2 lžičky kmínu,360g hladké mouky,260g žitné celozrné mouky,1 lžička cukru,2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny,program klasik,tmavý,velikost II

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík z plnohodnotné mouky

Chlebík z plnohodnotné mouky

Potřebné ingredience

340ml podmáslí,60ml vody,1KL octa,2PL oleje,1a půl KL soli,1KL cukru,250g chlebové pšeničné mouky tmavé,250g pšeničné celozrnné plnohodnotné mouky,1KL droždí,semínka-slunečnice,pšeničné vločky a dýně na ozdobu

Postup přípravy

postupujeme jako obvykle....tekuté přísady,suché a po pípnutí semínka....před pečením potřu slanou vodou či mlékem a posypu semínky....

těsto je třeba hlídat...dosypávala…

Zobrazit více...

Kategorie