Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PIZZA ŠTRŮDL NEBO PIZZA ROHLÍKY

PIZZA ŠTRŮDL NEBO PIZZA ROHLÍKY

Potřebné ingredience

400 ml vlažného mléka,150 ml oleje(dávám olivový,ale může být i obyč.)600g hladké mouky,1ČL soli,1 ČL oregana,1ČL cukru,1,5 ČL vegety,1,5 ČL droždí PROGRAM TĚSTO

Postup přípravy

ŠTRŮDL-rozdělíme na dva díly a uděláme klasický obdelník na štrůdl,který potřeme kečupem a posypem pizza kořením a dáme co dům dal.Jakýkoliv salám,sýr atd.(pečení viz.rohlíky.)

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bílý chléb

Bílý chléb

Potřebné ingredience

300ml vlažné vody 50ml oleje 1 lžička soli 1 lžička cukru 2 lžíce suš. mléka 500g hladké mouky 1 sáček suš. droždí/7g/

Postup přípravy

Všechny suroviny dame do pečicí nádoby ve výše uvedeném pořadí

Přístroj nastavíme a zapneme na program ZAKLADNÍ neb program BÍLÝ CHLÉB

Po ukončení program bochník…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Preclíky

Preclíky

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky 9 lžic oleje 1 celé vejce 1 lžička soli 175 ml mléka půl kostky droždí půl lžičky cukru

Postup přípravy

Do pekárny jsem dala v tomto pořadí: mléko, mouku, olej, vejce, sůl, cukr a droždí.
Na potření bílek a na posypání kmín.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ŠKVARKOVÉ PLACKY Z DP

ŠKVARKOVÉ PLACKY Z DP

Potřebné ingredience

200ml mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky (rozšlehat), 400g polohrubé mouky, 20g čerstvého droždí, 1lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžíce kmínu, 200g škvarků.Vejce na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Kromě škvarků vše ve známém pořadí do pekárny, zapnu program Těsto, při zvukovém signálu přidám škvarky. Vyválím placku, vykrájím kolečka (když chci na nějakou oslavu, tak průměr…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba trochu jinak

Chleba trochu jinak

Potřebné ingredience

libovoné chlebové těsto, namočené květináčky (nové pr. 8cm), máslo na jejich vymazání

Postup přípravy

květináčky namočíme cca na půl hod do vody, pak osušíme a pořádně vymažeme máslem, z těsta se udělá bochámek a dá do vymazaného květináčku, aby to bylo tak do 2/3, pečeme v troubě…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TRADIČNÍ BÍLÝ DOMACÍ CHLÉB, podobný toustovému chlebíku

TRADIČNÍ BÍLÝ DOMACÍ CHLÉB, podobný toustovému chlebíku

Potřebné ingredience

350ml pitné vody, 1lžíce octa, 600 g pšeničné mouky hladké výražkové ( používám hladkou ), 1 lžička cukru, 1 1/2lžičky soli, 1 lžička kmínu, 20g čerstvého pekařského droždí ( půl kostky ) nebo 3,5 g sušeného droždí ( dala jsem 1 lžičku ) v receptu není žádný olej, ale ja jsem tam přidala trošku olivového oleje, nechám to na každém zda přidá nebo ne

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny. Vložíme do pekárny a zapneme program 1- základní basic, hmotnost bochníku 0,9.Po upečení chlebík vyklopíme, dáme na mřížku a zabalíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb s netradičním kváskem

Chléb s netradičním kváskem

Potřebné ingredience

Na kvásek: 42g droždí, 2 lžičky cukru, 250g chlebové žitné mouky, 750g vlažné vody Na chléb: 135g promíchaného kvásku, 50g oleje, 340g studené vody, 200g pšeničné celozrnné mouky, 80g žitné chlebové mouky, 340g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky soli, kmín, semínka podle chuti Recept jsem našla na dobré recepty.cz

Postup přípravy

Kvásek: Do mísy s víkem rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažnou vodou a vmícháme metlou mouku, přikryjeme víkem a dáme na 12 hodin do tepla kynout (do peřin), po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebánky

Chlebánky

Potřebné ingredience

200ml mléka, 100ml vody, 350g hladké mouky 200g chlebové mouky (podle toho jaký máte rádi chleba), 2 lžíce oleje, 1-2 lžíce octa cca1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, celý kmín, mletý kmín

Postup přípravy

Toto je jiná verze kmínového chleba pokud se nám nechce péct bochník. V pekárně necháme udělat kynuté těsto, pořádně jej propracujeme uděláme kuličky, které dáme na plech necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb pečený v troubě-NÁŠ VYSNĚNÝ

Kváskový chléb pečený v troubě-NÁŠ VYSNĚNÝ

Potřebné ingredience

350 ml žitného kvasu, 200ml vody, 350 g hladké mouky, 75 g špaldové mouky, 75 g mouky celozrnné pšeničné, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1 lžička kmínu, 1 lžíce olivového oleje , 1 odměrka(lžička) suš.droždí

Postup přípravy

Do pekárny dám nejprve kvas, vodu a olej. Přidám mouky a do jednotlivých rohů dám sůl, cukr, kmín a doprostřed do mouky droždí. Nastavím program základní č.1.Před posledním…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BAGETY dobré i další den

BAGETY dobré i další den

Potřebné ingredience

250ml mléka, 30g rozpuštěné hery, másla, stelly apod., 250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, asi 1/2 kostky droždí.

Postup přípravy

klasicky kynuté těsto v domácí pekárně následně udělat bagetky dobrý návod je na této stránce http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html děkuji tím to mamince ID 13061…

Zobrazit více...

Kategorie