Bulková kytice z těsta na kefírové bagety.:-)
Potřebné ingredience
pro inspiraci
HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA
Potřebné ingredience
NEVÍM UŽ OD KOHO JE RECEPTÍK,ALE JE VÝBORNÝ.
Postup přípravy
2.hr VODY
3.hr.HLADKÉ MOUKY
2.hr.ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY
2.č.l. SOLI
1.č.l. CUKRU
1.č.l. SUŠENÉ DROŽDÍ
2.č.l. KMÍNU
__________________________
PEKÁRNA…
TRDELNÍK
Potřebné ingredience
-NA TĚSTO:250ml mlíka,2PL rumu,3PL rozpuštěného másla,špetka soli,3 žloutky,400g polohrubé mouky,8PL cukru,1 bal.sušené droždí.NA POTŘENÍ TĚSTA:1rozšlehaný bílek.NA POSYPANÍ TĚSTA:200g nasekaných vlašských ořechů.NA POSYPÁNÍ TRDELNÍKA:práškový cukr smíchaný s vanilkovým
loupáčky
Potřebné ingredience
175ml mléka, 1 žloutek, 70 rozpoštěného másla, špetka soli, citron. kůra, 400g hladk mouky, 40g cukru (¨příště zkusím i 50-60g, není to až tak sladký) vanilkový cukr, 3/4 lžičky suš. droždí
Postup přípravy
hodíme do pekárny - program Těsto - a kyneme .... pak vyděláme a vytvoříme z těsta asi 12 nudliček na pomoučeném válu, pak vytvarujeme a necháme ještě dokynout (10-15min) na…
Nadýchané nivové housky - briošky
Potřebné ingredience
300 ml mléka, 50 g změklého nebo rozpuštěného másla, 100 g strouhané nivy, 300 g hladké mouky, 200 g žitné chlebové mouky (může být i celozrná), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1,5 lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého), 2 lžíce lístků tymiánu, hrubá sůl a provensálské koření na posypání
Postup přípravy
Těsto připravíme klasickým způsobem nebo v domácí pekárně na program těsto. Po vykynutí rozdělíme na dvě poloviny, každou polovinu opět na poloviny a zase, až máme 8 stejných…
VÝBORNÝ BULKY -HOUSKY
Potřebné ingredience
200-250 ml mléka, 2 žloudky,sůl, 80 g másla(hery) ,500 g hl. mouky ,20-30g droždí
KŘUPAVÉ PRECLÍKY - těsto nejen z domácí pekárny
Potřebné ingredience
1/4 l vlažného mléka, 7,5 dkg rozpuštěného másla, 7,5 dkg rozpuštěné hery, 2 malé odměrky soli rovné, 3 dkg cukru, 1/2 kg hladké mouky, 3 dkg droždí !!! na posyp mák nebo sezam, hrubá sůl, atd...vajíčko na potření
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit.
Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je hodně mastné…
Cibulové chlebánky
Potřebné ingredience
310ml.vody,1 pol.lžíce octu,1 pol.lž.oleje,380 dkg hlad.mouky,120 dkg žitné mouky,2 lžičky soli,1 lžička cukru,1 lžička drceného kmínu, 1 lžička vrchovatá suš.kvasnic,trochu dýňových semínek a jedna mladá cibulka.
Postup přípravy
Vše dáme postupně do pekárny a necháme vykynout.Lžící vykrajujeme těsto ,vyválíme váleček a uděláme suk.Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předem předehřáté troubě…
Kefirovy chleb
Potřebné ingredience
350ml kefíru, 100ml vlažné vody, 1PL octa, 1PL oleje, 450g pšeničné mouky chlebové ( v pripade potreby behem hneteteni touto moukou dosypavam., 50g žitné mouky celozrne a 50 g. celozrne psenicne, do jednoho rohu 2ČL soli, do druhého 1 p.l. kminu mleteho a 1 lzicku kminu celeho na mouku dulek a do něj asi 1/4 čerstvého droždí, na droždí 1ČL cukru.
Postup přípravy
Všechny přísady dáme v uvedeném pořadí do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme na základní program testo.
Kdyz je testo vykynute tak ho nezne vyklopim na hodne pomouceny ( hladkou…