Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bulková kytice z těsta na kefírové bagety.:-)

Bulková kytice z těsta na kefírové bagety.:-)

Potřebné ingredience

pro inspiraci

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kefírové bagety

Kefírové bagety

Potřebné ingredience

pro inspiraci...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA

HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA

Potřebné ingredience

NEVÍM UŽ OD KOHO JE RECEPTÍK,ALE JE VÝBORNÝ.

Postup přípravy

2.hr VODY
3.hr.HLADKÉ MOUKY
2.hr.ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY
2.č.l. SOLI
1.č.l. CUKRU
1.č.l. SUŠENÉ DROŽDÍ
2.č.l. KMÍNU
__________________________
PEKÁRNA…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
loupáčky

loupáčky

Potřebné ingredience

175ml mléka, 1 žloutek, 70 rozpoštěného másla, špetka soli, citron. kůra, 400g hladk mouky, 40g cukru (¨příště zkusím i 50-60g, není to až tak sladký) vanilkový cukr, 3/4 lžičky suš. droždí

Postup přípravy

hodíme do pekárny - program Těsto - a kyneme .... pak vyděláme a vytvoříme z těsta asi 12 nudliček na pomoučeném válu, pak vytvarujeme a necháme ještě dokynout (10-15min) na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané nivové housky - briošky

Nadýchané nivové housky - briošky

Potřebné ingredience

300 ml mléka, 50 g změklého nebo rozpuštěného másla, 100 g strouhané nivy, 300 g hladké mouky, 200 g žitné chlebové mouky (může být i celozrná), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1,5 lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého), 2 lžíce lístků tymiánu, hrubá sůl a provensálské koření na posypání

Postup přípravy

Těsto připravíme klasickým způsobem nebo v domácí pekárně na program těsto. Po vykynutí rozdělíme na dvě poloviny, každou polovinu opět na poloviny a zase, až máme 8 stejných…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÝ BULKY -HOUSKY

VÝBORNÝ BULKY -HOUSKY

Potřebné ingredience

200-250 ml mléka, 2 žloudky,sůl, 80 g másla(hery) ,500 g hl. mouky ,20-30g droždí

Postup přípravy

vše naházet do pekošky a čekat.Pak udělat bulky (zhruba 10 ks) .

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KŘUPAVÉ PRECLÍKY - těsto nejen z domácí pekárny

KŘUPAVÉ PRECLÍKY - těsto nejen z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1/4 l vlažného mléka, 7,5 dkg rozpuštěného másla, 7,5 dkg rozpuštěné hery, 2 malé odměrky soli rovné, 3 dkg cukru, 1/2 kg hladké mouky, 3 dkg droždí !!! na posyp mák nebo sezam, hrubá sůl, atd...vajíčko na potření

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit.
Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je hodně mastné…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulové chlebánky

Cibulové chlebánky

Potřebné ingredience

310ml.vody,1 pol.lžíce octu,1 pol.lž.oleje,380 dkg hlad.mouky,120 dkg žitné mouky,2 lžičky soli,1 lžička cukru,1 lžička drceného kmínu, 1 lžička vrchovatá suš.kvasnic,trochu dýňových semínek a jedna mladá cibulka.

Postup přípravy

Vše dáme postupně do pekárny a necháme vykynout.Lžící vykrajujeme těsto ,vyválíme váleček a uděláme suk.Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předem předehřáté troubě…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
lehká bábovka do domácí pekárny

lehká bábovka do domácí pekárny

Potřebné ingredience

4 vejce 140 ml oleje 140 g moučkového cukru (já dávám část třinového) 4 pudinky dle chuti 1 prášek do pečiva ev. lžička rumu

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme věci do pekárny a nastavíme na program moučník (případně cca 20 minut míchání a 40 - 50 minut pečení)

Sama jsem nevěřila že z toho něco bude, ale…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BRAMBORÁKOVÝ CHLEBÍK

BRAMBORÁKOVÝ CHLEBÍK

Potřebné ingredience

300 ML VODY,2 PL OLEJE,1PL OCTA,1ČL CUKRU,1PL SOLI,1ČL KMÍNU,ČL MAJORÁNKY,4 STROUŽKY ČESNEKU,250 DKG HLADKÉ MOUKY,250 DKG TMAVÉ PŠENIČNÉ MOUKY,3 NASTROUHANÉ BRAMBORY NA HRUBŠÍM STRUHADLE,2ČL INST.DROŽDÍ.

Postup přípravy

VŠE POSTUPNĚ TAK JAK JE PSANÉ VLOŽÍME DO DP,NASTAVÍME PROGRAM KLASIK,VELIKOST STŘEDNÍ,BARVA STŘEDNÍ.

Zobrazit více...

Kategorie