Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 200 g grahamové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Poľský  zemiakový  chlebík

Poľský zemiakový chlebík

Potřebné ingredience

1/2 šalky(2,5 decovej) tepleho mlieka alebo vody zo zemiakov,1/2 šalky zemiakov (uvarenych a popučenych),1 čl cukru,2 PL oleja,3 šalky hl.muky (alebo miešanej),1 vajce,1/3 drozdia,4 PL teplej vody z varenych zemiakov,1 1/2 čl soli,rasca

Postup přípravy

V miske si rozmrvime droždie ,pridame 4 PL vody a cukor.Nechame vzist kvasok.Letne mlieko alebo vodu zmiešame so zemiakmi ,vajičkom a olejom.Vymiešame a pridame muku,rascu aj…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechové trubičky

Ořechové trubičky

Potřebné ingredience

Vypracujeme těsto: 350 g hl. mouky, 150 g ml. cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 70 g ml. ořechů, 1 lžíce kakaa.

Postup přípravy

Dáme do ledničky, druhý den vyválíme, nakrájíme obdélníčky 4 x 6 cm. Navineme na kovové trubičky a upečeme. Plníme máslovým krémem: utřeme 200 g másla, 200 g ml. cukru, a 1 lžíci…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Linecké-slepované

Linecké-slepované

Potřebné ingredience

400g hladká mouka,250g máslo,100g moučkový cukr, 2 žloutky, 2 van.cukr, citr. kůra

Postup přípravy

Spracovat těsto,nechat odležet přez noc v lednici,vyválet a vykrajovat. Péct na 180C na 5-8 minut.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hrníčková vánoční štola z domácí pekárny

Hrníčková vánoční štola z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 5 lžic rumu, 1/2 kostky rozpuštěného másla, 2 žloutky, 3 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce pískového cukru, nastrouhaná citronová kůra, 1 balíček vanilkového cukru, špetka mleté skořice, mletého muškátového oříšku a soli, 1 kostka droždí. Dále potřebujeme kandované ovoce, oloupané mandle, oříšky, rozinky (prostě dle chuti, něco můžete vynechat, něco jiného přidat)

Postup přípravy

Štolu pečeme začátkem prosince, aby se rozležela.
Všechny suroviny, kromě ovoce, mandlí, oříšků a rozinek, dáme v uvedeném pořadí do nádoby domácí pekárny. Droždí rozdrobíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový chleba podle Apetitu

Ořechový chleba podle Apetitu

Potřebné ingredience

300 ml vody, 3 lžíce olivového oleje, lžíce medu, 1/2 kg mouky (já míchala hladkou a tmavou chlebovou), 100 g hrubě sekaných vlašských ořechů, 2 lžičky soli, 1/2 droždí (nebo 1 a půl lžičky sušeného)

Postup přípravy

Šup s tím do pekárny, program na pečení chleba.
V původním receptu je 200g hladké pšeničné, 200 pšeničné chlebové a 100 g hladké žitné mouky. Já míchala jen hladkou s tmavou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bublanina s pekárny

Bublanina s pekárny

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, kompotované nebo čerstvé ovoce.

Postup přípravy

Ingredience vkládáme do formy domácí pekárny dle psaného pořadí, mimo ovoce.
Pekárnu nastavíme na program moučník a necháme promícha cca 15 min. Vypneme program, vyndáme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky(uzly) s anglickou a sýrem

Rohlíky(uzly) s anglickou a sýrem

Potřebné ingredience

220 ml mléka,1,5 PL másla(rozpuštěného nebo aspoň povoleného),380 g hl.mouky,1 ČL cukru,2 ČL soli,1ČL suš.droždí(1/4 čerstvého-dělám z tohoto).Vejce na pomazání,gril.koření na posyp,anglická slanina a sýr.

Postup přípravy

Program příprava těsta.Po vykynutí rozdělíme na 8 ks a upleteme uzly nebo ušuláme rohlíky a necháme ještě 30 minut kynout.Pomažeme vejcem a poklademe anglickou slaninou a sýrem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
OŘECHOVÝ KOLÁČ z domácí pekárny

OŘECHOVÝ KOLÁČ z domácí pekárny

Potřebné ingredience

těsto: 100 g medu 6 vajec 2 balíčky lískových ořechů 70 g moučkového cukru 1 balíček prášku do pečiva 350 g polohrubé moukynáplň: 1 máslo 1 plechovka Salka 1 sklenka oleje

Postup přípravy

Než začneme s přípravou, vložíme do vody salko v konzervě a dvě hodiny jej vaříme. Po první hodině převrátíme konzervu, aby se salko rovnoměrně uvařilo. Mezitím si umeleme ořechy.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pažitkový sýrový chléb

Pažitkový sýrový chléb

Potřebné ingredience

400 ml vody,300 g celozrnné mouky, 250 g polohrubé mouky, 90 g strouhaného sýra, 1/2 šálku nakrájené pažitky, 2 čajové lžičky cukru a soli, 10 g sušeného droždí

Postup přípravy

Do DP nalijeme vodu, přidáme přesně odvážené množství mouky,dále nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku.Pak přidáme cukr,sůl a nakonec droždí.

Nastavíme program klasik

Zobrazit více...

Kategorie