Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Německé preclíky - Laugenbrezel

Německé preclíky - Laugenbrezel

Potřebné ingredience

V pekárně si připravte těsto z 500g hladké mouky, 250 ml vody, 20g sádla, dvou lžiček soli, dvou lžiček cukru a 20g čerstvého droždí (půl kostičky). Těsto nechejte po vypracování v pekárně jen 10 minut a pak ho vyndejte na vál. Tj. nenechávejte ho vykynout - pouze propracovat.

Postup přípravy

Pokaždé, když jedu do Německa se snažím si někde koupit jejich skvělé preclíky - Laugenbrezel - tmavě hnědé, křupavé s velký kousky soli...Letos ve Frankfurtu jsem to nestihla a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BAGELS

BAGELS

Potřebné ingredience

250 ml vlažné vody, 4 lžíce změklého másla, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 420 g hl. mouky ( podle potřeby přidáme) čtvrtka čerstvého droždí nebo 1 1/2 lžičky sušeného, mléko na potření, semínka - kmín - koření - mák na posypání

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto. Pokud je těsto řídké přidáme ještě mouku.
Po skončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na ........ dílu.
Z…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRISSINY

GRISSINY

Potřebné ingredience

170 ml vlažné vody, 1 lžíce olivového oleje, 1 a 1/2 lžičky soli, 420g hl mouky, čtvrtka čerstvého droždí nebo 1/2 lžičky sušeného, na posypání - kmín, sůl, bylinky, semínka

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto.
Hotové těsto pak na pomoučněné prac. ploše dobře prohněteme a rozdělíme na malé kousky.
Z každého kousku pak…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Štrůdl

Štrůdl

Potřebné ingredience

Listové těsto jakákoliv náplň. Srolovat a dát péci do domácí pekárny. Podobně jako u kynutého těsta.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slaný závin

Slaný závin

Potřebné ingredience

250 ml vlažné mléko,50 ml oleje,1 vejce,11/2 lžičky soli,1/2 lžičky cukru,50 dkg hl.mouky,2 lžičky suš.droždí. Necháme vykynout v pekárně.

Postup přípravy

Z vykynutého rozválím 3 placky a naplním co dá lednička,kečup,salám,cibuli,rajský,paprika,hořčice,sýr,anglická,no co kdo má rád... potřeme vajíčkem a upečeme...

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
vánočka-na přání s postupem

vánočka-na přání s postupem

Potřebné ingredience

25dkghladké mouky,40dkg polohrubé mouky,250ml vlažného mléka,10dkgcukru,125dkg rozpuštěného tuku,2vejce,špetka soli,1,5lžičky sušeného droždí nebo 1/2kostky,rozinky.

Postup přípravy

Do pekárna prvně tekuté přísady a pat sypké,Na pekárně nastavit program těsto.Po vykynutí pleteme vánočku.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Na motivy receptu z Bakulca.cz: 250ml mléka, 2 vejce, 3 lžíce oleje, lžička cukru, 2 lžičky soli, 250g hladké mouky, 250g celozrnné žitné mouky (nebo jiná kombinace jiných typů mouky), 1,5 lžičky sušeného droždí+kmín, příp. hrubá mořská sůl, příp. mák, příp. sezamové semínko, atd.

Postup přípravy

Na dno DP nalít tekuté přísady, nasypat sypké přísady, nahoru na jednu stranu sůl, na druhou droždí a cukr. Po vykynutí umotat z kruhových výsečí rohlíky, vyskládat na plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lžičky soli 1 lžíce cukru 15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Inspirovala jsem se na internetu,takže recept není můj,ale je u nás dost oblíbený.............................................

Postup: Po vykynutí těsto propracujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané rohlíčky

Nadýchané rohlíčky

Potřebné ingredience

250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lžičky soli 2 lžíce cukru 15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme rohlíky (postup u receptu č.80), naskládáme na plech s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec z domácí pekárny - vynikající !

Mazanec z domácí pekárny - vynikající !

Potřebné ingredience

300ml vlažného mléka, 1 vejce, 100g rozpuštěného másla, 5 PL oleje, 2 vanilkové cukry, 3 PL cukru krupice, 500g polohrubé mouky, špetka soli, 2 ČL sušeného droždí. Mandle, z 1 většího citronu nastrouhaná kůra, drobně nasekaná kandovaná pomerančová kůra (kdo má rád, tak samozřejmě rozinky namočené v rumu)

Postup přípravy

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zvolíme program kynuté sladké těsto
(doba přípravy cca 2.55 hod). Po pípnutí přidáme nasekané loupané mandle, kůru a rozinky.

Zobrazit více...

Kategorie