Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLÉB "ŠUMAVA"

CHLÉB "ŠUMAVA"

Potřebné ingredience

250 (380) ml vlažné vody 1(1,5) lžíce octa 2 (3) lžice oleje 1 (1,5) lžičky cukru 2 (3) lžičky soli 240 (360) g hladké mouky + špaldové celozrnné (poměr podle chuti) 90 (140) g polohrubé mouky 50 (75) celozrnné žitné mouky 50 (75) g celozrnné pšeničné 1 (1,5) lžičky droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořádí dáme všechyny přísady do domácí pekárny a pečeme program č. 1. Hodnoty v závorce jsou pro větší chlebík. Všechny ingredience použijeme nejlépe v biokvalitě, což…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
rohlíky s chlebovým kváskem

rohlíky s chlebovým kváskem

Potřebné ingredience

300 ml vody, 2 lžíce chlebového kvásku ( dělám si sama ), 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 1,5 lžičky sušeného droždí.

Postup přípravy

Nastavení pekárny: program těsto.
Je potřeba si těsto ohlídat, protože každý kvásek je jiný. Může se stát, že budete muset přisypat mouku.
Po vykynutí těsto propracuji,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Potřebné ingredience

Uvařené, schládlé těstoviny,(400-500gr) 4 vejce rozkvedlané ve vajíčku, troška oleje, kukuřice, uzenina, sýr na zapečení, koření-vegeta, gril. koření, pepř,paprika a jinak vše co dům dal, a vám chutná....např. hříbky, pórek, kapie,usmažená cibulka, ster. okurky....

Postup přípravy

Těstoviny jsem uvařila v masoxu (pro lepší chuť), nechala schládnout, nakrájela uzeninu, papriku, přidala kukuřici, vegetu, gril. koření, pepř, no prostě co vám chutná a je zrovna…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

: 100 ml mléka, 125 g rozpuštěného másla, 3 vejce, 10 lžiček cukru, 500 g polohrubé, 4 PL hladké, 2 ČL droždí.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí.
Po vykynutí rozdělit na 24 ks, děláme kuličky, a na peč. papíře necháme kynout 30 minut. Potom kuličky roztahneme prstama a plníme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Veka

Veka

Potřebné ingredience

290 ml mléka, 500 g hladké mouky, 2 ČL soli, 1 ČL sitrónové šťávy, 1 kostka droždí

Postup přípravy

Program těsto, po vykynutí vytvarovat požadovaný tvar, dát na plech, nechat dokynout než se rozehřeje trouba (180 stupňů, klasiký ohřev), potřít vodou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

1/4 - 3/8 l mléka, trocha oleje, špetka soli, špetka cukru, 500 g hrubé mouky, 1 čajová lžička droždí (1 kostka droždí), možno přidat i rohlík na kostičky.

Postup přípravy

Do pekárny vložíme ingradience (nejprve tekutiny) a pustíme program Těsto. Těsto vyjmeme z pekárny, vytvarujeme šišku knedlíku a necháme dokynout, dokud nám nezavaří voda, kterou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, 250 g celozrnné mouky, 1/2 čerstvého droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného, 1 čaj.lžička soli , 1 čaj.lžička cukru, zrníčka všeho druhu (sezam,mák,dýňová semínka, slunečnicová semínka,...)

Postup přípravy

Uvedené ingredience dáme přesně v tomto pořadí do domácí pekárny a uhněteme. Sledujeme konzistenci těsta, když je matlavé, přidáme hl. mouku, když se drobí, mírně podlejeme mlékem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BALKÁNSKÝ BUREK S MLETÝM MASEM

BALKÁNSKÝ BUREK S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

PRO 8-10 LIDI 1KG HLADKÁ MOUKA EXTRA BÍLÁ 0,650ML VLAŽNÉ VODY 0,030 G SOLE 1 VELKÁ CIBULE 0,500KG MLETÉHO MASA OLEJ

Postup přípravy

MOUKU ,VODU A SŮL DOBŘE PROMÍCHÁME,TĚSTO MUSÍ BÝT KRÁSNĚ MĚKKÉ,MEZITÍM SI NA PÁNVIČCE ZPĚNÍME CIBULKU DO ZLATOVA,PŘIDÁME MLETÉ MASO,SŮL A MÍCHÁME DO ZMĚKNUTÍ.PO 10 MIN.VYPRACUJEME…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NADYCHANE OVOCNE BLBOUNY - rozplynou se jako sen!

NADYCHANE OVOCNE BLBOUNY - rozplynou se jako sen!

Potřebné ingredience

600g hrubé mouky,300ml mléka,1 vejce,30g droždí,3 lžíce cukru,sůl.\r\nNaplň:čerstvé,kompotované nebo mražené ovoce.\r\nNa posypání:moučkový cukr,mleté ořechy,strouhaný perník nebo mák.\r\nNa polití:rozpuštěné máslo,zakysanou smetanu......

Postup přípravy

Přísady vložíme ve zprávném pořadí do pekárny program těsto.\r\nZ nakynutého těsta lžící odkrajujeme kousky,ze kterých uděláme placičky.Do středu dáme ovoce a knedlík uzavřeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

Potřebné ingredience

Těsto: 300-320ml mléka, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 150g celozrnné pšeničné mouky, 1-2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička drceného kmínu,30g droždí, 2-3 lžíce slunečnic.semínek, 2 lžíce sezam.semín.,3 lžíce oleje***na potření 1 vejce, na posypání nastrouhaný eidam

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do pekárny,(droždí pouze nadrobíme do mouky), a zapneme program na přípravu kynutého tésta. Když je těsto hotové,rozdělíme ho na cca 4-5 stejných…

Zobrazit více...

Kategorie