Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkové pagáče -výborné

Škvarkové pagáče -výborné

Potřebné ingredience

70 dkg hl.mouky,40 dkg sádla se škvarky,1 zakysaná smetana,2 vejce,1 kostka droždí,100 ml mléka,100 ml vlažné vody,2 lžičky soli,1 lžičku cukru,1 lžičku drceného kmínu,vejce na potření,sůl a kmín na posypání

Postup přípravy

Do nádoby dáme mléko,vlažnou vodu,zakys.smetanu-rozšlehaná 2 vejce,škvarky se sádlem,pak mouku,sůl.cukr a kmín,navrch rozdrobíme kostku droždí.Zapneme program těsto a necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvařené sádlo v  pekárně

Škvařené sádlo v pekárně

Potřebné ingredience

1 kg syrového vepřového sádla,1 lžíce mléka

Postup přípravy

Sádlo nakrájíme na malé kostičky,dáme do pečící nádoby ,zapneme program džem a necháme 2 x project, před koncem přidáme 1 lžíci mléka-aby nám škvarečky zezlátly.PZ sádlo se…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chleba s kváskem

Kmínový chleba s kváskem

Potřebné ingredience

350ml vlažného mléka 3 polévkové lžíce sádla nebo oleje, 1 polévková lžíce octa 2 kávové lžičky soli 2 kávové lžičky cukru 2 kávové lžičky mletého kmínu 200g hladké mouky 200g žitné chlebové mouky ,100 g pšeničné chlebové mouky,1 balíček suchého droždí .

Postup přípravy

Do domácí pekárny vložíme vlažné mléko,olej,ocet,sůl,cukr,promíchanou mouku a droždí,zapneme pekárnu na program kynutá těsta po vykinutí chleba upečete v trobě na 200 .c .Chleba…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Založení kvásku pro domácí chleby

Založení kvásku pro domácí chleby

Potřebné ingredience

. Pro založení kvásku potřebujeme žitnou chlebovou mouku a vlažnou vodu.

Postup přípravy

Na přípravu kvásku je potřeba tři dny čas...
1. den (založení kvásku)
Do misy nasypeme 4 lžíce žitné mouky a přilijeme 100 vlažné vody, aby nám po řádném zamíchání…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka nebo velikonoční mazanec.

Vánočka nebo velikonoční mazanec.

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka,80 g rozpuštěného másla,30 g rozpuštěného sádla,3 žloutky,110 g krupicového cukru,600 g polohrubé mouky,1 kostka droždí,1 čajová lžička soli.Můžeme přidat mandle,hrozinky nebo uřechy.

Postup přípravy

Ingredience vložíme do pekárny a nastavíme program ,,těsto".Poté vyndáme a upleteme vánočku nebo velikonoční mazanec.Pečeme v troubě na 180°C.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtové věnečky se skořicí

Jogurtové věnečky se skořicí

Potřebné ingredience

150 g bílého jogurtu, 50 ml vody, vanilkový cukr, 30 g cukru krupice, 30 g oleje, špetka soli, 14-15 g droždí, 300 g hladké mouky NÁPLŇ: cukr, může být i vanilkový, mletá skořice, máslo

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koláče z domácí pekárny

Moravské koláče z domácí pekárny

Potřebné ingredience

2 vejce, 80 ml oleje, 220 ml vody, 1 KL soli, 4 PL cukru, 600 g polohrubé mouky (nebo hladké a polohrubé půl na půl), 1 sáček sušeného droždí, 1 kostka tvarohu + cukr + máslo, povidla, drobenka, vejce na potření.

Postup přípravy

Těsto připravíme v domácí pekárně. Po vykynutí rozdělíme na cca 14 kousků. Vymačkáme jako na koláček, vložíme 1 větší lžičku tvarohu a zabalíme jako buchtu. Necháme chvilku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KNEDLÍKY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-TY NEJLEPŠÍ CO ZNÁM!!! I PRO PARNÍ HRNCE!!!

KNEDLÍKY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-TY NEJLEPŠÍ CO ZNÁM!!! I PRO…

Potřebné ingredience

250 g polohrubé mouky,250 g hrubé mouky,lžička cukru,lžička soli,250 ml mléka,1 vejce,1 lžička sušeného droží či 1/4 kostky norm.droždí

Postup přípravy

TAK JSEM MAMINKY KONEČNĚ VYZKOUŠELA I V PARNÍM HRNCI A VÝSKEDEK BYL SNAD JEŠTĚ LEPŠÍ NEŽ VE VODĚ,POSÍLÁM FOTEČKY A PŘEJI DOBROU CHUŤ.Tento recept je převzatý z TOP RECEPTŮ jen…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PUDINGOVÁ BUCHTA ala SACHR

PUDINGOVÁ BUCHTA ala SACHR

Potřebné ingredience

150-200g OLEJE...4 VAJÍČKA....150-200g KRYSTAL CUKRU....4 KAKAOVÉ(ČOKOLÁDOVÉ) PUDINGY...1 PRDOPEČ.....1,5 ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ....ŠLEHAČKA A

Postup přípravy

VŠECHNY PŘÍSADY KROMĚ ČOKOLÁDY DÁME DO PEKÁRNY A ZAPNEM PROGRAM "DORT".ČOKOLÁDU SI NAKRÁJIME NA MALINKE KOUSKY A JAKMILE NAM PEKÁRNA ZAPÍPÁ NA PŘIDÁNÍ DALŠÍCH SUROVIN TAK…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotané koláče

Zamotané koláče

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce krystalu,švestky trochu rozpuštěného másla na potření

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na…

Zobrazit více...

Kategorie