Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Maková bábovka - hrníčková

Maková bábovka - hrníčková

Potřebné ingredience

2 velká vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 hrnek máku - semlít, 1 vanilkový cukr, 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 pečivový prášek, špetka soli, citrónová kůra a šťáva, 1PL kakaa

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a citr. kůrou, pak zašleháme olej a mléko. Zamícháme mák a mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Trošku těsta odebereme a zamícháme do něj kakao.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Litina

Litina

Potřebné ingredience

kynuté těsto - česnek, majoránka ...

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Honzovy buchty

Honzovy buchty

Potřebné ingredience

bezvaječné těsto

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkovo-sýrové plněné rohlíčky a tyčinky

Škvarkovo-sýrové plněné rohlíčky a tyčinky

Potřebné ingredience

1/4 l mléka, 2 vrchovaté lžíce sádla s uzenými škvarky, 1 vejce, 1 lžice (rovná) cukru, 500g polohrubé mouky, 100g strouhaného sýra, 1 a půl lžičky sušeného droždí. Sůl není potřeba - uzené sádlo je slané ! Semínka, kmín, mák .. na posypání. Vajíčko nebo mléko na potření.

Postup přípravy

-

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec z domácí pekárny - vynikající !

Mazanec z domácí pekárny - vynikající !

Potřebné ingredience

300ml vlažného mléka, 1 vejce, 100g rozpuštěného másla, 5 PL oleje, 2 vanilkové cukry, 3 PL cukru krupice, 500g polohrubé mouky, špetka soli, 2 ČL sušeného droždí. Mandle, z 1 většího citronu nastrouhaná kůra, drobně nasekaná kandovaná pomerančová kůra (kdo má rád, tak samozřejmě rozinky namočené v rumu)

Postup přípravy

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zvolíme program kynuté sladké těsto
(doba přípravy cca 2.55 hod). Po pípnutí přidáme nasekané loupané mandle, kůru a rozinky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Točené koláčky + další

Točené koláčky + další

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 12 dkg másla, 2 polévkové lžíce oleje, 1 polévková lžíce sádla, 2 polévkové lžíce rumu, 500g hladké mouky (nebo ještě líp půl napůl s polohrubou), 50 g cukru, 1 sušené droždí nebo 1/2 kostlky čerstvého, citrónová kůra, 1 vanilkový cukr, máslo na následné potření rozváleného těsta, 1 vejce na potření NÁPLŇ : 3 tvarohy, 1 vejce, 1 skořicový cukr + špetka ml. skořice, 150-200 g cukr, citronová kůra a šťáva,1 lžíce mouky, 50 g nasekané loupané mandle (vše vymíchat), Dále pak povidla, borůvky,

Postup přípravy

Vypracujeme jako klasické kynuté těsto, necháme vykynout a pak vyválíme velký plát, který celý potřeme rozpuštěným máslem a zarolujeme jako roládu. Pak krájíme asi 1 cm silná…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Borůvkáč

Borůvkáč

Potřebné ingredience

275 ml mléka, 150 ml oleje, 2 vejce, špetka soli, 100 g cukru, 650 g mouky (napůl hladká s polohrubou), 1/2 kostky droždí, borůvky a drobenka

Postup přípravy

Mléko, olej, vejce, cukr a sůl zamíchám a naliju do pekárny, nasypu mouku a přidám kvásek z droždí zamíchaného se lžičkou cukru a několika lžícemi mléka a lžičkou mouky. Program…

Zobrazit více...

Kategorie