NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)
Potřebné ingredience
TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!
Postup přípravy
těsto necháme zadělat a vykynout v DP, já mám Moulinex XXL - takže program č.13
pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně…
NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec,…
Potřebné ingredience
580-600 g hladké mouky (a ještě trochu na případné podsypání, je-li těsto řídké), 120 g cukru, 1 cukr vanilkový 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky) nebo sáček instantního, 2 vejce + 1 na potření, 120 g Hery, hrst rozinek předem namočených v rumu, lžička soli a sekané mandle, špetka muškátového květu a lžička citrónového aroma Dr.Oetker, nebo nastrouhaná citrónová kůra
Postup přípravy
Těsto zaděláme klasickým způsobem, nebo máme-li domácí pekárnu, dáváme postupně ingredience takto. (postup při ručním zadělávání najdete u mě v receptech na vánočku!)
1/4…
ROHLÍKY SE SÁDLEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY
Potřebné ingredience
220 ml vlažné vody, 50g změklého sádla (ne studené!), 1 vejce - nemusí být, 400g hladké mouky,1 lžička cukru, 1,5-2 lžičky soli a 1,5 lžičky sušeného droždí. Na potření vejce a mák
Postup přípravy
vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program kynutá těsta. Těsto po vykynutí rozdělíme na 10-12 kousků (záleží, jak velké rohlíky chceme mít) a děláme jednotlivé…